reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwiec 2012

reklama
Lena - niezły przebieg wydarzeń, ale całe szczęście, że wśród tych wkurzających sytuacji znalazły się też te pozytywne i teraz o tych złych zapominasz i wcinasz maślankę śmiejąc się z tych, którzy mokną za oknem;-);-)

Lenka - rany ale dzień ! :szok: Podziwiam wytrwałości w szukaniu maślanki :D

My byliśmy w sklepie, potem obiad, mąż teraz zrobił z Szymkiem sernik na zimno :D tężeje w lodówce, potem galaretka :D i kupił mi mężuś pół kilo truskawek jupiiii

ja za to pomalowałam pazurki na bordowy :D skoro jeszcze moja pani doktor uważa, że nie urodzę przez 3 tyg, to się nacieszę polakierowanymi jeszcze ;P

Macierzyński jest od dnia urodzenia dziecka, ewentualnie 2 tyg PRZED można wziąć macierzyński, ale wtedy najczęściej ma się jeszcze L-4. No i jak podczas L-4 urodzisz, to przerywa Ci się L-4 i zaczyna macierzyński.

Ostatnia edycja:
A co z asii sie dzieje?

Co do zastrzyku milosci to tez slyszalam o tym ze to jeden z najcudowniejszych momentow w zyciu...czy to jest z kazdym porodem gratis czy raczej przy pierwszym dziecku?

Lena ale mialas parcie na ta maslanke :D:D:D:D:Dpodziwiam hehe
ja wczoraj mialam podobna chcice ale na landrynki owocowe, i zawszebyly wszedzie a wczoraj nigdzie nie moglam dostac, wszedzie mietowe i te ice. na stacji benzynowej jeden facet zaczal sie smiac ze moj chlop to ma teraz ze mna przechlapane hehe jak tak sie upre na cos to koniec :D ale co ja poradze jak to meczy, chodza za mna te landrynki i innych nie chce i juz bo to zupelnie co innego. ja chcialam goplany hihi
oczywiscie paczka landrynek zapakowana w torbie szpitalnej na porod ale ich nie ruszam stamtad bo musza byc. poprzednio nie mialam i cala dobe na glodnego i zalowalam ze nie mam, bo ani pic ani jesc a tam nie mialam gdzie kupic.

hej ja już po pecherz płodowy w całości czyli to nie były wody :tak: mała waży 2900 czyli malutka przez to termin z USG przesunął się mi na 10 czerwca ale główka bardzo nisko także powiedział że w każdej chwili może się zacząć a co najważniejsze obróciła się główką w dół czyli nie będzie cc :-)
madzia super ze to jednak nie wody, :)

Wiecie co ja to durna baba jednak jestem...juz tak o tych czopach pisalyscie, u mnie nic sie nie dzialo, az do dzis bo wlasnie cos zauwazylam i nie bylam pewna co to. no i wpisalam w google grafika czop sluzowy...aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa w trakcie obiadu. nie myslalam ze naprawde znajde prawdziwe zdjecia:eek: no ale przynajmniej wiem jak wyglada...:/
ojjj ja następna głupia, weszłam zobaczyć jak wygląda i :szok: czyli to co chyba mi tam leci to nie ten czop bo wyglada inaczej no ale
zobaczymy jutro
Zgadzam się, że nie ma co planować akcji z Dzieckiem.
Jedno jest takie a drugie takie: u Siostry córy są zupełnymi przeciwnościami! Więc ja przy pierwszym Dziecku też nic nie planuję, bo po co? Jak i tam nie mam pojęcia jak będzie!:-)
Jedno wiem na pewno: dopóki mieszkamy w bloku to Mały jest z nami w sypialni, a gdy się przeniesiemy to od razu wędruje do siebie do pokoju. Nie mam u Nas w nowej sypialni miejsca, ani naszych chęci by go mieć obok. Ja kupuję wygodny fotel i będę go karmić u niego w pokoiku. Do łóżka Dziecka nie wezmę - w łóżku ma być Mąż. Boję się przekroczyć granice, za którą Mały przejmie nasz teren czyli sypialnię :-D

A ja mam kolejny dzień ze skurczami - męczą od 14! Pewnie postraszą i przejdą! Bożżżż ileż można!

Madzia super!
Dorota &&&&&
Aga co tam u was?
Gratuluję wizyt.
BMR mnie od 10 męczą,ale ciągle za rzadko :wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:

Ja Matka od początku kładłam do łóżeczka,a karmiłam w fotelu.W ciągu dnia sobie go kładłam czasem obok siebie do łóżka,ale najwięcej leżał w swoim.I na szczęście nie musiałam go usypiać,bo zasypiał sam.Mam nadzieję,że z Jasiem też się tak uda,ale to się okaże.
Ja jedyne czego bym chciała uniknąć to smoczek...Mat miał w sumie może przez 7-8 miesięcy i tylko do zasypiania,a potem i tak go wypluwał.
jenki dziewczyny wspolczuje Wam tych skurczy naprawdę, życzę Wam abyście szybciutko urodziły i miały już maleństwa przy sobie &&&&& zacisnięte z nadzieją że to może już zaraz

Zobacz załącznik 465473Zobacz załącznik 465474
Ledwo wypakowałam wszystko z pudeł, podzieliłam na body, sukienki, spodenki itd...a już siły nie mam. Ale przecież obiecałam sobie, że dziś jest TEN dzień, podzielę ciuchy na lata, potem spakuję torbę i będzie spokój. Z Kubą byłam przygotowana wcześniej, ubranka wybrane itd, ale teraz mam tego za dużo i nie mogę się zmobilizować, to już nie jest tak przyjemne jak 3 lata temu... No i wtedy miałam szafę, a teraz...stolarz obiecał w sobotę, zobaczymy jaki słowny. Teraz podzielę i te większe wywiozę do mamy, ale te noworodkowe znowu do pudeł? przynajmniej do soboty.
I mam pytanie. Ciuszki mam w plastikowych pudłach, w których są woreczki z lawendą. Czy to wystarczy, bym mogła po roku je wyjąć i nie prać ponownie? Przecież na praniu i prasowaniu spędziłam wiele godzin i teraz nie wiem, czy to mądre było, by wszystko prasować.:zawstydzona/y:
Klusia normalnie masz mini sklepik odzieżowy :-D ppewnie tez tyle tego mam tylko ze ja te starsze mam pochowane w workach, kartonach w piwnicy

A co z asii sie dzieje?

Co do zastrzyku milosci to tez slyszalam o tym ze to jeden z najcudowniejszych momentow w zyciu...czy to jest z kazdym porodem gratis czy raczej przy pierwszym dziecku?
katrina pisała o ile dobrze pamiętam ze pisala dzien-dwa temu do asii ale nic nei odpisala i ze jak bedzie miala jakies wiesci to da znac

Rysica- fakt ważne że maślanka jest, uwielbiam ją :tak:
blond - i owszem miałam i nadal mam i teraz załuje ze kupilam tylko jedna :-D ale na dzis musi wystarczyć bo juz nie chce mi sie chodzic, a to tak na poprawe humorku po tych wszystkich wydarzeniach

Ostatnia edycja:
a u mnie różnie z tymi cukrami :-( raz zjem coś i dobrze a raz mam 180 :-(

madzia no to super:) gratulacje:)

alijenka 180 to wysoki ten cukier, mam nadzieję,że nie często masz taki. Ja 160 nigdy nie przekroczyłam,ale za to po śniadaniach miałam przez 2 miesiące powyżej 140. Już niedługo ci zostało i wszystko wróci do normy.

Ja nie mówię to takim delikatnym kołysaniu noworodka czy niemowlaczka, ale jak do snu się ciągle dziecko kołysze nawet kilku miesięczne to potem jest tragedia. Moja sąsiadka do tej pory w wózku 2latka buja i przenosi potem do łóżeczka bo inaczej nie zaśnie.

A ja sie martwilam ze po 136 mi wychodzi.... 180 za wyjatkiem pobytu w szpitalu mi nigdy nie wybilo.
Drogie Kolezanki ;-), mam pytanie zwiazane z naszymi zwolnieniami i urlopami macierzyskimi. Ja w tej chwili na zwolnieniu jeszcze przez 2 tygodnie. Zalozmy, ze urodze jutro. Jak to jest z urlopem macierzynskim? Musze wtedy dostarczyc pracodawcy akt urodzenia, tak? I urlop bedzie liczony od dnia urodzenia Malenstwa, czy od momentu kiedy skonczy mi sie zwolnienie lekarskie? Oczywiscie super byloby, gdyby urlop sie zaczal po zwolnieniu lekarskim (2 tygodnie urlopu zaoszczedzone), ale chyba tak dobrze nie jest, prawda?
Ktoras ma pojecie?

Tak jak dziewczyny pisaly - macierzyński startuje z dniem porodu

A co z asii sie dzieje?

Koleżanka opowiadała, ze przy drugim jest inaczej...że nie czuje się "tego" od razu...już niedługo się przekonam.
Zresztą wszystko przy drugim podobno jest inaczej.
Nie wstaje się do dziecka przy każdym kwileniu itd...i nie od jednej to już słyszałam;)

reklama
A ja tak sobie mysle jak wy o tych wodach porodach itd mowicie, ze ciekawe co bedzie jak mi odejda wody w trakcie prowadzenia zajec? ( ucze caly czas) To by byly jaja dopiero!!!!dzieci beda mialy traume do konca zycia hihih:-)

Do góry