reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czerwiec 2012

my tez dzisiaj po wizycie...wsio ok...maly wazy juz 3200 rozpoczelismy 37 tydzien
gratuluję!

Ja tak mam po czosnku. Kiedyś gdzieś wyczytałam, że dzieje się tak, gdy się jest uczulonym na dany produkt...
ciekawe, coś w tym jest... widocznie mi nie służy

ja zmykam do wyrka, może jeszcze książkę poczytam,
jutro sprzątająca sobota;-) mam nadzieję, że ciśnienie będę miała trochę lepsze, co by cokolwiek jutro posprzątać

reklama
nanulika super!mam nadzieję,że trochę Cię to uspokoiło!nieustannie trzymam kciuki za Was!A Cz-wa to moje studenckie miasto i piękne wspomnienia:tak:
Ja tez zmykam do łóżeczka,bo truskawki mnie z lodówki wołają.....
dobrej nocki i kolorowych snów!

A ja mam śledzie w domku:-D ale o dziwo nie ma na nie ochoty:szok:
Ostatnio to w ogole nie mam ochoty na jedzenie:zawstydzona/y:

A tak w ogole to witam:-) i dziękuje za słowa otuchy:tak:
jakos to bedzie, niech tylko przeleci a wszystko sie wyjasni, musi:tak:

Widze ze chcecie juz powoli rodzić, jeszcze jest czas:-D
tez z jednej strony juz bym chciala a z drugiej chce dotrwac do terminu cc:tak: no i Mlody bedzie donoszony, zleci ten czas na opewno ale ciekawa jestem, ktore dzieciatko bedzie pierwsze majowo-czerwcowe;-)

mlodak - u nas w szpitalu położniczym jest polska położna i to ona mi dawała dobre rady co robić, bo wiedziała, że Alinka będzie na butelce.
Wiesz niezależnie od tego czy karmisz czy nie, to niestety nawał laktacyjny Cie dopadnie - niestety fizjologia. Nie ruszaj brodawek pod żadnym pozorem - jak się kapiesz pod prysznicem, to też staraj się nie polewać ostrym strumieniem brodawek, a jak będziesz miała gorączkę, czy coś takiego to Panadol czy Apap weź. J a jedna noc miałam taką okropną, bo miałam wtedy sporo pokarmu. Teraz przez córkę zorganizowałam sobie tabletki na spalenie pokarmu.
Życzę Ci jak najmniej dolegliwości.

A co to takiego? Jak to działa? rozumiem, że chodzi o zmniejszenie ilości pokarmu..., więc jak to się nazywa i jak to dostać?

Gratki! :tak:
Ja się dzisiaj niestety nie dowiedziałam, ile mała waży, bo było tylko szybkie usg bez pomiarów...

Ja nie miałam badania na hiv i u nas w szpitalu nie jest wymagane :no:

Byłam dzisiaj na sr i okazało się, że do szpitala nie muszę brać niczego dla maluszka, a dla siebie nie muszę ani koszuli do porodu, ani podkładów. Więc torba nie będzie za duża ;-)

Moja torba tez nie za duża wyszła, a dla maleństwa to już w ogóle będzie taka raczej miniaturowa.

Pozdrawiam i ja:p jakieś 20 tygodni młodsza:D

kibicuję Wam nieustająco kochane!!!

pochwalę się że ze spanikowania i złych snów wykorzystałam posiadanie w częstochowie (tam mieszkają moi rodzice, byłam u nich na majówce) wujka i ciotki ginekologów i widziałam pierwszy raz jak maleństwo macha do nas rączkami i nóżkami:DDD
zmierzono przy okazji NT i jest książkowe.
Planowe pomiarowe czy tam genetyczne usg (zwał jak zwał) mam w czwartek:) i już się doczekać nie mogę:p

Super, że wszystko książkowo :-).

Ja dzisiaj poprasowałam wreszcie te najmniejsze ciuszki (jedna szuflada), odłożyłam od razu te do szpitala i naszykowałam coś na wyjście.
Jutro druga tura prasowania - rozmiar 62-68 i finito z tą czynnością bo pieluchy i rożek już uprasowany kilka dni temu.

Zakupiłam też dziś Octenisept, wzięłam dużą butlę 250ml bo podonbo do rany po cc też się świetnie nadaje, sól fizjologiczną w ampułkach i na wszelki wypadek maść do sutków Maltan - liczę, że się nie przyda, ale gdyby jednak coś to będzie. A w razie czego mam 2 ciężarne koleżanki to którejś oddam.

Moje dziecko strasznie aktywne dzisiaj jest. Przewala się tak, że naprawdę to boli i wciąż mam wrażenie, że to brzuch twardnieje, ale to On się tak wije. Znów dzisiaj kilkakrotnie czułam go jednocześnie po obu stronach i myślałam, że mnie rozerwie za chwilkę. Jak tak robi to mam ochotę iść do szpitala i od razu prosić o szybką cesarkę. Zresztą widzę, że nie tylko ja mam już ochotę na poród, bez względu na jego formę.
Brzuch wydaje mi się z dnia na dzień coraz większy i aż się boję myśleć co będzie za 3 tygodnie....

A dzisiaj w "Na dobre i na złe" był nagrany fragment w holu szpitala w Piasecznie gdzie będę rodzić :)

Dobra, idę się kąpać, a potem spać. Mam nadzieję, że jak dzisiaj wstałam o 5, a położę się po 1 to może jutro trochę pośpię..... no chociaż do 7 bym chciała.

Ostatnia edycja:
Witam Kochane:-)
Kurcze tak drukujecie na tym forum że choć bym chciała nadrobić to ni diabła nie dam rady:szok::-)
Obudziłam się dziś o 6 na kolejną tabletkę Fenoterolu i już po spaniu a jeszcze maluszek zaczął szaleć więc same rozumiecie.
Dziękuję za słowa otuchy, przyznam ze mam cichą nadzieje że wodniaczki się wchłoną jeszcze przed rozwiązaniem, chociaż czy to możliwe, nie wiem...
Wczoraj zamówiłam wózeczek i złożyliśmy łóżeczko bo po tym moim pobycie w szpitalu uświadomiłam sobie że już nie wiele czasu zostało...kurcze jak to zleciało:-)

Miłej soboty życzę:-)

Ja tez sie witam :-) juz z domku...ufffffff...:-D juz nie wracam do pracy...o nie!!! i zamierzam trzymac zacisniete nozki jeszcze przez 4 tygodnie!
Milej soboty!

dzień doberek
MŁODAK widzę że twoje dziecię też bardzo aktywne mnie wczoraj aż wszystko w brzuchu bolało ciekawe co dziś bedzie:-D
gratuluje zaczętych 37 tyg ciąży:-D
nanulika ja też ci kibicuje i świetnie że wszystko ok:-D
MIŁEGO DNIA I DUŻO SŁONKA

Dzień dobry w słoneczną sobotę :-)

a ja nie mam w domu ani grama śledzia :angry:

za to dzisiaj na obiad zrobiłam wielką michę mizerii i zeżarłam sama prawie całą - M&M dostali tylko na skosztowanie:-D
U mnie wczoraj też była mizeria i zniknęła w mgnieniu oka :-D

my tez dzisiaj po wizycie...wsio ok...maly wazy juz 3200 rozpoczelismy 37 tydzien
Gratuluję udanej wizyty i brawo dla maluszka, piękna waga ;-)

pochwalę się że ze spanikowania i złych snów wykorzystałam posiadanie w częstochowie (tam mieszkają moi rodzice, byłam u nich na majówce) wujka i ciotki ginekologów i widziałam pierwszy raz jak maleństwo macha do nas rączkami i nóżkami:DDD
Planowe pomiarowe czy tam genetyczne usg (zwał jak zwał) mam w czwartek:) i już się doczekać nie mogę:p
Jakie miłe wiadomości od was, trzymam mocno kciuki i nie wiem czemu ale coś mi się wydaje że ta wasza fasolka będzie żeńską fasolką :-) takie jakieś przeczucie mam ciekawe co z niego wyniknie ;-)

Nasza córcia wczoraj tak się rozpychała że stwierdziłam że naprawdę może już wychodzić, od kilku dni czuję że jest już naprawdę duża, jej jest ciasno a mnie boli już każdy jej ruch dobrze że 37 tydzień rozpoczyna się lada moment :tak:

Dobrego dzionka kobitki i maluszki :-)

reklama
Witam

Od wczoraj jakaś rozdrażniona jestem, podejrzewam, że to przez tego mojego gruchota:confused2:

nanulika my tobie też kibicujemy!!! koniecznie daj znać po połówkowym, jak poszła wizyta, pewnie się dowiesz jaka płeć;-)

Ja tez sie witam :-) juz z domku...ufffffff...:-D juz nie wracam do pracy...o nie!!! i zamierzam trzymac zacisniete nozki jeszcze przez 4 tygodnie!
Milej soboty!
w takim razie gratuluję należytego odpoczynku

Do góry