reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwiec 2012

Hej :-)

Ja dziś mam kolejne podejście do wizyty:-D tym razem to już ta data, hehe, więc śmigam się szykować.

cześć kochane moje....
wypłakałam już pudełko chusteczek dzisiaj....

Nie mam dobrych wieści:(

niby dzidzia żyje, serduszko ok, wszystkie wymiary i organy ok, NT ok ale....
gin stwierdziła wade centralnego układu nerwowego... (nie wiem czy to wodogłowie bo nie byłam w stanie rozmawiać, S. też nie.... - ale wygląda jak duży pęcherz przy główce)
Dostałam skierowanie do szpitala klinicznego na patologię ciąży, jutro rano jadę...
Najprawdopodobniej ta wada zmusi nas do usunięcia ciąży:(((( <ryk!>
tak bardzo się boję....

Jestem myślami z Wami i mam nadzieję, że wszystko dobrze się skończy!! Dużo sił życzę!!

Co do wizyty...hmmm sama nie wiem co myslec bo dowiedzialam sie zupelnie czegos innego niz u mojej dr prowadzacej a wiec:
posiewy z pipolca i dupki jalowe, co do mlodego przez miesiac przybral tylko niecale 300 g - 2830 g wazy obecnie i szacowana waga przy porodzie ok 3200 czyli przecietnie calkiem. nozki dalej 2 tygodnie mniejsze niz glowa ktora jest o tydzien do przodu ale kazal sie tym nie martwic. ilosc wod w normie... lozysko co go baaardzo zaskoczylo w 1 fazie dojrzalosci co wskazywalo by na prawdopodobienstwo urodzenia po terminie ktory oszacowal na 9.06 ( moja gin i lekarz w szpitalu dali mi gora 2 tygodnie)przeplywy ok... pepowina bardzo blisko glowki....;// ulozony dalej glowkowo....
strasznie mnie bolalo jak jezdzil tą sonda bo brzuchu w okolicach pepka i dusil ale tam gdzies byl zoladek malego jak go ogladal ...z bolu myslalam ze go kopne;/// poza tym ogolnie dalej boli mnie brzuch... a teraz nie gora ( co wg niego jest spowodowane obnizaniem sie dna macicy) ale teraz kluje w mnie w dole przy chodzeniu, siadaniu itp.;/// mega dyskomfort;//

To jest właśnie najgorsze, że co lekarz to inna opinia, a potem my się tylko zamartwiamy. Dlatego tak bardzo chciałabym już mieć malutką przy sobie i wiedzieć, że wszystko jest oki.

Nie wiem czy są dziś też jakieś inne wizytujące, ale jeśli tak to &&&&

reklama
pytanko ode mnie na dziś:

Czy czujecie ból w pachwinach między nogami ?? Czy bolą Waś kości biodrowe i "pośladkowe" ??

ja się dzisiaj obudziłam właśnie z takimi bólami i cały czas mnie trzymają jak się ruszam to najbardziej, i zastanawiam się czy to normalne , bo nie przypominam sobie żeby w pierwszej ciąży też coś takiego było...

Witam.

Nanulika bardzo mi przykro, ale trzymam kciuki, żeby jednak okazało się ze jest wszystko ok

Aylin ja też tu zostanę do czerwca.

Kamila mnie kłuje w kroczu przy chodzeniu, nie bardzo wiem co to jest w poniedziałek mam wizytę u gin to zapytam biodra i pośladki na razie nie

agulex - no to jest nas 3 :)

Kamila - normalne... mialam... juz przeszlo, a gin powiedzial ze kości przygotowuja sie do porodu.
Kolezanke tak bolało przez miesiąc. Mnie 3 dni tak strasznie mocno ale potem przeszło

Czy czujecie ból w pachwinach między nogami ?? Czy bolą Waś kości biodrowe i "pośladkowe" ??

ja się dzisiaj obudziłam właśnie z takimi bólami i cały czas mnie trzymają jak się ruszam to najbardziej, i zastanawiam się czy to normalne , bo nie przypominam sobie żeby w pierwszej ciąży też coś takiego było...
no wlasnie mnie cholernie bola kosci biodrowe, a pachwiny to mnie bola, rwa, ciagna nie wiem nawet jak to opisac. No i kosc ogonowa to jakas masakra:-(

Mnie jednak najbardziej dokuczają spuchnięte nogi więc może dzisiaj wypróbuj e ten wywar z pietruchy

Witam

Coś mnie nosi od rana, więc zaraz po spacerze z psami jadę do troszkę większego miasta na rundkę po sklepach, ostatnio nigdzie nie łażę, bo tutaj u mnie nic nie ma i zaczynam tęsknić za shoppingiem, a potem to nie wiadomo kiedy nadarzy się okazja

nanulika
kochana cuda się zdarzają i to wcale nie tak rzadko :yes: i tego się trzymajmy :yes:
trafisz do rewelacyjnej kliniki pod opiekę prawdziwych specjalistów i na pewno zrobią wszystko, aby uratować maleństwo!!!!
mocno zaciskam kciuki za Was&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&

malinka muńka ania
powodzenia na wizytach!!!

oj fajnie bylo by sie kiedys spotkac kobitki :tak: tak przy piwku lub drineczku
oj byłoby fajnie, ale aż strach pomyśleć ile czasu by nam zeszło na gadaniu i wspominaniu :-D

niestety tak
pachwiny może nie tak bardzo, ale biodra zdają się być poluzowane w zawisach, a ostatnio boli mnie cała miednica, parę dni temu dosłownie kulałam jak bym drewnianą nogę miała, tak bolało
pocieszam się, że to ma ułatwić poród i tej mysli się trzymam;-)

Cześć Dziewczyny!
Ryba, dziękuję raz jeszcze za radę z tym magnezem bo wieczorem mi przeszło, w nocy znów no-spę brałam, bo o 5 się obudziłam z twardym znów brzuchem... Dziś póki co ok :)

Kamila - mnie też dokuczają pachwiny a raczej pomiędzy, bo chyba kość łonowa się do porodu szykuje ;P no i boli krzyż i cała miednica przy przewracaniu się z boku na bok i przy pierwszych krokach po wstaniu, jak stara babcia chodzę po wstaniu z łóżka.......

Lecę kochane do kuchni, bo Szymek mnie dzisiaj tak ślicznie poprosił, żebym mu zrobiła kaszkę manną - a sama też mam ochotę, więc idę ją ugotować :D

Mam tak od 3 dni, więc chyba normalne skoro już kolejna osoba się na to skarży.

Mnie jednak najbardziej dokuczają spuchnięte nogi więc może dzisiaj wypróbuj e ten wywar z pietruchy

Ja też dzisiaj będę tego próbować. Niby nie jestem bardzo spuchnięta i jakoś te nogi mi nie przeszkadzają, ale szlag trafia, że obrączkę musiałam zdjąć tydzień temu i już od wczoraj nie mam szans na jej ponowne założenie :szok::szok::szok:.
Wykorzystam chyba ten czas na jej "odświerzenie" u złotnika bo po 7 latach to już straciła swój blask. A i sie denerwować nie będę jak nie będę miała co zmierzyć :-).

Spadam i pewnie wieczoram dopiero zajrzę bo dziś na zakupy z koleżanką jadę i mam nadzieję, że w komisie dziecięcym uda mi się zakupić używany i tani przewijak bo na allegro to strasznie drogie są jak na mój gust. Jak wrócę to będę czekać na wózek - już dzwoniłam do firmy kurierskiej, mają być między 14 a 16. Więc potem składanie tego cuda :-). Już się doczekać nie mogę.

Trzymam kciuki za wizytujące &&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&.
Nanulika - myśl pozytywnie, to już połowa sukcesu!!!!!

reklama
Cześć Dziewczyny :)
chciałam sie przywitać i już zaczynam nadrabiać zaległości;) wczoraj po tych ćwiczeniach w SR jak przyszłam do domu to mi sie juz nic nie chciało oprócz spania więc sie nazbierało;)

A dzisiaj mam pierwsze KTG! Wymaz no i liczę na USG u ginki:D jednym słowem - wizytuje się!!:D:D:D

Do góry