reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwiec 2012

Kamila ja bym zrobiła badania.

A ja mam dylemat coraz większy gdzie rodzić :/ i żałuję, ze nie zawitałam na porodówkę jak teraz byłam w szpitalu. Teraz położna mi powiedziała, albo najbliżej domu- wyremontowany oddział sale 2-osobowe, ale personel daje do myślenia, a drugi wybór to tam gdzie leżałam, ale tam są tylko 2 sale do porodów rodzinnych, a reszta boksy jakieś :/ no ale w tym szpitalu też pracuje moja znajoma fakt, ze na innym oddziele, ale zawsze może przyjść hmm tylko gorzej jak nie będzie w pracy :/

reklama
Muńka - No dokładnie ;)
a o tym, że położne wszystkie fajne to też słyszałam :)
a wiecie co się mojemu mężowi na porodówce najbardziej podobało? radio :D hurra będzie można włączyć Eskę Rock :D

Kamilka, nie chcialam przestraszyc :no: ale lazalam w szpitalu z dizewczyna, ktora miala cholestaze i stad wyczulenie w tej kwestii. Kurcze, ale pamietam, ze Ty przeciez mialas jakies problemy z watroba, ale napisalas, ze ostatnie wyniki super-robilas pewnie te cholerne alaty, aspaty, bilirubiny itp... (chyba ostatnio odpowiadalas tak Buziakowi, prawda?) to nie masz raczej o co sie martwic. Podobno najbardziej swedzi w nocy i najbardziej dlonie i stopy. Mnie dlonie czasem swedza, ale nigdy nie do tego stopnia, zeby byl problem ze spaniem. Tzn. mam problem i to gigantyczny ze spaniem, ale to przez pecherz i inne *******y ;-)
Dzieki Dziewczyny! Poslucham chyba zatem swojej intuicji dzis wieczorem i zastanowie sie, czy jutro rano podjechac jednak do laba, czy nie.

Rysica, Munka, to Wy niezle ustawione!!!!!:tak::tak::tak::-D GUT!!!!!

Aga, to zaciskaj nozki jeszcze te 2 tygodnie...przede mna zatem chyba jeszcze tydzien tego zaciskania...;-)

wlasnie poczytalam o tym na wikipedii i w sumie zgadzalo by sie to swędzenie stóp i dłoni .... i że w nocy się nasila:/ kurcze.. :/ zmartwiłam się.

Kamilka, nie chcialam przestraszyc :no: ale lazalam w szpitalu z dizewczyna, ktora miala cholestaze i stad wyczulenie w tej kwestii. Kurcze, ale pamietam, ze Ty przeciez mialas jakies problemy z watroba, ale napisalas, ze ostatnie wyniki super-robilas pewnie te cholerne alaty, aspaty, bilirubiny itp... (chyba ostatnio odpowiadalas tak Buziakowi, prawda?) to nie masz raczej o co sie martwic. Podobno najbardziej swedzi w nocy i najbardziej dlonie i stopy. Mnie dlonie czasem swedza, ale nigdy nie do tego stopnia, zeby byl problem ze spaniem. Tzn. mam problem i to gigantyczny ze spaniem, ale to przez pecherz i inne *******y ;-)
Dzieki Dziewczyny! Poslucham chyba zatem swojej intuicji dzis wieczorem i zastanowie sie, czy jutro rano podjechac jednak do laba, czy nie.

Aga, to zaciskaj nozki jeszcze te 2 tygodnie...przede mna zatem chyba jeszcze tydzien tego zaciskania...;-)

ja miałam tylko ALT nie miałam tej całej reszty co wymieniłaś.. ALT w normie a reszta?!?! powinnam mieć? :eek:

Ostatnio edytowane przez moderatora:
Kamilka, to rzeczywiscie zrob koniecznie - ALAT, ASPAT, fosfataza alkaliczna i bilirubine.
Cholestaza ujawnia sie po 30 tygodniu, wiec wlasnie w takim pozniejszym okresie ciazy.
Kurcze, sorki za przestraszenie...chcialam sie podzielic tylko swoim dylematem...:-(

Hejka ja mam dziś beznadziejny dzień jestem ogólnie wściekła wszystko mnie drażni po wszystkich krzycze nie wiem czy to hormony czy co ale mam już tego serdecznie dość. U mnie się wszystko uspokoiło nawet brzuch mi się przestał stawiać jak tak dalej pójdzie to jeszcze przenosze.

Mam tak samo, moj P sie ciagle pyta czy jestem na niego zla, czy cos zrobil, bo sie do niego nie odzywam i czepiam za *******y, ogolnie wszystko mnie draaazzniiiiiii i nie wiem czemu, moze to przez te skurcze albo co??? :szok::eek:

*glupoty heheh a mnie zacenzurowalo :p

Ostatnia edycja:
Muńka - No dokładnie ;)
a o tym, że położne wszystkie fajne to też słyszałam :)
a wiecie co się mojemu mężowi na porodówce najbardziej podobało? radio :D hurra będzie można włączyć Eskę Rock :D

hehehe, to się chłopak ucieszył:-) Ja planuję nagrać płytkę z muzyką, która mnie uspokaja i zabrać ze sobą.

;-)szkoda, że to tyle kosztuje, ale pewność miejsca porodu i opieki jest w tym przypadku dla mnie bezcenna

ano czasem trzeba :tak:

a co do podejrzeń cholestazy - TRZEBA sprawdzić dokładnie, bo cholestaza powoduje szybsze starzenie się łożyska, co może spowodować niedotlenienie i hipotrofię. Na to są oczywiście leki i wcześniejsze KTG, na Karowej nawet robi się próby oxytocynowe - tzw próby wydolności łożyska. I najczęściej rozwiązuje się ciąże przed terminem.

Kamilka, to rzeczywiscie zrob koniecznie - ALAT, ASPAT, fosfataza alkaliczna i bilirubine.
Cholestaza ujawnia sie po 30 tygodniu, wiec wlasnie w takim pozniejszym okresie ciazy.
Kurcze, sorki za przestraszenie...chcialam sie podzielic tylko swoim dylematem...:-(

a orientujesz się moze jaki to moze miec wplyw na mnie i na dziecko na tym etapie? jezeli by wyszlo ze to mam oczywiscie..

reklama
Witajcie,
dopiero teraz znalazłam czas na kompa.
Mam chore dziecko w domu i mam serdecznie dość:-(
alijenka, Sunshine zdrówka:tak:

Rurka śliczna córeczka;-) prosimy więcej fotek:-)

klusia ja tez tak wszystko ukladam, ubrania kolorami w komodzie Mlodego, bielizna ulozona od linijki itp. ale czasami mysle, ze jakbym to "olala" byloby mi łatwiej chyba bo za bardzo sie przzejmuję, ze cos jest nie tak:zawstydzona/y: taki mam kurcze charakter:tak: musi byc poukladane w szafkach i koniec, na męża sie czasami złoszczę jak wyciaga koszulkę spod spodu i potem szybko inne ulozy byle jak:zawstydzona/y:

aga fajnie, ze jestes w domku:tak: uwazaj na siebie

Do fryzjera wybieram się w poniedziałek:tak: chcialam troszkę pozniej ale za tydzien leci do Polski na dluzej wiec muszę teraz:tak:

Do góry