reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwiec 2012

Plan dnia...na działkę po zaszczepki...na plac remontu po moje rzeczy do szpitala...spakować torbę...kupić papier ścierny i lakierobejcę...potraktować łóżeczko Matyldy zakupionymi specyfikami ;D Miłego dniaaaaaa....ja się zbieram :)

Tylko pamiętaj,że musi być specjalna do mebelków dla dzieci....polecam bondexa z komódką na obrazku, ta na pewno nie jest szkodliwa :-)

Nanulika, tak mi przykro :-(, ale wierzę ,że nie będzie tak źle jak myślisz. Bardzo, bardzo Ci tego życzę :tak: Wszystkie Ci tego życzymy, tak jak wcześniej "zaskoczenia" ..i udało się, więc teraz też musi:tak:

A ja wstałam, wysłałam syna do przedszkola, małża na weekend do roboty i ...zjadłam lizaka :eek:. Byłam głodna a do kuchni nie chciało mi się iść, a na komodzie leżał lizak syna, więc pomyślałam, a co mi tam...i co? Nadal jestem głodna i do tego mdli mnie :baffled:

reklama
Nanulika...dopiero doczytałam!!! Jest mi strasznie przykro, że ciąża nie przebiega bezproblemowo...ale pamiętaj, że jedna opinia jest teraz ***** warta...skonsultuj ją koniecznie!!! Wierzę, że istnieje jakieś logiczne wytłumaczenie omamów wzrokowych lekarza...musi być dobrze słyszysz?! MUSI!!!!!!!!

Nanulinka- ogromnie mi przykro:( ale nie trac jeszcze wiary, moze to coś co się wchłonie....

Klusia- no bardzo bym chciała się z Tobą spotkać, ale Ty w duzo abrdziej zaawansowanej ciąży:(

Dorota- ja w pierwszerj ciąży miałam też do 37 tygodnia chyba 1 stopień dojrzałosci łożyska i tak jak już pisałam - poród wywolywany 8 dni po terminie i wtedy łozysko było tylko 2 stopnia:)

a ja się oswajam z tym 8 czerwca......mój M bardzo zadowolony, bo mówi,ze to niezwykłe mieć dwoje dzieci z tego samego dnia(innego roku:)).

zaraz nadrsbiam resztę:)

Ostatnia edycja:
Witam i ja

Nanulika - ja rowniez wierze ze bedzie wszystko u was dobrze.
Nam na genetycznym powiedzieli ze jest bardzo duze ryzyko chorob genetycznych i wszyscy tu lekarze przekonywali nas na dalsze badania i testy. Ale my powiedzielismy - nie - bo wierzylismy wtedy i wierzymy teraz ze mala jest i bedzie zdrowa. Tak dlugo na Mijeczke czekalismy i tylko dzieki tej dlugoletniej wierze, ze w koncu nam sie uda, ze kiedys bedziemy tulic bobaska, dzisiaj mozemy sie cieszyc z bycia w ciazy i z kazdej chwili czucia jej. Nie zalamuj sie bo wiara naprawde czyni cuda. Jestesmy z wami.

Dzieki dziewczyny za mile opinie o mnie i mezusiu - ja zawsze mowilam ze my nie jestesmy normalni:-D. Nie a tak powaznie kazdy ma jakies metody na swoj zwiazek, my juz jestesmy ze soba ponad 17lat takze znamy siebie chyba juz za dobrze:-D. Po za tym po ostrej klotni zawsze jest ostry sex a to zawsze sprzyja pojednaniu:-D:-D:-D - niestety tym razem z sexu nici z wiadomych wzgledow ale za to byla zabawa w sex telefon:-D:-D:-D zawsze cos:-D:-D:-D.

Ja wczoraj malo aktywna tu bylam bo mnie jakies dziwna bole zlapaly i trzymaja do dzis i na 10ta jade do szpitala do poloznej na wizyte. Bole sa bardzo dziwne tzn nie moge siedziec bo mam wrazenie ze mlodej glowka gniote i to tak strasznie boli a do tego bol podbrzusza szczegolnie jak wstaje z lozka i chodze co kilka krokow postoj bo czuje jak bol narasta i po jakim czasie odchodzi i tak co chwile:-( ale ten bol rozni sie skurczy co mialam 15lat temu i dlatego nie wiem co to jest :-(no oczywiscie znowu uczucie boli partych:-(.
Sorki ze tylko o sobie wybaczcie pleaseeee.

Kciukasy za dzisiejsze wizyty

malinka ja chodzę do gin na nfz i posiewy mam za free.. :p

ja miesiąc temu miałam łożysko 3 stopnia ale bez cech starzenia. teraz już nie będę miała usg do końca ciąży .

Kciuki trzymam za wszystkie dzisiejsze wizyty !

Ostatnia edycja:
Dzień dobry :-)

dawno się nie meldowałam , ale generalnie wszystko u nas ok .
Staram się was podczytywać w miare na bieżąco , ale tyle drukujecie, że ciężko.
Do ogólnej dyskusji nie włączam się bo ostatnio mam jakiś mega dołek , nawet zrobiłam sobie dzień czy dwa totalnego odseparowania się od spraw związanych z ciążą , porodem - tylko brzuch mi o tym przypominał- i nawet trochę pomógł taki relaksik .

Dziękuje za odpowiedzi od czerwcówek z Krakowa , dotyczących miejsca planowanych porodów. Ja się jeszcze zastanawiam , ale chyba będzie to ten niesławny Kopernik, po mimo kiepskich opinii na necie , to jakoś opieki nad noworodkiem do mnie przemawia ( na to raczej nie narzekają) , no i przede wszystkim opinia mojej koleżanki oraz kuzynki, które tam rodziły i były zadowolone.

Z tego co ogarnęłam:

Kamila - zdrówka !!!!

Gkvip- naprawdę musicie być mega fajnym małżeństwem, zazdroszczę kreatywności w rozwiązywaniu konfliktów małżeńskich :-)
Lena- super, że w końcu zaczęło się układać :-)

Dorota- u ciebie nóżki za małe o 2 tygodnie , a u mnie głowa i brzuszek :-(.
Gin też stwierdziła ,że to może być błąd pomiaru , ale ja głupia zamiast posłuchać ginki i się nie denerwować , jak tylko przyjechałam to na net i zaczęłam sprawdzać , no i kończyło się na panice, histerii i płaczu ,że coś nie tak dopiero jak m przyszedł z pracy to się uspokoiłam i zaczęłam racjonalnie myśleć , że w sumie jeżeli do tej pory wszystkie genetyczne usg były w normie i lekarz mówi że nie ma co się stresować to może ma racje :confused:.

Iwon- planuje zakupić dwa kocyki , cienki i grubszy na noce a w upalne dni to pieluszka flanelowa lub tetrowa, konkretna kołderka w planach późniejszych

Nanulika - Głowa do góry , będzie dobrze , trzymam &&&&&&&&&&&&&&

Avo - moja kuzynka urodziła córę dwa tygodnie temu, ustaliła z lekarzem termin cc na poniedziałek 30 kwietnia , a w piątek 27 baby stwierdziło że już chce wyjść dostała bóli i cc zrobili wcześniej , więc nic straconego może twojej też nie spodobał się termin i sama zdecyduje.
Żeby było śmieszniej dodam ,że lekarz całą ciąże utrzymywał i zapewniał że będzie chłopak , nieźle się zdziwił jak wyciągnął zamiast Patryka, Maje:-)

Więcej nie pamiętam , za co baaaaardzo przepraszam :sorry2:

Miłego dnia życzę !!!!!!!

Chcącym urodzić rychłego porodu , a z niechcącymi się solidaryzuje i ściskam gitarki :-)

A ja tak sobie siedzę z wystygniętą herbatą i rozmyślam. Patrzę na swój suwak.. i na Wasze suwaki .. i co widzę.. widzę tylko "kilka dni" .. tak do końca nie dociera do mnie że za te "kilka dni" obok nas pojawią się małe robaki które będą chciały naszych cyców :) i te małe robaki będą z nami do końca naszego życia :) Za te "kilka dni" nasze życie stanie sie zupełnie inne niż było do tej pory... zupełnie inne! Ale nie mogę jakoś sobie tego uświadomić że to przecież tylko " kilka dni" ... ! Moje myśli czasem są dziwne i zamotane, ciężkie do zrozumienia ale cóż... ciekawe jak to będzie, ciekawe jak nasze maluszki będą wglądały, ciekawe ile będzie dzieciaczków brunetów blondynów a ile rudych ... ciekawe które będzie miało najdłuższe włosy a ciekawe ile będzie łysych ... ciekawe ile będą ważyły ... które będzie najcięższe.. ciekawe jak będą długie... wszystko okarze się za kilka dni !.

Kamila - to mamy taki same rozmyslania:tak: jak to wszystko bedzie jak zmieni sie nasze zycie i ile nas tu zostanie po urodzeniu bobasow:tak:
oj fajnie bylo by sie kiedys spotkac kobitki :tak: tak przy piwku lub drineczku

reklama
Witam,

Nanulinka - wierze że będzie dobrze, USG to tez nie jest bezawaryjny sprzęt, moze jakis cień. Musi dobrze byc nie ma innej mozliwości.

Niespodzianka - my tu bedziemy dyżur do końca pełnić :) Wszystkie chca wczesniej rodzic a ja dalej sie upieram na połowe czerwca....

Teściowa wczoraj mnie zalamala.... wszystkie czereśnie złapały jakies chorubsko i nie wiedomo czy cokolwiek bedzie.. Dlaczego?????

Milego dnia wam zyczę i lecę prać. Bo ostatni dzień ładnej pogody podobno dziś.
a i trzymam kciuki za dzisiejsze ewentualne wizyty tych które mają. I nie rodzic mi tu dziś bo na czerwiec oprócz mnie i niespodzianki nikt tu nie zostanie a a honor czerwcówek trzeba dbac :)

gkvip - oj tak.... drineczku... ja nawet chetnie do szkocji polece na drinka :) zaczyna mi chyba brakowac... Ostatnio piłam martini z woda i sprite i w ciul cyttyny tylko ze bez martini :)

Do góry