reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwiec 2012

Jak widać nie wiedzieli i jak się okazuje to nie jedyny taki sklep, bo gdzie teraz nie dzwonię to najpierw słyszę, że tak wózek jest dostępny,a gdy pytam czy oby na pewno stara wersja to jest "chwileczkę" i potem info, że jednak to juz nowa wersja. Mimo, że na stronach internetowych wszędzie mają starą.

Z kiciem lepiej. Diagnoza była prawdopodobnie błędna i operacji nie będzie (oby). Tyle, ze teraz szukam mu domku, a to wcale łatwe nie jest. No przecież na ulicę go nie wypuszczę po zderzeniu z autem

Czyli czeka Was wybieranie nowego wózka, czy macie jeszcze jakieś na oku?
No to fajno, jeśli obędzie się bez operacji.Mam nadzieję, że uda się znaleźć domek dla kiciaka, choć wiem, że to niełatwe, bo też mi się zdarzało szukać, a w byle jakie ręce oddać nie chciałam.

Ja mojej córce kupowalam nieprzemakalne przescieradelko frotte z gumka. Jak dla mnie najlepsze bo nawet jak sie zsiusia albo zrobi co inne to nie przemaka na materac. Raz nam sie zdarzylo w tamtym roku czy to dwa lata temu nie pamietam juz ze moja corcia lezala bez pielusi w lozeczku no i zrobila kupke....:szok: przescieradlo posciel wszystko szybko zdjelam a materac nie tkniety...takze polecam. na siusiu tez dobre bo naprawde nie przemaka.

no to dobrze, że polecasz takie nieprzemakalne, bo dziś przy odbiorze zamówionej pościeli mój S kupował prześcieradła i zadzwonił jakie ma wziąć, czy normalne bawełniane, czy może nieprzemakalne. Powiedziałam, żeby wziął jedno takie i jedno takie to wypróbujemy.

esperanza - fajne te targi. W Wawie będą dopiero na początku czerwca a wtedy to ja już na pewno nie dam rady uczestniczyć w takiej imprezie, a szkoda, bo będzie EKO MAMA Reni!!!!! heheh:-D

Ostatnia edycja:
reklama
Witam dziewczynki, wpadłam się tylko przywitać. Trzymam kciuki za Was wszystkie&& ja mam dzisiaj wizyte u ginki zobaczymy co powie. A teraz uciekam bo mam mega syf w domku, a musze sie ogarnąc, ostrzyc i takie tam wciągające zajęcia. Buziaki;*

Czyli czeka Was wybieranie nowego wózka, czy macie jeszcze jakieś na oku?
No to fajno, jeśli obędzie się bez operacji.Mam nadzieję, że uda się znaleźć domek dla kiciaka, choć wiem, że to niełatwe, bo też mi się zdarzało szukać, a w byle jakie ręce oddać nie chciałam.

No właśnie nic nie mamy na oku bo tylko na jeden się uparliśmy. No i udało mi się znaleźć - nawet taniej tyle, że gondolę i stelaż ma taki jak chcemy, fotelik też, ale kurna spacerówka niebieska, a ja też chciałam szarą. Ale chyba za 999zł wybrzydzać nie będę.

Ten temat już pewnie był, ale umknęło mi - co dajecie do łóżeczka do spania na noc? Ja planuję prześcieradełko i kocyk. Młodego też rodziłam latem, było ciepło i kołderka mi nie była potrzebna przez pierwsze miesiące. Zastanawiam się czy teraz też sam cieplejszy kocyk wystarczy. Wy będziecie nocą nakrywać dzieciaki kołdrą?

Czesc bączki :)

Widze, ze juz sie zaczynamy sypac powoli. Tutaj bole, tam skurcze - trzymam kciuki za pomyslne rozwiazania jakby co :-)

Sicil ciesze sie, ze z Julkiem juz coraz lepiej i lepiej - zanim sie obejrzysz juz bedziecie kangurowac, a w nastepnej chwili maluszek bedziej juz z Wami w domu.

Mloda K ja juz bym chyba nie wydziwiala z kolorem ;-) Mialam bardzo podobna sytuacje bo chcialam jakis bezyk albo szary, a stanelo na czarno turkusowym. No, ale co zrobic jak na to moje zadupie nic z Pl nie chca wyslac ;-) A kase z tamtego sklepu na pewno Ci oddadza - laski nie robia.

Niezapominajka powodzenia na wizycie.

Josie trzymaj sie tam, bardzo niskie masz to cisnienie, ale najwazniejsze, ze bobik ok.

Esperanza nie daj sie. Poradza sobie bez Ciebie, a pojeczec musza... Sprawdza sie powiedzenie - daj palec a beda chcieli reke.

Co do wozkow, to szczerze mowiac nawet nie pomyslalam o przescieradelku :sorry: Mysle, ze jakis bawelniany kocyk podloze i juz. No i w nocy w lozeczku tez bede kocykiem przykrywac na poczatku. Pozniej jak juz zacznie wierzgac to spiworek... no chyba, ze nie bedzie lubil.

Mnie tez juz sie robi coraz ciezej. Maly chyba caly czas na przeponie i plucach, bo mnie zatyka czasem jak siedze. No i noga pod zebrem musi byc ;) Torbe do szpitala juz mam spakowana, w ostatniej chwili bede dopakowywac szczoteczke do zebow, zel pod prysznic i pantofle. Nie wiem nawet czy skorzystam z tego w szpitalu, bo tutaj tak szybko wypuszczaja :sorry: Chociaz jak bym miala jakies problemy z karmieniem (tfu tfu) to moge zostac dluzej...
W piatek ma mnie odwiedzic pani z przychodni, przyniesie ksiazeczke zdrowia dziecka i objasni wszystko co i jak. Jutro przyjdzie posciel, a pod koniec tygodnia wozek. Brrrr. Juz coraz blizej. Z tego wszystkiego schizuje :p Raz mi sie wydaje, ze urodze na dniach, a raz, ze przenosze. I badz tu madry.

Ja nie mam pojęcia zależy od pogody. Jak są upały to niestety u mnie w domu też ciepło, więc może tylko jakaś pieluszka, albo cienki kocyk ajak chłodniej to pajacyk do spania. Okaze się

Mlodak z tym wkurzaniem się na wszystko nie jesteś sama rozumiem Cię i podaje rękę ... Byliśmy z P u fryzjera tzn P się strzygl i weszliśmy do takiej hali targowej. Przeszliśmy że 3 korytarze i ją mogłam się już położyć. Dobrze, że P prowadził.
Teraz jestem w domu i po wlaniu w siebie kolejnych kubkow rozcienczonego kubusia - leze. Najchętniej zdrzemnelabym się. Aha i skanuje pokój a tu na każdym kroku punkt zaczepny do wykonania...
Olewam na razie.

I życzę relaksu Wam wszystkim:-)

Witam dziewczynki, wpadłam się tylko przywitać. Trzymam kciuki za Was wszystkie&& ja mam dzisiaj wizyte u ginki zobaczymy co powie. A teraz uciekam bo mam mega syf w domku, a musze sie ogarnąc, ostrzyc i takie tam wciągające zajęcia. Buziaki;*

powodzonka

No właśnie nic nie mamy na oku bo tylko na jeden się uparliśmy. No i udało mi się znaleźć - nawet taniej tyle, że gondolę i stelaż ma taki jak chcemy, fotelik też, ale kurna spacerówka niebieska, a ja też chciałam szarą. Ale chyba za 999zł wybrzydzać nie będę.

Cena nieduża, więc chyba faktycznie warto:tak:

Witam wszystkie kobitki!!! Byłam dzisiaj na badaniach i wszystko ok. No i najważniejsze kupiliśmy z mężem kilka ślicznych ciuszków i zamówiliśmy wózek:
nasz wózek.jpg i co myślicie??? Powiem Wam że na obrazku to zupełnie inne wrażenia niż na żywo. Kolory są bardziej wyraziste i w ogóle super się prezentuje. Zobaczymy jak wyjdzie w praktyce ;-)

reklama
dziabka bardzo fajny wozek!
avo echoserca plodu bede miec bo ra na usg wyszlo niemiarowe tetno. ale pozniej juz tego nie stwierdzili, chca dla pewnosci mi to zrobic

Do góry