reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwiec 2012

Madzia super!
Dorota &&&&&
Aga co tam u was?
Gratuluję wizyt.
BMR mnie od 10 męczą,ale ciągle za rzadko :wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:

Ja Matka od początku kładłam do łóżeczka,a karmiłam w fotelu.W ciągu dnia sobie go kładłam czasem obok siebie do łóżka,ale najwięcej leżał w swoim.I na szczęście nie musiałam go usypiać,bo zasypiał sam.Mam nadzieję,że z Jasiem też się tak uda,ale to się okaże.
Ja jedyne czego bym chciała uniknąć to smoczek...Mat miał w sumie może przez 7-8 miesięcy i tylko do zasypiania,a potem i tak go wypluwał.

reklama
Pisałam do Asii (wczoraj albo przedwczoraj), ale nie mam na razie żadnych wieści. Jak tylko coś napisze, to zaraz dam znać.

Drogie Kolezanki ;-), mam pytanie zwiazane z naszymi zwolnieniami i urlopami macierzyskimi. Ja w tej chwili na zwolnieniu jeszcze przez 2 tygodnie. Zalozmy, ze urodze jutro. Jak to jest z urlopem macierzynskim? Musze wtedy dostarczyc pracodawcy akt urodzenia, tak? I urlop bedzie liczony od dnia urodzenia Malenstwa, czy od momentu kiedy skonczy mi sie zwolnienie lekarskie? Oczywiscie super byloby, gdyby urlop sie zaczal po zwolnieniu lekarskim (2 tygodnie urlopu zaoszczedzone), ale chyba tak dobrze nie jest, prawda?
Ktoras ma pojecie?

katrina115 gratuluje udanej wizyty

Lena01
kciuki trzymamy, powodzenia na wizycie i an zakupach

m@dz1@ super wiadomości

Dorotka mam nadzieję że jesteście jeszcze w dwupaku, nie dajcie się

Z tego co wiem urlop macierzyński rozpoczyna się z dniem narodzin dziecka

Ostatnia edycja:
IMG_0444.jpgIMG_0445.jpg
Ledwo wypakowałam wszystko z pudeł, podzieliłam na body, sukienki, spodenki itd...a już siły nie mam. Ale przecież obiecałam sobie, że dziś jest TEN dzień, podzielę ciuchy na lata, potem spakuję torbę i będzie spokój. Z Kubą byłam przygotowana wcześniej, ubranka wybrane itd, ale teraz mam tego za dużo i nie mogę się zmobilizować, to już nie jest tak przyjemne jak 3 lata temu... No i wtedy miałam szafę, a teraz...stolarz obiecał w sobotę, zobaczymy jaki słowny. Teraz podzielę i te większe wywiozę do mamy, ale te noworodkowe znowu do pudeł? przynajmniej do soboty.
I mam pytanie. Ciuszki mam w plastikowych pudłach, w których są woreczki z lawendą. Czy to wystarczy, bym mogła po roku je wyjąć i nie prać ponownie? Przecież na praniu i prasowaniu spędziłam wiele godzin i teraz nie wiem, czy to mądre było, by wszystko prasować.:zawstydzona/y:

Drogie Kolezanki ;-), mam pytanie zwiazane z naszymi zwolnieniami i urlopami macierzyskimi. Ja w tej chwili na zwolnieniu jeszcze przez 2 tygodnie. Zalozmy, ze urodze jutro. Jak to jest z urlopem macierzynskim? Musze wtedy dostarczyc pracodawcy akt urodzenia, tak? I urlop bedzie liczony od dnia urodzenia Malenstwa, czy od momentu kiedy skonczy mi sie zwolnienie lekarskie? Oczywiscie super byloby, gdyby urlop sie zaczal po zwolnieniu lekarskim (2 tygodnie urlopu zaoszczedzone), ale chyba tak dobrze nie jest, prawda?
Ktoras ma pojecie?

Urlop macierzyński rozpoczyna się w dniu urodzenia, ewentualnie może się zacząć do 2 tygodniu przed urodzeniem

Klusia kurcze no faktycznie sporo tych rzeczy

Dziewczyny jak sie wkur******

Więc o dziś wyjątkowo do gina wyszłam chwilke po 14 i zanim spokojnie doszłam było coś koło 14:40 (a przyjmuje miedzy 14a16) no i przychodze a tam wpip ludzi i pytam kto ostatni do rejstracji i odzywa sie jakas kobitka wiec mówię ze ja po pani, odwracam się bo chcialam usiasc a tam zadnego wolnego miejsca za to dwie panie w ciązy ze swoimi facetami byly i chyba udaly ze mnie nei widza bo zaden dup*ska nie ruszyl aby wstac wiec stalam i czekalam dobre pol godz, wchodze do rejstracji i pani pyta czy cos powaznego sie dzieje czy musze akurat dzis do lekarza bo juz nie da rady przyjac bo bardzo duzo ludzi jest :wściekła/y: no to mowie ze chyba ten czop mi odchodzi ale nie jestem pewne i chcialabym sie upewnic pozatym mam teraz przychodzic co 2tyg i wgl i pyta na kiedy termin mam wiec moowie $ze na 11czerwca a ona czy moglabym jutro rano przyjsc bop lekarz jeszcze jutro przyjmuje miedzy 9a12 no to sie zgodzilam bo co mialam zrobic. To ze kazala jutro przyjsc to nic zlego ale to ze kur..... tyle musiałam czekac stojąc to naparwdę sie wkurzylam :wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y: Tak więc lekarz jutro, no i chcialam na poprawe humorku zakupki zrobic i du..pa bo nie ma ani pizamki ani tego szlafroczka co bym chciała, to nic ide do biedronki (po moja ulubione maslanke straciatella) no i wchodze ide na lodowki i znowu zonk bo tam tylko truskawkowa, wiec ide do tesco, tam tez nie ma:wściekła/y:, wiec polo no tam tez nie bylo :wściekła/y: no to osttani sklep kaufland ide i patrze a tam jest :happy::happy: wychodze ze sklepu patrze do gory a tam ciemno normalnie jakby miala zaraZ lunąć więc myśle a niech bedzie co chce wazne ze mam maslanke i ide powolutku do domku, wchodze siadam na wyrku i nagle slysze jak deszcz zaczoł padać. Także z tego całego dnia jedyne dobre ze maslanke mam i deszcz byl tak laskawy ze zaczol padac jak juz bylam w domku... :tak:

aaaa jeszcze wczesniej jak szlam do lekarza weszlam do sklepu kupic tymbarka otwieram patrze na nakrętke i napis ""SPÓJRZ W NIEBO'' więc patrze (bylam akurat kolo klatki jakiejs) i przystojniak na drabinie zerka na mnie :-D nawet nie macie pojecia jak zaczelam sie szczerzyć sama do siebie :-D:-D to musialo dopiero wyglądać :p

wybaczcie ze o sobie tylko, zaraz was zaczne nadrabiać :tak:

film piękny, no i oczywiście ryczałam :-)

ja tez :-)
rozmawialam z kolezanka ktora urodzila w weekend majowy, i powiedziala ze najbardziej mi zazdrosci tego ze mam jeszcze przed soba ten zastrzyk milosci po zobaczeniu dziecka po raz pierwszy. mam nadzieje ze to bedzie tak piekne jak mysle :tak:

matko , lenka , co za dzien :szok:

Ostatnia edycja:
reklama
Ktoras ma pojecie?
po wyjsciu ze szpitala dostaniesz zaświadczenie o urodzeniu dziecka musisz zanieść do pracy i od tego dnia jest macierzyński potem jeszcze donieść akt urodzenia

Do góry