mlodak - u nas w szpitalu położniczym jest polska położna i to ona mi dawała dobre rady co robić, bo wiedziała, że Alinka będzie na butelce.
Wiesz niezależnie od tego czy karmisz czy nie, to niestety nawał laktacyjny Cie dopadnie - niestety fizjologia. Nie ruszaj brodawek pod żadnym pozorem - jak się kapiesz pod prysznicem, to też staraj się nie polewać ostrym strumieniem brodawek, a jak będziesz miała gorączkę, czy coś takiego to Panadol czy Apap weź. J a jedna noc miałam taką okropną, bo miałam wtedy sporo pokarmu. Teraz przez córkę zorganizowałam sobie tabletki na spalenie pokarmu.
Życzę Ci jak najmniej dolegliwości.
A co to takiego? Jak to działa? rozumiem, że chodzi o zmniejszenie ilości pokarmu..., więc jak to się nazywa i jak to dostać?
Gratki!
Ja się dzisiaj niestety nie dowiedziałam, ile mała waży, bo było tylko szybkie usg bez pomiarów...
Ja nie miałam badania na hiv i u nas w szpitalu nie jest wymagane
Byłam dzisiaj na sr i okazało się, że do szpitala nie muszę brać niczego dla maluszka, a dla siebie nie muszę ani koszuli do porodu, ani podkładów. Więc torba nie będzie za duża ;-)
Moja torba tez nie za duża wyszła, a dla maleństwa to już w ogóle będzie taka raczej miniaturowa.
Pozdrawiam i ja
jakieś 20 tygodni młodsza
kibicuję Wam nieustająco kochane!!!
pochwalę się że ze spanikowania i złych snów wykorzystałam posiadanie w częstochowie (tam mieszkają moi rodzice, byłam u nich na majówce) wujka i ciotki ginekologów i widziałam pierwszy raz jak maleństwo macha do nas rączkami i nóżkami
DD
zmierzono przy okazji NT i jest książkowe.
Planowe pomiarowe czy tam genetyczne usg (zwał jak zwał) mam w czwartek
i już się doczekać nie mogę
Super, że wszystko książkowo :-).
Ja dzisiaj poprasowałam wreszcie te najmniejsze ciuszki (jedna szuflada), odłożyłam od razu te do szpitala i naszykowałam coś na wyjście.
Jutro druga tura prasowania - rozmiar 62-68 i finito z tą czynnością bo pieluchy i rożek już uprasowany kilka dni temu.
Zakupiłam też dziś Octenisept, wzięłam dużą butlę 250ml bo podonbo do rany po cc też się świetnie nadaje, sól fizjologiczną w ampułkach i na wszelki wypadek maść do sutków Maltan - liczę, że się nie przyda, ale gdyby jednak coś to będzie. A w razie czego mam 2 ciężarne koleżanki to którejś oddam.
Moje dziecko strasznie aktywne dzisiaj jest. Przewala się tak, że naprawdę to boli i wciąż mam wrażenie, że to brzuch twardnieje, ale to On się tak wije. Znów dzisiaj kilkakrotnie czułam go jednocześnie po obu stronach i myślałam, że mnie rozerwie za chwilkę. Jak tak robi to mam ochotę iść do szpitala i od razu prosić o szybką cesarkę. Zresztą widzę, że nie tylko ja mam już ochotę na poród, bez względu na jego formę.
Brzuch wydaje mi się z dnia na dzień coraz większy i aż się boję myśleć co będzie za 3 tygodnie....
A dzisiaj w "Na dobre i na złe" był nagrany fragment w holu szpitala w Piasecznie gdzie będę rodzić
Dobra, idę się kąpać, a potem spać. Mam nadzieję, że jak dzisiaj wstałam o 5, a położę się po 1 to może jutro trochę pośpię..... no chociaż do 7 bym chciała.