reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwiec 2012

reklama
Rysica, Munka, no wlasnie...nie boicie sie, ze Was odesla z Zelaznej? No chyba, ze macie lekarzy prowadzacych tam...

Aga, fajnie, ze juz w domku...

Poradzcie plssss...zdarza mi sie od czasu do czasu swedzenie rak, brzucha, nog, nie jest to uciazliwe, np. dzis troche swedzi-od czasu do czasu, a przez ostatni tydzien nic. Nawet 2 tygodnie temu zrobilam sobie badania - alat, aspat i bilirubine pod katem cholestazy, ale wszystkie wyszly ok. Nie robilam jedynie jednego badania - fosfatazy alkalicznej, bo na nia sie czeka iles dni. No i po tym dzisiejszym swedzeniu znowu sie zastanawiam, czy jutro nie podjechac do jakiegos labolatorium jutro i nie zrobic ponownie tych badan + ta fosfataze...Moja mama w ciazy ze mna tez chyba miala cholestaze, wiec stad moja obawa...kurcze, szkoda, ze Buziak nie ma dostepu do netu, bo ja podpytalabym o te jej wyniki - czy np. alat, aspat + bilirubina wychodzily jej ok i tylko np. byl problem z ta fosfataza...(po prostu nie wiem, czy przy cholestazie alat, aspat + bilirubina moga wyjsc dobrze, a tylko ta fosfataza zle...a jej wlasnie nie robilam...) troche namieszalam chyba w opisie powyzszego problemu, ale boje sie tej cholestazy...a z drugiej strony moze popadam juz w jakas paranoje, skoro wyniki badan sprzed 2 tygodni sa ok...ech...
Dodam, ze moj lekarz widzial te wyniki 1,5 tygodnia temu i stwierdzil, ze wszystko ok, nastepna wizyta u niego na poczatku czerwca i nie mam sie jak z nim wczesniej skontaktowac.

Ostatnia edycja:
to co, umawiamy się na poród tego samego dnia? :-D
swoją drogą, dobra jesteś :D tak po tekście poznać z którego to szpitala, szacun :tak:
a będziesz miała swoją położną, czy nie? Nie boisz się, że Cię odeślą?

może tak wyjdzie, że w tym samym czasie, mimo tego, że tygodniowo się różnimy ;-)
mam z Zośki lekarkę i w sumie niedawno zdecydowaliśmy się na położną, bo to nasz pierwszy poród i będziemy czuć się bezpieczniej. Poza tym bardzo mi zależało, żeby właśnie tam rodzić. Gorzej było z wolnymi terminami położnych, bo podobno kilka miesięcy wcześniej trzeba dzwonić, a my chyba miesiąc temu się obudziliśmy:-)

Rysica, Munka, no wlasnie...nie boicie sie, ze Was odesla z Zelaznej? No chyba, ze macie lekarzy prowadzacych tam...

Aga, fajnie, ze juz w domku...

Poradzcie plssss...zdarza mi sie od czasu do czasu swedzenie rak, brzucha, nog, nie jest to uciazliwe, np. dzis troche swedzi-od czasu do czasu, a przez ostatni tydzien nic. Nawet 2 tygodnie temu zrobilam sobie badania - alat, aspat i bilirubine pod katem cholestazy, ale wszystkie wyszly ok. Nie robilam jedynie jednego badania - fosfatazy alkalicznej, bo na nia sie czeka iles dni. No i po tym dzisiejszym swedzeniu znowu sie zastanawiam, czy jutro nie podjechac do jakiegos labolatorium jutro i nie zrobic ponownie tych badan + ta fosfataze...Moja mama w ciazy ze mna tez chyba miala cholestaze, wiec stad moja obawa...kurcze, szkoda, ze Buziak nie ma dostepu do netu, bo ja podpytalabym o te jej wyniki - czy np. alat, aspat + bilirubina wychodzily jej ok i tylko np. byl problem z ta fosfataza...(po prostu nie wiem, czy przy cholestazie alat, aspat + bilirubina moga wyjsc dobrze, a tylko ta fosfataza zle...a jej wlasnie nie robilam...) troche namieszalam chyba w opisie powyzszego problemu...sorki - zakrecilam sie, ale boje sie tej cholestazy...a z drugiej strony moze popadam juz w jakas paranoje, skoro wyniki badan sprzed 2 tygodni sa ok...ech...

ja mam od ok. 2 tygodni potworne swędzenie całego ciała ale jak mowilam o tym mojej gin to stwierdzila ze moze cos mnie uczulilo i nie kazala robic zadnych badan hmm... a to moze byc cos zlego..?

przestraszylas mnie.

hatszept - ja od dziś oficjalnie jestem wpisana na "VIP listę" ;) układy, układy ;) nie będę tłumaczyć, ale nie odeślą mnie ;)

a z tym swędzeniem, to może puchniesz i skóra się rozciąga i dlatego swędzi. Może zadzwoń do gina i zapytaj o tą fosfatazę alkaliczną??

Muńka - ja będę miała taką położną, jaka akurat będzie na dyżurze ;)

Kamila - takie swędzenie może wskazywać na cholestazę... Myślę, że Twoja gin nie powinna tego lekceważyć!

Właśnie byla u mnie znajoma pielęgniarka- położna i powiedziała, ze po skończonym 37tyg to mogę nawet stawać na głowie :D więc jeszcze dwa tyg. Niby niedługo, ale ten ból krzyża jest straszny.

hatszept - ja od dziś oficjalnie jestem wpisana na "VIP listę" ;) układy, układy ;) nie będę tłumaczyć, ale nie odeślą mnie ;)

a z tym swędzeniem, to może puchniesz i skóra się rozciąga i dlatego swędzi. Może zadzwoń do gina i zapytaj o tą fosfatazę alkaliczną??

Kamila - takie swędzenie może wskazywać na cholestazę... Myślę, że Twoja gin nie powinna tego lekceważyć!

w poniedziałek do niej idę więc o tym jeszcze powiem ale czy na moim etapie ciąży może być to niebezpieczne i w sumie dokładnie o co chodzi w tej cholestazie? mnie nawet stopy swędzą i dłonie:/ każdy milimetr ciała , potrafię pół nocy się drapać :/ czasem do krwi tak potwornie swędzi

reklama

No tak, mówi się, że teraz najgorsza kara to 5 lat bez znajomości;-);-);-)
Mnie raczej też nie odeślą - obstawa jest:-) a położne są tam podobno wszystkie bardzo fajne, poza tym miałam okazję poznać chyba 4 i każda baaardzo sympatyczna.

Do góry