reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwiec 2012

klusia jakby się okazało nagle, że musisz mieć cc to nie możesz mieć obraczki z tego co wiem, ja jak mialam cesarkę z Kuba to nie mialam ( no w sumie jeszcze w ogole jej nie mialam:zawstydzona/y::-D) ale pamietam, ze lekarz czy polozna pytala czy mam kolczyki lub jakies pierścionki, na innym watku kiedys pisałyśmy o tym z dziewczynami i jedne pisaly, ze musio byc zdjeta w razie cc a drugie, ze nie wymagali tego w szpitalu:tak:

ja pierscionek juz musialam zdjąć ale obraczke jeszcze mam.

miałam nadrabiać ale padam po 2 godz. prasowaniu, zamaist zrobic to na siedzaco to stalam jak glupia przed deską i teraz sa efekty:-( ale ubranka dla Malego wszystkie wyprasowane:tak: szkoda tylko, ze kregoslup boli teraz jak nie wiem:zawstydzona/y:

reklama
Dorotka trzymam kciuki abyś jak najdłużej wytrzymała w dwupaku i żeby dali ci normalne łóżko
Naniulka dużo siły i ciepła oddemnie dla Was.

Obudziłam się o piątej i poczułam że mam mokre spodnie od pidżamy zasnęłam wstałam o 8 i znowu to samo....i tak od tamtej pory cały czas mam wilgotno i biała wydzielina.
Od soboty sobie zaznaczam na ściane na jakiej wysokości mam pępek bo już sama niewiem czy ten brzuch się obniża i dziś z ciekawości sobie stanęłam i wyszło że jest 2 cm:baffled: niżej....
Nie wiem czy to szybko czy wolno jutro położna powie. Miłej nocy:-)

Dziewczyny, od jakis 2 miesiecy mam tyle samo w obwodzie brzucha mam wrazenie ze brzuch mi nie rosnie mialam usg w 30 i 34 tygodniu i mala urosla 1 kg. Teraz obwodzie mam nadal kolo 100 cm. W pierwszej ciaxy na tym samym etapie mialam 113 cm ! Jakos mnie to niepokoi zwlasza ze corcia z tych wiekszych dzieci. Miala ktoras tak ze brzuszek obwodowo mali rosl a u dzidziusia bylo ok. Za tydzien kolejne usg.... Ale moze powinnam isc szybciej? Brzuch mi sie opuscil 2 tyg temu i moze rosnie nizej niz na wysokosci pepka gdzie mierze , a ja tego nie widze........ma ktoras tak?

Dzień dobry,
My po nocy- dziś pobijaliśmy rekordy w wstawaniu. Za każdym razem czułam brzuch - ale udało się zasnąć.
Obudziłam się po 5 i koniec spania więc pewnie znów będę nieprzytomna!
Zobaczymy co dzień przyniesie-ale pogoda nie nastraja do aktywności!
Czas na śniadanie!

Za wizytujące - trzymam kciuki!
Za rozwarcia -tym które ich nie chcą, aby szyjki trzymały.
Za te z wodami odpływającymi trzymam kciuki!
Aaaate co to już mogą i chcą to - życzę skurczy porodowych :-) Bez tych cholernych przepowiadających! Ja już mam ich dość!!! :wściekła/y:

Witam i ja
Ten moj mezulek tak chrapal ze nie szlo spac:wściekła/y: doprowadzil mnie do szalu:wściekła/y:, ale tylko dlatego ze wiem jak wykonczyly go ostatnie dni to wstalam ja no i jestem - tu.

Avo mnie brzuch tez nie zwieksza obwodu a mala rosnie i to szybko, po za tym mnie samej wydaje sie ze jest wiekszy a gdy go mierze to d...pa:tak:, ale jakos specjalnie sie tym nie martwie:tak:
Ciekawe jak tam Aga i Dorotka - oby wszystko po ich mysli szlo:tak:
Kciuki za wizytki i za te ktore rodzic juz chca:tak:

Nanulika, caly czas cieplo mysle...
Aga, Dorotka, kciuki za Was!

Ja wczoraj ktg - wszystko ok,nawet skurcze ciut mniejsze - tak pod 40...szyjka jeszcze trzyma. Musi! Jeszcze 2 tygodnie byloby super! W piatek kolejne usg z przeplywami.
AVO, wydaje mi sie, ze obwod brzuszka nie ma wiekszego znaczenia - pewnie Dziecie wypelnilo bardziej/pelniej powierzchnie, ktora mu zostala i juz.

Ciekawe co z Madzia...

Dziewczynki, czy kupujecie monitor oddechu (chyba najpopularniejszy to angelcare), czy dajecie sobie spokoj?
Ja juz mam wszystko kupione i przygotowane, tylko zastanawiam sie wlasnie nad tym monitorem oddechu i czy w nianie warto zaintwestowac mimo, ze nie mieszkamy w domu, tylko mamy 3-pokojowe mieszkanko. Dajcie znac :)

Milego dnia Wszystkim mimo dramatycznej pogody...:no:!

Witam i ja
Ten moj mezulek tak chrapal ze nie szlo spac:wściekła/y: doprowadzil mnie do szalu:wściekła/y:,

skąd ja to znam. Dziś spałam 'na waleta', żeby chociaż trochę się od tego źródła koszmarnego hałasu odsunąć. Mordercze instynkty mam na chrapanie D, które zwyczajnie mnie budzi!

Dlatego po śniadanku przewiduję drzemkę :)

Miłego dnia!

Witam w środę

ViolaPop gratuluję udanej wizyty a z tętnicą na pewno wszystko jest w porządku :tak:

Lena01 ostatnio o tym samym z mężem rozmawialiśmy, że dopiero co dwie krechy na teście był a za chwile będzie matura małej albo co gorsze dla tatusia pierwsza randka ;-)

m@dz1@ jak u was?

AVO mi się wydaje że jeżeli maleństwo przybiera prawidłowo to nie ma się co martwić obwodem twojego brzucha bo pewnie wypełnia przestrzenie które wcześniej były wolne

Trzymam kciuki za wizytujące

Aga i Dorota
mam nadzieję że u was wszystko ok

Dobrego dnia kobietki

hatszept - ja kupilam monitor oddechu angelcare - wole dmuchac na zimne jednak to dodatkowe zabezpieczenie, ze jak cos to po 20 sekundach juz bedzie wyl alarm. A jesli chodzi o nienie to tez mam i nie tylko dlatego ze mala ma pokoik na gorze , ale rowniez dla jakiegos poczucia bezpieczenstwa - gdyby jej sie odbilo lub zaczela sie krztusic a ja w tym czasie w kuchni gary myc bede to bez nianki napewno jej nie uslysze nawet jak bedzie na dole. Takze jak dla mnie te urzadzenia sa jak najbardziej na tak.

december - ja to mojemu powiedzialam ze kiedys to go na bank ukatrupie za to chrapanie i do tego mnie uniewinnia bo to w afekcjie morderstwo bedzie:-D

Ostatnia edycja:
reklama
Czesc dziewczyny

Trzymam kciuki za wszystkie wizyty.

U nas zimno i ciagle pada deszcz, wiec chyba caly dzien przesiedze w domku.

Ja nie mialam monitoru oddechu, mimo ze moje dziecko bylo wczesniakiem a nianie mialam i teraz tez kupilam. Tez mam 3 pokojowe mieszkanie i przydala sie wtedy bardzo.

Do góry