reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwiec 2012

Iwon - korzeń!
Ja w sumie naprawdę rzadko odczuwam ból,zęby rwę bez znieczulenia i ogólnie to nie wiem...no po cesarce mnie bolało w pierwszej dobie,a potem już luz.
rysica ja właśnie tak liczę te skurcze,bo ja je czuję ale to nie boli.I wiem,że brzuch mi wtedy mega twardnieje i czuję takie spięcie,ale nie ból!
hatszept to może być czop,bo on bywa podbarwiony.Mój na początku był jasny,a później lekko beżowo-brązowy.

Zeżarłam pół arbuza...

reklama
hatszept ja 16 maja idę już na L4, odliczam dni ;-) Nie ukrywam, jest mi ciężko i nie zamierzam być chojraczką :tak:

Ruda narobiłaś mi smaka na arbuza :-p

Wracam do roboty :blink:

a ja już po drzemce ... :sorry2:

Iwon niestety nikogo takiego nie ma w pobliżu mnie heh, ale dajemy rade Wiktor robi sobie drzemki takie ponad 2 godzinne więc i ja z nich korzystam śpiąc. Boje się tylko żeby go nie zarazić. Obiadów nie gotuję nie mam siły dziecko zadowala się z kanapek na szczęście nie wybrzydza :)) Mam nadzieje ze do końca tygodnia mnie puści całkiem ta choroba po tych antybiotykach ale i tak do czwartku muszę się kurować by porządnie zaleczyć to g.

Ostatnia edycja:
Kamila przykro mi, że jesteś tam sama, przytuliłabym gdybym była blisko :elvis: Trzymaj się dzielnie!!! Nic się nie stanie, jak będziecie się przez jakiś czas żywić kanapeczkami ;-) I z tego co wiem, to zapalenie oskrzeli chyba nie jest zaraźliwe ... wystarczą zwykłe środki ostrożności :tak:

BMR super że wszystko w porządku:-) Mi na ostatniej wizycie wyszły skurcze takie do 100 max i powiem szczerze że dla mnie odczuwalne były jako takie normalne twardnienie brzuszka bez żadnego bólu na drugi dzień robiłam KTG na IP i tam wyszły już regularne co 3-5 min choć niektóre dla mnie wgl. niewyczuwalne:eek: no i położna kazałą już zostać w szpitalu. Teraz już wiem że do szpitala pojadę dopiero aż naprawde coś zacznie się dziać bo u nas jest tak że, zeby zbadał lekarz to trzeba zostać w szpitalu i odbębnić te 3 doby nawet jeśli nic się nie dzieje:eek:

Kamila duuuuużo zdrówka życzę:-)Trzymaj się;-)

gkvip jesteś niemożliwa:-D:-D:-Dhehe dobre

BMR super że wszystko w porządku:-) Mi na ostatniej wizycie wyszły skurcze takie do 100 max i powiem szczerze że dla mnie odczuwalne były jako takie normalne twardnienie brzuszka bez żadnego bólu na drugi dzień robiłam KTG na IP i tam wyszły już regularne co 3-5 min choć niektóre dla mnie wgl. niewyczuwalne:eek: no i położna kazałą już zostać w szpitalu. Teraz już wiem że do szpitala pojadę dopiero aż naprawde coś zacznie się dziać bo u nas jest tak że, zeby zbadał lekarz to trzeba zostać w szpitalu i odbębnić te 3 doby nawet jeśli nic się nie dzieje:eek:

No właśnie - to zatrzymywanie jest bezsensu! No ale jak trzeba to trzeba!
Jeśli chodzi o skale na KTG i odczuwanie bólu to sprawa indywidualna! Lekarze zawsze pytają czy pacjentka odczuwa skurcze. Np. bóle krzyżowe, które miałam okazję doświadczyć - nie są wykrywane przez KTG - straszna rzecz :no:

No ja licze że po antybiotyku szybciutko mnie puści :) Dzisiaj mi internistka powiedziała, że to zaraźliwe i moglam w jakims hipermarkecie nawet zlapac. ide sie wygrzewac pod kooc

Hejka!
Ja tylko na chwile bo musze się zbierać na ćwiczenia w SR :D

A na obiadek miałam kasze z warzywami na patelnie;) a nogi mnie bolą od wczoraj:/
Gkvip - piękna akcja, ja to bym sie bała ;)

NA przedwczoraj skończyłam CZYTAĆ "Igrzyska Śmierci" - rany jaka genialna książka, ponad 300 stron w niecałe 2 dni ;) Nie mogę się doczekać, jak mąż skończy czytać drugą część trylogii ;)

Hmmm... nie słyszałam o takiej:/ musze sprawdzić:D

Edit:
aaaaa to fantasy jest:/ nie przepadam za takimi:( wole krwawe kryminały i thrillery :D

reklama
IMG_0153.jpgIMG_0152.jpg
Dziś w końcu coś zjemy:)
kosztem tego, że porządki przesunięte na jutro. Ale dieta owocowa to nie dla mnie, wczoraj ciągle głodna byłam.
Dziś teściowa zajęła się Kubą, więc ja spokojnie mogłam skoczyć na szmatek:)
Wydałam 100, w tym 2 koszule lniane dla męża i ubranka dla małej, dla chrześniaka i nawet jakieś spodenki dla Kuby na za 2 lata :-)(w sumie 13 rzeczy porządnych)

U mnie 37 tydzień, w suwaczku pytają czy torba spakowana...oczywiście, że jeszcze nie :zawstydzona/y:

Ostatnia edycja:
Do góry