reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwiec 2012

Zaza ją dziś ciachnelam kakao takie maxi duże wcześniej jabłko a w międzyczasie rybę z puszki w oleju. Zajęło mi to ok godziny. Potem niestety odbiło mi się dokładną mieszanka tych 3 rzeczy: kakao na rybnym oleju zalatujace jabolem :p yummy;-)

reklama
Hej dziewczyny!!!
moja sasiadka urodzila dzis synka 8 dni po terminie prawie 4 kg i cos kolo 54-57cm - tylko ze zaskocze was,bo dziecko bylo obrocone pupa i dala rade w 3 godz. 1 godz w domu skurcze - no a na porodowce 2 godz. i nawet nie byla nacieta,anie nie pekla. Sama sie zdecydowala na taki porod i jest juz w domku - a maluszek sliczny.

ok najmlodsze placze - papa

Hej dziewczyny!!!
moja sasiadka urodzila dzis synka 8 dni po terminie prawie 4 kg i cos kolo 54-57cm - tylko ze zaskocze was,bo dziecko bylo obrocone pupa i dala rade w 3 godz. 1 godz w domu skurcze - no a na porodowce 2 godz. i nawet nie byla nacieta,anie nie pekla. Sama sie zdecydowala na taki porod i jest juz w domku - a maluszek sliczny.

Ja chyba bym się bała ryzykować jakbym miała dziecko odwrócone, ale super, ze jej się tak udało urodzić pokaźnego baby-ka:)

no ja na pewno bym się nie zdecydowała rodzić źle ułożonego dzieciaczka a w sumie to zazwyczaj lekarze nawet nie pozwalają .. bo moze sie udusic

No to jestem :)

dzisija wyszłam z domu o 9 a wróciłam o 16! Nogi to mi do doopy wchodzą:/ ale kupiłam sobie spodnie do ćwiczeń na jutrzejszej SR i takie lniane z gumeczką żeby było mi w tyłek chłodniej i żeby brzuszka nie ugniatać :D Po takim łażeniu zeżarłam talerz pierogów ze szpinakiem, banana i pomarańcze :p łeee:p

Klusia - ja taki posiew bede miala robiony w piątek ale w poniedziałek na teorii w SR powiedzieli że antybiotyki się podaje przed porodem żeby tego paciorkowca jakoś zniwelować i żeby Dzidzia sie nie zaraziła! Więc jak coś to i tak będzie oki:tak:

Gosiaczek - ja wpadam w panikę jeśli chodzi w ogóle o poród a co dopiero jakby Dzidzia była pupą odwrócona;-) niezły hard core;-)

hejka

dzis bylam w szpitalu i powiedzialam lekarzowi ze chce zastrzec sobie aby nie byly uzywane kleszcze i ssawka do wydobycia dziecka i ze jesli istnieje ryzyko to chce cc.
Na co pan Banan bo tak ma na nazwisko orzekl ze slucham ludzi niepotrzebnie i ze oni wiedza lepiej niz ja co jest bezpieczniejsze dla dziecka. No to ja nie zeby sie wymadrzac ale na zasadzie-mam prawo niechciec dalej swoje...bla bla w PL nie uzywamy tego rodzaju sprzetu od dawna bo jest przestarzaly. Na co banan, ze nie uzywamy bo nie mamy doswiadczenia takiego jak oni czyli inne "banany". Masakra. Zrobil mi wyklad ze w tym szpitalu rodzi sie 10tys dzieci rocznie i ze to jeden z najwiekszych szpitali i najbardziej doswiadczonych w Europie.
No i ze czasem jak sie chce czekac do cesarki gdy dziecko utknie to zajmuje to do 15min a co jak spada dziecku tetno.....i ze przy cesarce przeciez moga naciac dziecko np w glowke i ze to wieksze ryzyko bo moga uszkodzic mi pecherz i takie tam.
na koncu poklepal mnie i mowi ze mam myslec pozytywnie ....

fak fak

zalamka, no przeciez jak ja zobacze kleszcze to sie zalamie.
Co ja mam zrobic ?:crazy:

Hej dziewczyny!!!

wczoraj na SR położna mówiła, że na taki poród pozwalają tylko w przypadku, gdy nie jest to pierwszy poród rodzącej
ale też byłam w szoku, że w ogóle pozwalają
sąsiadka dzielna babka :tak:

Witam się wieczornie :-D

Lecę zrobić sobie kolacyjkę i będę nadrabiać co dziś naskrobałyście :) Mam nadzieje, że same dobre wieści :)

reklama
Kamila Ruda i Rysica mają rację.
Pamiętam jak w pierwszej ciązy oglądałam taki program na tvn style...
Mamo to ja - Mamo to ja - S02E06 - Onet Vod
w jednym z odcinków pediatra powiedział, że to mit, by nie brać antybiotyku w ciąży albo brać go mniej.

Mnie dziś naszło na ciasto a la zebra (babka marmurkowa) i nie wiem, czy chłopakom coś zostawię:zawstydzona/y:

Wielkie Żarcie - Przepis - Syrop z mleczu - dobry na kaszel
Jakby któraś miała czas i ochotę na dobry syrop, to polecam.
Moja mama wczoraj robiła
Moja mama własnie mnie poinformowała ze syrop z mniszka zrobiony. I zastanawia sie czy nie zrobic eksperymentalnie drugiej porcji z rabarbarem co by posmaczku fajniejszego nadac :)
My z mamcią kochamy eksperymenty kulinarne :)

Na jutro spełniam marzenie męża i robimy hamburgery domowej roboty...
I ciasto drożdzowe z rabarbarem.
Wy macie faze arbuzową a ja rabarbarowa :)

No i sie wam przyznam do czegoś... licze ze urodze w terminie dlatego ze mam w planie załapac sie na czereśnie... pod koniec maja beda pierwsze. A ja jestem uzalezniona od czereśni... uwielbiam, nawet nie zagladam czy są robaki :0

Do góry