reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwiec 2012

w poprzedniej ciazy mialam podobny wypadek i okazalo sie ze to nie wody i teraz nie chce pochopnie tam jechac bo czuje sie dziwnie z tym... właśnie najgorsze jest to że to było takie niekontrolowane i nie wiem skąd ale z kolei jak już siadłam na kibelku to poprostu sikałam i wtedy czułam że sikam

pęcherz tak nie puszcza, żeby się lało po nogach, można popuścić parę kropelek, ale nie żeby się po nogach lało... wody Ci odeszły! jedź do szpitala i to zaraz :) A my będziemy trzymać kciuki!!!

reklama
Madzia - mi nigdy wody nie odeszły, ale słyszałam, że jak to siusiu, to ćwicząc mięśnie Koegla zatrzymasz strumień, natomiast wód tak się nie da zatrzymać, będą leciały nadal.
Ja tez bym Ci radziła zgłosić się do szpitala i to skontrolować.

Rysica na partych tez można na luzie do szpitala dojechać!

Madzia ja tez myślę,ze to wody a w takim wypadku to powinnaś na IP się zgłosić!

Teraz to już naprawdę spadam!

Spokojnej nocki!

Madzia - a mnie to na pecherz raczej wyglada bo ja tez tak kilka razy mialam jak np szybko wstalam lub kichnelam ze po nogach to mi pozadnie lecialo i nieszlo tego zatrzymac, majtki i spodnie do przebrania:tak: i tez myslalam ze to wody ,ale jak juz na kilelek usiadlam to juz siusiu bylo. Ale moge byc w bledzie wiec moze lepiej to skonsultuj.

A liczycie ruchy dziecka? Teraz mi sie przypomniało ze miałam liczyc i zapomniałam:zawstydzona/y: a jutro wizyta ;o

nic lece spać bo po 4 trzeba P obudzic do pracy bo sam nie wstanie :szok: bo budzika nie slyszy zazwyczaj.

Spokojnej nocki! Pa.

Lena - ja nie liczę, moja to taka wiercipięta, że nie muszę liczyć, bo na bank jak się zaczyna wiercić, to po kilku chwilach jest ich już więcej niż 10 ;P

Ja licze i musze miec 10 serii ruchow przez dzien z przerwami miedzy seriami min 30min, a w seriach to juz nie wazne ile tych ruchow:tak:. I jesli tylko jest mniej niz 6 serii w ciagu dnia to od razu kontakt z polozna:tak:

no strasznie dziwne uczucie !!!! tak jakby jej tam nie było :angry: :baffled:
takie uczucie to było u mnie po cesarce, jak dotykałam swoich ud i jakby nie moje, jakby palce wpadały w jakąś gąbkę, okropne uczucie. Ja bardzo długo to miejsce pod cięciem to miałam takie dziwne, obwisłe i własnie jakbym nie miała tam czucia:szok:

Kamila Muńka Ja dzień w piżamie planuję jutro. Ma padać cały dzień, lodówka zapełniona, T w pracy będzie do rana, więc zrobię sobie z synem taki luźny dzień. Może w końcu się spakuję:-D

Miśki2 Zdrowiej szybko !

Próbowałam właśnie zdjąć obrączkę, nie ma takiej opcji ! Czy to konieczne, by do porodu zdjąć ???

Ostatnia edycja:
reklama
Ja licze i musze miec 10 serii ruchow przez dzien z przerwami miedzy seriami min 30min, a w seriach to juz nie wazne ile tych ruchow:tak:. I jesli tylko jest mniej niz 6 serii w ciagu dnia to od razu kontakt z polozna:tak:

:shocked2:
to w PL kompletnie inaczej!
ja mam liczyć ruchy 3 razy dziennie
1h po śniadaniu, 1h po obiedzie i 1h po kolacji. I ma być naliczone 10 ruchów przez 1h, jeśli jest więcej to wpisywać mam >10 i kończę liczyć. Jak mało, to liczę przez całą godzinę i zapisuję ile tych ruchów było w ciągu 1h. Zwykle jak się zaczyna wiercić to te 10 ruchów po 2 minutach już mam naliczone...

Do góry