reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwiec 2012

Hejka!

No to Was załatwili, że też nie wiedzieli, że stara wersja niedostępna..ehh..
a jak kotek?

Jak widać nie wiedzieli i jak się okazuje to nie jedyny taki sklep, bo gdzie teraz nie dzwonię to najpierw słyszę, że tak wózek jest dostępny,a gdy pytam czy oby na pewno stara wersja to jest "chwileczkę" i potem info, że jednak to juz nowa wersja. Mimo, że na stronach internetowych wszędzie mają starą.

Z kiciem lepiej. Diagnoza była prawdopodobnie błędna i operacji nie będzie (oby). Tyle, ze teraz szukam mu domku, a to wcale łatwe nie jest. No przecież na ulicę go nie wypuszczę po zderzeniu z autem.

Nie ma opcji by Ci nie oddali...a 200 to nie mała kasa...nawet jakby było 50 to muszą oddać bo nie wywiązali się z umowy!

Wiem i tega zamierzam się trzymać - zresztą mam ich kwitek co zamawiałam, więc muszą zwrócić kasiurkę bo to ich wina, że wprowadzili mnie w błąd.

mlodak ale chamstwo z tym wozkiem:-\ przeciez moga przelew zrobic chyba...
ja od rana ktg cisnienie mialam 87/58 o_O
jeszcze mam miec echo serca dzisiaj. ogolnie mega nuda ale przynajmniej wzyscy sa mili jest czysto a jedzenie ok :-)

Liczę na przelew bo K. nawet czasu nie ma by jechać, a ja sama to już nie jeżdżę. Mały tak kopie po wnętrznościach, że aż mnie przygina, więc byłabym sporym zagrożeniem na drodze.

Najgorsze, że za 3 tygodnie cesarka a my bez wózka i fotelika. Jak nie uda nam się nic znaleźc to nie wiem co to będzie.

W ramach "relaksu" uprałam prześcieradełka do łózeczka i wózka (te drugie to nie wiem po co oraz pokrowiec z materacyka łóżeczkowego. Szybko schną bo wiaterek dość mocny wieje. A teraz brykam sterylizować butelki, smoczki i laktator.
Potem zakupy muszę zrobić bo w lodówce to światło tylko mam, na obiad planuję zapiekankę ziemniaczną, a po powrocie K. z roboty wybywam do ortodonty. To już ostatnia wizyta, a za tydzień 16 maja zdjęcie aparatu.

Ostatnia edycja:
reklama
młodak spokojnie,przez ten czas na pewno coś znajdziecie,co będzie Wam odpowiadać!tylko bez stresu!my też nie mamy wózka,ale chłopaki wiedzą jaki ma być,więc spoko,a jak pytałam to dostawa w ciągu 2 dni,więc zdążą!

młodak spokojnie,przez ten czas na pewno coś znajdziecie,co będzie Wam odpowiadać!tylko bez stresu!my też nie mamy wózka,ale chłopaki wiedzą jaki ma być,więc spoko,a jak pytałam to dostawa w ciągu 2 dni,więc zdążą!

No staram się być spokojna, ale marnie mi to wychodzi. wszystko mnie drażni - bo koty jak tylko zobaczyły wybraną kuwetę to od razu poszły w nią walić, bo roznoszą żwirek po całej chałupie, bo mahoń na podłodze to w przypadku gdy ma się białego kota to nie najlepszy pomysł jednak był, bo jak odkurzam to się kabel plącze, bo jak tylko wyjdę z jednego pokoju to zaczyna dzwonić telefon w drugiej części domu..... chyba dopadły mnie hormony ciążowe :wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:.

Mlodak, muszą oddać kasę, bo nie taki towar przecież zamawialiście. Na pewno znajdziesz jeszcze fajną brykę :tak:

Zaza wózek masz nowy czy używany że go pierzesz? :confused: Ja mam nowy, nie pomyślałam, że powinnam go wyprać, może ewentualnie przewietrzyć, tak jak materac do łóżeczka. Daj proszę znać.

Kamila ja też robię te wszystkie prania i wietrzenia kocy, poduszek, pościeli żeby po porodzie było mmiło, świeżo i bez kurzu :tak:

Dziewczyny, co będziecie dawały do wózka? Chodzi mi o coś na materac. On sam w sobie jest miękki, ale chyba trzeba dać jakieś prześcieradło albo kocyk? Qrde, za duża różnica wieku miedzy moimi dziećmi, połowy rzeczy nie pamiętam! :szok:

Młodak to już końcówka,nie warto się stresować!

Ja mam wszystko już zrobione i czekam:wściekła/y:

Iwon duża różnica???Między moimi synkami będzie prawie 12 lat;-)
Ja mam pieluszki flanelowe,jakby co albo kocyk - zależy jaka będzie pogoda.

mlodak ale chamstwo z tym wozkiem:-\ przeciez moga przelew zrobic chyba...
ja od rana ktg cisnienie mialam 87/58 o_O
jeszcze mam miec echo serca dzisiaj. ogolnie mega nuda ale przynajmniej wzyscy sa mili jest czysto a jedzenie ok :-)
a po co będziesz mieć echo serca? Trzymam kciuki:)
josi trzymaj się cieplutko!

młodak muszą oddać kasę,nie ma bata!

dziewczyny jak mi jest potwornie niedobrze!!!BLEEEE!!!
zjadłam suchą bułkę i zwróciłam,teraz patrzę na jogurt i już mnie mdli....

ciekawe czy Ty do soboty wytrzymasz:)

Ja chodze jak pokraka, kolana bolą:( ehh

Mlodak, muszą oddać kasę, bo nie taki towar przecież zamawialiście. Na pewno znajdziesz jeszcze fajną brykę :tak:

Zaza wózek masz nowy czy używany że go pierzesz? :confused: Ja mam nowy, nie pomyślałam, że powinnam go wyprać, może ewentualnie przewietrzyć, tak jak materac do łóżeczka. Daj proszę znać.

Kamila ja też robię te wszystkie prania i wietrzenia kocy, poduszek, pościeli żeby po porodzie było mmiło, świeżo i bez kurzu :tak:

Dziewczyny, co będziecie dawały do wózka? Chodzi mi o coś na materac. On sam w sobie jest miękki, ale chyba trzeba dać jakieś prześcieradło albo kocyk? Qrde, za duża różnica wieku miedzy moimi dziećmi, połowy rzeczy nie pamiętam! :szok:

Ja kupiłam prześcieradełka frotte z gumką. Tanie były po 7,20zł za sztukę. Łatwiej uprać prześcieradełko niż materacyk.

Ja mojej córce kupowalam nieprzemakalne przescieradelko frotte z gumka. Jak dla mnie najlepsze bo nawet jak sie zsiusia albo zrobi co inne to nie przemaka na materac. Raz nam sie zdarzylo w tamtym roku czy to dwa lata temu nie pamietam juz ze moja corcia lezala bez pielusi w lozeczku no i zrobila kupke....:szok: przescieradlo posciel wszystko szybko zdjelam a materac nie tkniety...takze polecam. na siusiu tez dobre bo naprawde nie przemaka.

Ja chodze jak pokraka, kolana bolą:( ehh
Mnie cos wczoraj biodra zaczely bolec i cos mnie cmilo w pachwinach... to normalne?

Ostatnia edycja:
reklama
Łiiiii przyszło nam wczoraj łużeczko, i juz stoi na swoim miejscu. Juz poczułam się jak prawdziwa mama. Jest urocze :))

Zaraz idę do firmy oddać laptopa i zanieśc L4. Na pewno będę musiała wysłuchać jak ciężką mają teraz sytuację, gdy nie ma laski na moje zastępstwo. Ale będę twarda! Potem biegnę do dentysty na skaling i fluoryzację i na przedostatnie zajęcia do szkoły rodzenia.

Dla zainteresowanych - w ten weekend w Krakowie na Błoniach odbywaja się targi Mother and Baby. Jest duzo fajnych wykładów, darmowych badań, zajęć dla dzieci oraz mozliwośc wygrania ciekawych nagród. Info na stronie Mother & Baby.
Będą też podobne targi w Warszawie oraz we Wrocawiu :-)

Ostatnia edycja:
Do góry