reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwiec 2012

Mia tez ma osobny pokoik, ale na wszelki wypadek sofa tez u niej stoi gdyby jednak przyszlo mi znowu borykac sie z problemem spania:-D:-D:-D

u mnie na poczatku też była opcja że będziemy spać z dzidzią ale się nie da łóżka tam wstawić, a jednocześnie mieć wszystko co dla niej potrzebne pod ręką, a ja nie widzę tego że bym miała sama spać bez mojego K

Muńka masz rację co do kołysania właśnie niedawno gdzieś o tym mówili że dzidzi nie uczy się bujania jak już jest na świecie dzidzia jest bujana 9 miesiecy w brzuchu u mamy i nie powinno się tego jej później odbierać bo to ważny element w rozwoju dziecka

Ostatnia edycja:
reklama
Co do spania to moj mlody tez od poczatku spal sam, i to tez po przeczytaniu jezyka niemowlat sobie wkrecilam ze musi i koniec.jak sie darl na poczaku to nawet probowalam go wziac do siebie ale to nie bylo roznicy i tak plakal dalej wiec dalam spokoj od razu i spal u siebie. zreszta ja po urodzeniu mlodego poznalam swojego W...:-pwiec nie moglam pozwolic na to ze jak w koncu przyjdzie TA noc to on znajdzie niemowlaka w lozku :D:D:D nie zebym byla wyrodna matka ale to tez mialo znaczenie hihi
ale ja sie nie mam zamiaru zarzekac ze bede robic tak czy tak, karmic w okreslony sposob , dawac smoczka czy nie itg. wlasnie tak jakGkvip pisze ze jak juz dziecko placze bez przerwy to naprawde nasze zalozenia przedporodowe i inne swiatopogladowe ida w cholere i robi sie wszystko zeby miec chociaz chwile ciszy.rozne sa dzieci i roznie to moze byc, i to ze mi tak latwo poszlo z mlodym ze mi spal u siebie nie znaczy ze bedzie roznie latwo z kolejnym. podobnie z nocnikowaniem jest, jak jedne matki wmawiaja innym ze spokojnie mozna roczne dziecko nauczyc nocnikowac i nie rozumieja ze cp 2 latek nie kuma o co chodzi, twierdza ze wina jest po stronie matek, ze nie potrafia nauczyc. a znam wiele przykladow ze jedno dziecko na nocnik siadalo jak mialo rok a nastepne ma 3 lata i nie moze zalapac o co chodzi. a nauka i matka ta sama nie?:)nie ma co porownywac sie do innych matek, dzieci itd.

to naprawde nasze zalozenia przedporodowe i inne swiatopogladowe ida w cholere i robi sie wszystko zeby miec chociaz chwile ciszy.rozne sa dzieci i roznie to moze byc, i to ze mi tak latwo poszlo z mlodym ze mi spal u siebie nie znaczy ze bedzie roznie latwo z kolejnym. podobnie z nocnikowaniem jest, jak jedne matki wmawiaja innym ze spokojnie mozna roczne dziecko nauczyc nocnikowac i nie rozumieja ze cp 2 latek nie kuma o co chodzi, twierdza ze wina jest po stronie matek, ze nie potrafia nauczyc. a znam wiele przykladow ze jedno dziecko na nocnik siadalo jak mialo rok a nastepne ma 3 lata i nie moze zalapac o co chodzi. a nauka i matka ta sama nie?:)nie ma co porownywac sie do innych matek, dzieci itd.

:tak::tak::tak:

Boszsze...ile dzis piszecie...nie bylo mnie 4 godziny i chyba 6 stron naskrobanych ;)

Zakupilam i juz nawet zdazylam odebrac monitor oddechu z niania wlasnie angelcare :-) Jak malzonek wroci z pracy to rozpracuje te urzadzenia, bo ja slabiutka, oj bardzo slabiutka jesli chodzi o techniczne kwestie...

Mamy lozeczko 120x60, mimo, ze tez zastanawialismy sie pierwotnie nad wielkoscia 140x70. Mamy tez komode i przewijak na nia. Wszystko za niewiele ponad 600 zl na allegro :-) na razie lozeczko wstawilismy do naszej sypialni, ale caly czas mamy dylemat - czy Maly razem z nami w pokoju, czy w pokoiku wlasnym obok...Mam dylemat, bo ja chyba nie bede karmic na lezaco - za male piersi, nastawiam sie na nakarmienie na siedzaco, wiec i tak bede pewnie wychodzi do duzego pokoju na karmienie, wiec to czy Maly bedzie spal z nami, czy nie bedzie chyba az tak kluczowe. Juz sama nie wiem...

Oby Dorotce nie wywolywali jeszcze porodu, przeciez ma jeszcze chyba 3,5 tygodnia do terminu.

Ide cos zjesc - zrobie sobie chyba spagetti ze szpinakiem, feta i pomidorkami suszonymi :tak::tak::tak:

hej ja już po pecherz płodowy w całości czyli to nie były wody :tak: mała waży 2900 czyli malutka przez to termin z USG przesunął się mi na 10 czerwca ale główka bardzo nisko także powiedział że w każdej chwili może się zacząć a co najważniejsze obróciła się główką w dół czyli nie będzie cc :-)

Hej,

oczywiście nie mam czasu zeby spokojnie usiąść i poczytać, Mlody daje dzisiaj popalić i jeden i drugi w sumie:-D zara klade Kube do spania i bedzie spokoj.
Jak zasnie bo ocieplaja nam dom i niezle sie dzieje, wlasnych mysli nie slysze:wściekła/y: ale efekty juz widac wiec sie cieszę.
Mąż mi powiedzial ze widzi po mojej minie, ze sie denerwuje i ze zamowil 3 dni wolnego jak skoncza w przyszlym tygodniu, i myje okna i sprzata dom na blysk:szok: dobrze ze pomyslal, a ja jak idiotka latam co po chwile do szafy czy sie ciuszki nie kurzą czasem:zawstydzona/y: na szczescie nie:-)

trzymam kciuki za wizyty, za dorotę:tak:

esperanza co do tego lakieru tez slyszalam wlasnie ale wiem ze sa szpitale, w ktorych nic nie mowia jak kobieta ma obraczke do cc. U mnie pamietam, ze pytala.

co do rad tesciowej to moja na szczescie nic nie mowi i ma szczescie:-D
nawet nie spyta czy cos chcemy dla Malego, nie wspominajac o Kubie:wściekła/y: i to mnie wkurza, bo taka chytra na kasę:/ potrafi tylko godzine na skype gadac jakie to w Polsce wszystko drogie, taak a u nas w UK za darmo daja.

reklama
blond - dobrze mowisz kobieto :tak: polac ci trzeba:-D

jeszcze troche i bedziemy mogly polewac sobie cos innego niz mleko :))))bedziemy do monitora pic:cool2:

M@dzia super ze wszystko ok:)a waga mimo ze mniejsza to bezpieczna wiec do dziela:p zreszta nie wszystkie dzieci rodza sie z ta sama waga.

Hatszept my na poczatku bedziemy mieli lozeczko z mlodym u siebie a potem chcemy przeniesc do pokoju rafala jak bedzie mniej w nocy sie budzil, zeby tamten sie wyspac mogl:)

Do góry