reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czerwiec 2012

Polaa kurcze nie wiem co sie tam u Ciebie stało,bo nie czytam na bieżąco forum,ale strasznie mi przykro,ze masz takie nerwy. No niestety, zawsze sie trafi jakas menda, ktora uprzykrzy Ci zycie. A podwojnie boli jak sie jest gdzies gdzie Cie nie chca. Tez mi to sie dalo we znaki wielokrotnie i tak samo nie trawie tutaj Iroli,ale coz - trzeba jakos przebolec. Najgorsze jest to, ze czlowiek sam, a do domu tysiace kilometrow. Do prawdziwych przyjaciol, rodziny , no i nawet tych sasiadow od ktorych zawsze glupie jajko czy szkl. cukru pozyczysz, a tu zawisc , zazdrosc i niechec. Ehhh szkoda gadac.
Trzymaj sie kochana i uwazaj tam na porodowce, zeby Cie do programu nie nagrali;-) A propos - ogladal ktos ostatnio Porodowke na TLC jak polacy byli?? Tekst: przyj k...a, bo dziecko udusisz!!:szok:

reklama
Witaj w klubie!!!
Już po dwóch no-spach forte jestem i nic nie przeszło - do tego mdłości i biegunka! Beznadziejnie się czuję!

Ja tu nospy niemam ani odpowiednika. Jeden plus sluchajac co moze ona spowodowac u dziecka ciesze sie ze mnie niekusi pod nosem .Ja wiem co lekarz to inna opinnia ale jednak jest ona wycofana ijej odpowiedniki z Europy wiec cos musi byc na rzeczy.......a przeciwbolowych niebiore po ostaniej akcji z antybiotykami koniec z prochami...:-)

Witam i ja
Kamila - tylko 29 dni :szok: boziu to juz tuz tuz:-)
Ruda - kciukaski za wizyte
siula - powaznie to jest hit na euro:szok:, przeciez to wiocha:szok:
waris - mi tak samo polozne tlumaczyly to liczenie ruchow jak tobie :tak:, ale jak czytalam to co dziewczyny tu pisaly to myslalam ze zle ja zrozumialam. Takze dzisiaj bede liczyc tak:-)
aga - ja tez pakuje w taka walizke tyle ze mi kazali osobna dla mnie i osobna dla malej - tak na wszelki wypadek gdyby trzeba bylo nas rozlaczyc, przewiesc mala na inny oddzial lub innego szpitala ( oby nie:tak:)

A ja dzisiaj koszmarna noc mialam ale chyba wczoraj przecholowalam z ta iloscia prania i prasowania. Kregoslup mnie napierdzielal juz wieczorem a brzuch to myslalam ze mi eksploduje tak mi twardnial i ten bol w podbrzuszu:-(. Cala noc mnie tak wszystko bolalo. No ale teraz juz czuje sie lepiej:tak:.
Milego dnia kobitki
no to juz trzy w klubie kto jeszcze??????

Ja wczoraj mialam jeden silny skurcz az sie polozylam. Przeszlo i nie wrocilo... Troszke sie zleklam a teraz mysle ze to przepowiadajacy. Kurna to porod to musi byc rzezniczy bol....jeslu przepowiadak tak boli
i czwarta......

Witam,

niedawno wrocilam ze szpitala, termin cc mam wyznaczony na 15 czerwca:-):tak: troche sie zdziwilam bo pozno wedlug mnie, termin z OM mam na 18 czerwca a z USG na 22 ale Oni biorą pod uwagę tylko termin z USG wiec dali datę tydzien wcześniej, obym tylko wytrwała:tak:
SUPER teraz odliczanie do mety!1!!!!!!!!

Dziewczyny, od jakiegos tygodnia strasznie bolą mnie nadgarstki i stawy w palcach u rak. Po przebudzeniu ledwo mogę ruszać rękami. Do tego paluchy mi puchną. Oj chyba ostatni miesiąc ciązy bedzi cięzki. Oby nie było już takich upałów.

Moja mała wraz ze wzrostem wcale nie jest mniej ruchliwa. Rusza się bardzo dużo i często jestem nieźle pokopana. Ale cieszy mnie to bo wiem, że ma duzo siły i energii:-)
Co do porodu to bardzo chce naturalnego, a ostatnio postawiłam sobie tarota na przebieg porodu i wyszło mi bardzo wyraźnie cięcie:-( Przeważnie karty mi się sprawdzają, więc sama nie wiem. Nie chce mieć zabiegu...
Moj maly tez kopie dosyc porzadnie i jakos niezapowiada sie aby zwolnil. W karcie ciazy zaznaczylam ze chce nacieice bo juz wiadmo ze moj maly to maly niejest i epidural..........i prysznic do pomocy mozna jeszcze wybierac pilke aromaterapie i wiecej.

Lena - nic sie nie martw i nie wgrywaj sobie filmow ze sie oddalacie:tak:zobaczysz jak urodzisz to miloscia bedziecie do siebie pajac tak jak kiedys. I zebys mi przypadkiem nie zwalala na siebie winy - to facet wiec zawsze jest winny i tym razem tez tak jest. Pewnie czuje sie przez ciebie niedoceniony i nie podoba mu sie ze cala uwaga wszystkich a i przede wszystkim twoja skupia sie tylko i wylacznie na tobie i ciazy. To jest facet i jak kazdy facet lubi byc w centrum uwagi i zainteresowania a tu dupa tylko ty i ty i ciagle ty:tak:. Ich trzeba chwalic za wszystko i za nic tak jak male dzieci jak tylko zapomnisz to od razu jakies chore filmy maja:tak:.
Takze kochana glowa do gory wszystko bedzie dobrze, zrob mu dobra kolacyjke, jakies przytulanko - niech se chlopak mysli ze ma racje i ze stanelo na jego. A ty mysl o bobasku bo jak mama szczesliwa to i bobasek szczesliwy;-):tak::-).

Mam tak samo jak Ty .....juz sobie odpuszczam klotnie bo mi skzoda moich nerwow........facet to facet.

Witam wszystkie mamusie.

Uroczyście oświadczam, że spakowałam już sobie torbę do szpitala.
Wczoraj czułam się tak fatalnie, że myślałam iż zaczynam rodzić. Brzuch bolał przy każdym ruchu, co chwila twardniał, dobrze mi było tylko gdy leżałam. Koszmarny dzień. Ale i tak wystraszyłam się zdrowo. I jak tylko koleżanka przywiozła mi koszule to się spakowałam.
Na jutro zostawiam torbę dla małego - muszę tylko dokupić Octenisept, poprasować te ciuszki, które zabiorę do szpitala i na wyjście i będę gotowa na to co przyniesie los.

Po spakowaniu swojej torby przyszedł do mnie K. a ja się po prostu rozyczałam. Zaczyna chyba do mnie docierać to co się dzieje, że to już niedługo i będziemy mieli naszego synka na świecie :-).

Muszę jeszcze zrobić posiew. No i zastanawiam się nad badaniem na cytomegalię - czy Wy robiłyście je na początku ciąży? Bo mi kumpela powiedziała, że się powinno robić, ale mpje ginka chyba tego nie zlecała, przynajmniej ja nie mogę znaleźć.

Ja tez mam akcje placz jak tylko widze rzeczy dla malego i czasem mysle ze przeginam....ale to juz niedlugo......
Cytomegalie robilam w 16 tyg.

Tesciowa wyjechala mam na glowie kota psa rybki i kwiatki i musza przezyc do srody do jej powrotu wlasnie sobie przypomnialam ze na zewnatrz niedalam rybka sniadania......... Dobrej nocy:sorry:

Poola trzymaj sie mysl o dziecku !!!!!!!!!!

polaa współczuję sąsiada-debila. Ja też niestety męczę się z takowym. Baba w dzień pogrzebu mojej mamy zwracała nam uwagę że powinniśmy skosić chaszcze na polu bo pylą na jej działkę. Nie omieszkała dodać że mówi to na razie tylko nam ale pójdzie z tym do urzędu jak nic nie zrobimy. Dodam że pole ma prawie hektar. I polazła, więc cały urlop 2 lata temu spędziliśmy na polu pryskając go Randapem.

klusiaM gratuluję udanej wizyty.

Nie śpię od 5, a polożyłam się grubo po 24 spać. Nie wiem co robić.

Ja tu nospy niemam ani odpowiednika. Jeden plus sluchajac co moze ona spowodowac u dziecka ciesze sie ze mnie niekusi pod nosem .Ja wiem co lekarz to inna opinnia ale jednak jest ona wycofana ijej odpowiedniki z Europy wiec cos musi byc na rzeczy.......a przeciwbolowych niebiore po ostaniej akcji z antybiotykami koniec z prochami...:-)
OK! O co chodzi z tą no-spą? Bo ja nie wiem aby miała jakieś złe skutki! Gdyby nie ona to albo szpital od 20 tyg albo Dzidzi by nie było bo skurcze ona mi wyciszała na początku!
Kurcze ale mnie przestraszyłaś! Ale jeśli niby ma wpływ na Dziecko w łonie Matki to nie pisz nic! Ja mam mgr z pedagogiki specjalnej więc raczej całą ciążę odpychałam od siebie jakiekolwiek złe myśli o tym co by mogło lub może być nie tak gdyby... !
Tak więc trzeba ufać lekarzom! Mój brać każe, ale już nie długo i odstawiam leki! Zobaczymy co powie na wizycie w pon, ale jeśli wszystko jest w porządku to już od poniedziałku przestanę brać no-spę!

Polaa współczuję sytuacji! To jest zawsze bardzo trudna sytuacja - a zwłaszcza jak człowiek niewinny, a go oskarżają! Trzymaj się dzielnie i staraj się wyciszać jak tylko masz chwilkę aby Dzieć też odpoczął!

KlusiaM gratuluję udanej wizyty! Córa już duża! Pięknie :-)

Lena co do kłótni - u Nas ich byłą masa na początku! Moje hormony+Mąż mało kumający sytuację - bo już nie on będzie pępkiem Świata! Ale u nas już przeszło. Obecnie czasem on zauważa -ale po co Ty głos podnosisz? Albo np. zaczynam płakać gdy coś mi nie pasuje - ale mój M. patrzy tylko na mnie wtedy, głaszcze i mów(z ironią oczywiście) Boziu jaka Ty biedna jesteś, biję Cię? :-D Więc ja w śmiech przez łzy! Ogólnie zauważyłam, że Mój M. znalazł metodę na te nastroje i humory - albo tylko patrzy bez komentarza i wysłu****e cierpliwie, albo obraca w żart! Jakoś na mnie to działa i mi w mig przechodzi! Podziwiam go - on żyje teraz w permanentnym stresie (budowa i urządzanie mieszkania), a dodatkowo ma MNIE :szok::szok: Ale pamiętajmy - oni tylko zrobili z całą przyjemnością, a teraz my 9 miesięcy sapiemy, nie śpimy i się męczymy - i nic przez najbliższy czas się nie zmieni - więc niech też cierpią :tak:

Witam sie i ja.
Za mna koszmarna noc - duszno tak,że co chwilę sie budziłam,do tego ciągle siku :angry:.
Śniło mi się,że buziakowa urodziła Nikosia:szok:
Stwierdziłam,ze może ogarnęłabym domek przed porodem tak "po swojemu",bo wiadomo-chłopaki sprzątają,ale...tylko nie wiem,czy mam na to siły.
Miłego dzionka i udanych wizyt życzę!

Młodak ja od kilku dni też się budzę ok.4-5 i nie wiem,co ze sobą zrobić..myślę,że powoli się już przestawiam na wstawanie o dziwnych porach;-)

witajcie

my tez nie spimy, wlasciwie to juz od 2.30, bo mala znowu chora i od tej godziny zaczela sie jazda, sorki, ale pisze jedna reka, bo na drugiej alinka mi zasnela

ja również się witam:-)
Katrina przykro mi że mała chora a Ty się też pewnie męczysz życzę szybkiego powrotu do zdrowia
W Starogardzie pogoda deszczowa ale może i dobrze niech trochę popada bo deszcz też potrzebny
Ja dziś mam palce jak parówki dosłownie już lałam zimną wode ale to nic nie dało a one aż pieką mam nadzieję że później przejdzie
Marcelina sie kręci :-D jakoś tak pod żebra też się przesuwa Ciekawe czy już się przekręciła jakoś nie umiem sobie wyobrazić jej pozycji w brzuszku może macie jakiś sposób
miłego dzionka kochane czerwcówki:-D:-D:-D:-D:-D

Dziewczyny!
Czy Wy też macie taką gęstą wydzielinę z pochwy? Wybaczcie bezpośredniość :-D
Od dwóch dni mam bardzo gęsty śluz- biały - bez objawów infekcji!
Czy to norma na tym etapie ciąży?

reklama
Witam poranni, u nas dziś pochmurno i takie rześkie powietrze jest, dla mnie bomba :tak:

Lena01 już niedługo twoje hormony wrócą do normy i będziesz na wszystko patrzeć zupełnie inaczej, uszy do góry ;-)

mlodak gratuluję spakowanej torby :tak: a z cytomegalią to mnie zaskoczyłaś na tym etapie, niektórzy lekarze zlecają ją zanim kobitka zajdzie w ciąże lub po stracie maluszka kiedy nie ma jakiejś konkretnej przyczyny. Na tyle ile wiem to wydaje mi się że nie ma się czym przejmować jeżeli nie była zrobiona dotychczas a z maluszkiem jest wszystko w porządku, gdyby coś było nie tak na bak byłoby wcześniej wykryte. Na moje oko możesz być spokojna

polaa stale trzymam kciuki za rozwiązanie problemów, bardzo dobrze że jesteście w tym wszystkim razem i się wspieracie. Wierzę żę będzie dobrze

katrina115 zdrówka dla Alinki

BMR ja nie mam gęstej ale od wczoraj mam bardzo płynną ale czop mi jeszcze nie odszedł więc to chyba nie wody mi podciekają

Do góry