Rysica
Mama Szymusia i Monisi :)
Jeny, mówicie skurcze 60, 80, 100, a co to w ogóle znaczy i ile to mają te porodowe a ile parte?? Bo na tym ja się kompletnie nie znam.....
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
Aa Panie z 38 tyg w suwaczku proszone są o wypakowanie się co by dla Nas miejsce zrobić Bo może Naszym Dzieciom tak głupio jest wciskać się przed kolejkę, co??!! One grzeczne są i chcą poczekać na swój czas więc 38 i 37 w bloki startowe prosimy
Witam i dziękuję za && jeszcze puścili Nas w dwupaku do domu, ciśnienie wysokie jak biore leki to za niskie :/ co grozi odklejaniem łożyska- mamy na siebie uważać. A te moje bóle brzucha to były skurcze na 50%% po nich chyba nie chcę wiedzieć jak wyglądają te całkowite. Coś w rodzaju czopu (śluz brązowo- krwisty) przez dwa dni mi odchodził. No i młody ma już 3kg więc chciałabym jeszcze do 2tyg go ponosić, a potem robić wszystko co przyspieszy poród
nie pamiętam gdzie, ale gdzieś wrzała dyskusja o ubezpieczeniu dzieci do lat 18 i kobiet w ciąży. Na stronie szpitala, gdzie będę rodzić, znalazłam coś takiego:
" *Pacjentki nie posiadające ubezpieczenia, ale posiadająca obywatelstwo polskie oraz miejsce zamieszkania na terenie Rzeczypospolitej Polskiej, które nie ukończyły 18 roku życia lub są w okresie ciąży, porodu i połogu posiadają prawo do bezpłatnych świadczeń zdrowotnych na zasadach określonych w ustawie z dnia 27.08.2004r o świadczeniach opieki zdrowotnej finansowanych ze środków publicznych. Nie zwalnia to osób ubezpieczonych z okazania aktualnego dokumentu ubezpieczenia zdrowotnego."