Rysica
Mama Szymusia i Monisi :)
Muńka - taaaaak, a co?
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
Muńka - taaaaak, a co?
ja też;-) poznałam po tym, co wkleiłaś z ich strony:-)
to co, umawiamy się na poród tego samego dnia?
swoją drogą, dobra jesteś tak po tekście poznać z którego to szpitala, szacun
a będziesz miała swoją położną, czy nie? Nie boisz się, że Cię odeślą?
Rysica, Munka, no wlasnie...nie boicie sie, ze Was odesla z Zelaznej? No chyba, ze macie lekarzy prowadzacych tam...
Aga, fajnie, ze juz w domku...
Poradzcie plssss...zdarza mi sie od czasu do czasu swedzenie rak, brzucha, nog, nie jest to uciazliwe, np. dzis troche swedzi-od czasu do czasu, a przez ostatni tydzien nic. Nawet 2 tygodnie temu zrobilam sobie badania - alat, aspat i bilirubine pod katem cholestazy, ale wszystkie wyszly ok. Nie robilam jedynie jednego badania - fosfatazy alkalicznej, bo na nia sie czeka iles dni. No i po tym dzisiejszym swedzeniu znowu sie zastanawiam, czy jutro nie podjechac do jakiegos labolatorium jutro i nie zrobic ponownie tych badan + ta fosfataze...Moja mama w ciazy ze mna tez chyba miala cholestaze, wiec stad moja obawa...kurcze, szkoda, ze Buziak nie ma dostepu do netu, bo ja podpytalabym o te jej wyniki - czy np. alat, aspat + bilirubina wychodzily jej ok i tylko np. byl problem z ta fosfataza...(po prostu nie wiem, czy przy cholestazie alat, aspat + bilirubina moga wyjsc dobrze, a tylko ta fosfataza zle...a jej wlasnie nie robilam...) troche namieszalam chyba w opisie powyzszego problemu...sorki - zakrecilam sie, ale boje sie tej cholestazy...a z drugiej strony moze popadam juz w jakas paranoje, skoro wyniki badan sprzed 2 tygodni sa ok...ech...
hatszept - ja od dziś oficjalnie jestem wpisana na "VIP listę" układy, układy nie będę tłumaczyć, ale nie odeślą mnie
a z tym swędzeniem, to może puchniesz i skóra się rozciąga i dlatego swędzi. Może zadzwoń do gina i zapytaj o tą fosfatazę alkaliczną??
Muńka - ja będę miała taką położną, jaka akurat będzie na dyżurze
Kamila - takie swędzenie może wskazywać na cholestazę... Myślę, że Twoja gin nie powinna tego lekceważyć!
hatszept - ja od dziś oficjalnie jestem wpisana na "VIP listę" układy, układy nie będę tłumaczyć, ale nie odeślą mnie
Muńka - ja będę miała taką położną, jaka akurat będzie na dyżurze