Dzień dobry :-)
dawno się nie meldowałam , ale generalnie wszystko u nas ok .
Staram się was podczytywać w miare na bieżąco , ale tyle drukujecie, że ciężko.
Do ogólnej dyskusji nie włączam się bo ostatnio mam jakiś mega dołek , nawet zrobiłam sobie dzień czy dwa totalnego odseparowania się od spraw związanych z ciążą , porodem - tylko brzuch mi o tym przypominał- i nawet trochę pomógł taki relaksik .
Dziękuje za odpowiedzi od czerwcówek z Krakowa , dotyczących miejsca planowanych porodów. Ja się jeszcze zastanawiam , ale chyba będzie to ten niesławny Kopernik, po mimo kiepskich opinii na necie , to jakoś opieki nad noworodkiem do mnie przemawia ( na to raczej nie narzekają) , no i przede wszystkim opinia mojej koleżanki oraz kuzynki, które tam rodziły i były zadowolone.
Z tego co ogarnęłam:
Kamila - zdrówka !!!!
Gkvip- naprawdę musicie być mega fajnym małżeństwem, zazdroszczę kreatywności w rozwiązywaniu konfliktów małżeńskich :-)
Lena- super, że w końcu zaczęło się układać :-)
Dorota- u ciebie nóżki za małe o 2 tygodnie , a u mnie głowa i brzuszek :-(.
Gin też stwierdziła ,że to może być błąd pomiaru , ale ja głupia zamiast posłuchać ginki i się nie denerwować , jak tylko przyjechałam to na net i zaczęłam sprawdzać , no i kończyło się na panice, histerii i płaczu ,że coś nie tak dopiero jak m przyszedł z pracy to się uspokoiłam i zaczęłam racjonalnie myśleć , że w sumie jeżeli do tej pory wszystkie genetyczne usg były w normie i lekarz mówi że nie ma co się stresować to może ma racje
.
Iwon- planuje zakupić dwa kocyki , cienki i grubszy na noce a w upalne dni to pieluszka flanelowa lub tetrowa, konkretna kołderka w planach późniejszych
Nanulika - Głowa do góry , będzie dobrze , trzymam &&&&&&&&&&&&&&
Avo - moja kuzynka urodziła córę dwa tygodnie temu, ustaliła z lekarzem termin cc na poniedziałek 30 kwietnia , a w piątek 27 baby stwierdziło że już chce wyjść dostała bóli i cc zrobili wcześniej , więc nic straconego może twojej też nie spodobał się termin i sama zdecyduje.
Żeby było śmieszniej dodam ,że lekarz całą ciąże utrzymywał i zapewniał że będzie chłopak , nieźle się zdziwił jak wyciągnął zamiast Patryka, Maje:-)
Więcej nie pamiętam , za co baaaaardzo przepraszam
Miłego dnia życzę !!!!!!!
Chcącym urodzić rychłego porodu , a z niechcącymi się solidaryzuje i ściskam gitarki :-)