reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwiec 2012

pytanko ode mnie na dziś:

Czy czujecie ból w pachwinach między nogami ?? Czy bolą Waś kości biodrowe i "pośladkowe" ??

ja się dzisiaj obudziłam właśnie z takimi bólami i cały czas mnie trzymają jak się ruszam to najbardziej, i zastanawiam się czy to normalne , bo nie przypominam sobie żeby w pierwszej ciąży też coś takiego było...

taki ból to ja czuję od 3 miesięcy non stop niestety :(

nanulika będzie dobrze, zobaczysz! Trzymam kciuki!!!

a ja mam pytanie do Was w temacie karmienia piersią. Dziś znalazłam artykuł o okładce amerykańskiego TIMEa z matką karmiącą 3letnie dziecko. Czy tak długo się karmi? Ile karmiłyście swoje dzieci? Okładka zdaje się namieszała trochę, ale ja np. mam zamiar karmić tylko chętnie posłucham doświadczonych mam - kiedy przestać? Czy jak ząbki się pojawią? Czy na ile starczy pokarmu? Żałuję, że nie zapisałam się do SR :(

Mama karmi 3-latka. Okładka tygodnika Time zbulwersowała Amerykę

A ja ide robić kapustę z koperkiem i marcheweczką :D

Ostatnia edycja:
reklama
Witam!

Kamila - mnie od jakiegos miesiaca ciagnie tak w pachwinach ze czasem jak ide az mnie zegnie i dretwieje mi noga.... a ostatnie dni strasznie bola mnie biodra i krzyz podejrzewam ze w koncu zaczelo mi sie rozchodzić tam - miednica- biodra... i moze stad te dzwine rozstepy tez na biodrach... bo nawet moj Adamo zauwazył ze chyba troche szerzej w bioderkach mam ;) dla mnie to powod do radosci bo zawsze mialam chlopska urodę i chcialam miec biodra wiec oby zostaly po ciazy :pP

Wlasnie zjadlam stara bulke z nutella bo nie chcialo sie ruszyc dupy do sklepu heh... lece cos ogarnac. Dzisiaj wieczorem mykamy na grilla ;O) odezwe się pozniej!!!
3mam kciuki za wizytujące i ustalające terminy cc oby wszystko bylo po Waszej mysli :))

december pediatrzy twierdzą, że powinno się karmić 6 miesięcy ale jest dużo ale. :D Po pierwsze to zależy od tego czy maluch się będzie najadał bo jak nie to przeciez nie będziemy głodzić prawda? i wejdą mieszanki, po drugie karmienie jest tak bardzo kwestią indywidualną że niektóre mamy karmią nawet ponad rok, jeżeli czują się z tym dobrze i mają takie możliwości. Ja Wiktora karmiłam 4 miesiące bo później już się nie najadał wcale i wolał mieszanki... teraz planuję karmić 6 msc ale tego też się nie da przewidziec neistety. Chyba nie da się z góry zaplanować czasu karmienia piersią.

hello
ja tylko na moment. zle sie czuje. 3 noc nie spalam. sikam co 20 minut w nocyi nie zdaze zasnaci musze isc znowu. nie wiem co sie dzieje. nie pije nawet tyle. plakac mi ise juz chce. wszystko mnie boli i ogolnie do dooopy jest. mam dosc bycia w ciazy. chodze i placze bo juz po prostu dil nie mam.
ale nie o tym mialo byc.ktoras pytala co u Buziaka.
wiec u niej wsyzstko ok. pisze ze maly chyba zszedl nizej bo tez ma ten problem co ja:/ i nogi znowu jej puchna. pisze ze robi badania i w srode okaze sie czy moze rodzic sn czy cc znowu. a potem 22 maja do instytutu jedzie i zobaczymy co jej tam powiedza. ogolnie tez ma juz dosc tego kopania od srodka i mocno sciska Nanulike!!!

december nam na szkole mowili ze pol roku to minimum powinno sie karmic a potem dajesz juz zwykle posilki plus dokarmiasz piersia jak chcesz. dla mnie taki swiadomy trzylatek przy piersi to troche masakrao_O mysle ze bede karmic te 6 i starczy. potem juz przeciez zeby sa no i jak to wyglada takie duze dziecko juz mowiace i do piersi ci sie dobiera....

nanulika trzymam kciuki, brak mi slow :-\

kamila dzieki! własnie zaczęłam dumać co z karmieniem gdy młody wyląduje w żłobku, a wybiera się tam ok. 6 m-ca życia. To wszystko niby takie proste, ale dla mnie jakoś zupełnie nie do przeskoczenia jeszcze :)))

A jak znam zycie to ja się tu napalam na mleczarnie w cycolach, a jak przyjdzie co do czego to nic nie poleci... Moja mama nie miała pokarmu. Siarę miała w ciąży, a potem susza totalna. Z dwojga złego to wolałabym sikac mlekiem po ścianach niż nie mieć go wcale...

6 m-cy to idealnie dla mnie. Najpierw trzeba przeżyć upały, w Sopocie 20plus stopni, jestem cała spocona, nie lubię nie lubię :(

Witam wszystkie kobitki i maluszki

kasia580 gratuluję udanej wizyty

Agulex przykro mi z powodu pieska

karamija dobrze że już się pod kurowałaś, trzymajcie się z maleństwem

Lena01 mój mąż troszkę bawi się w mechanikę

Muńka, malinka5252, niuniuszka powodzenia na wizycie

Nanulika musi wam być teraz bardzo ciężko, całym sercem jestem z wami i mocno wierzę że jednak okaże się że z maleństwem jest wszystko w porządku. U nas też gdy okazało się że malutka ma pępowinkę dwu naczyniową był strach łzy i najgorsze myśli o wszelkich wadach rozwojowych a po specjalistycznej konsultacji okazało się że wszystko jest w porządku mimo dwóch naczyń w pępowinie, wierzę z całych sił że i u was będzie podobnie, musi być dobrze.

Ostatnia edycja:
Dzień dobry:cool2:
Aga czyżby Ciebie też choroba dopadała?? Ja właśnie piję gorącą herbatę bo kaszel mnie dusi a gardło przez to potwornie bolii :(
Alergia większość nocy się dusze z kaszlu, ale tak to jest jak wszędzie koszą teraz trawy :(

a ja mam pytanie do Was w temacie karmienia piersią. Dziś znalazłam artykuł o okładce amerykańskiego TIMEa z matką karmiącą 3letnie dziecko. Czy tak długo się karmi? Ile karmiłyście swoje dzieci? Okładka zdaje się namieszała trochę, ale ja np. mam zamiar karmić tylko chętnie posłucham doświadczonych mam - kiedy przestać? Czy jak ząbki się pojawią? Czy na ile starczy pokarmu? Żałuję, że nie zapisałam się do SR :(

Mama karmi 3-latka. Okładka tygodnika Time zbulwersowała Amerykę

A ja ide robić kapustę z koperkiem i marcheweczką :D
Mówią, ze pół roku jest najważniejsze, a jak mi się uda w ogóle karmić to chciałbym jeszcze przez zimę karmić, a potem wiosna- lato odstawić- ale czas pokaże co z tego będzie.

Opiszę moją wczorajszą wizytę u gina- choć w sumie nie powinien mieć takiego tytułu.

Chodziłam do tego lekarza tylko, ze względu na położną która z nim przyjmowała (moja znajoma), a wczoraj pech chciał, ze ona musiała jeszcze przy jakimś zabiegu być i on był sam. Zmierzył przez 30sek tętno płodu i zrobił jakiś wymaz tzn. razem go zrobiliśmy
new_biggrin.gif
bo nie był wstanie trzymać wziernika z 2stron i pobrać wymazu, więc spytał, a może pani u góry trzymać- nie wiedziałam czy płakać czy się śmiac i to był koniec wizyty, ani badania, ani jak szyjka, ciśnienie itp. A skierowania na badania mi tez nie dał, bo badania są tanie, a po co naciągać nfz.

reklama
Aga o matko co za lekarz weź idź do innego jak to badania są tanie nfz jest po to i składki by płacił !!!!!!!!!!!!!!!!! poza tym ...oj szkoda słów..

Do góry