reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwiec 2012

Katrina gratuluje udanej wizyty :)

Munka dobrze, ze nic sie nie dzieje, nie skraca, nie mieknie. Jeszcze troszke trzeba w dwupaku wytrzymac.

Hatszept zaciskaj nozki - jeszcze nie pora ;-)

Miski chyle czola przed Toba i zycze udanego wypoczynku. Teraz to powinnas brzuchem do gory lezec :)

December dobrze, ze dzidziolek ok. I dobrze, ze poszlas na sprawdzenie, przynajmniej sie uspokoilas

Avo bidulko, Tobie chyba ciaza nie za bardzo sluzy
Gkvip szybciutko chcecie rodzenstwa dla Mijeczki. Ale z drugiej strony na co czekac ;-)

Dziewczyny, ktore maja juz gotowe kaciki/pokoje dla maluchow wrzuccie zdjecia pliiis. Moj sie tworzy, ale wciaz szukam inspiracji.

Co do piwa to pozwalam sobie czasem na karmi i nie wiem czy sobie wmawiam, ale czasem mnie po nim zamula (w koncu ma "az" 0,5 %). Przed ciaza pilam redsa, warke strong i ciechana miodowego - raczej slodkawe piwa. Najbardziej chyba nie moge sie doczekac whiskey z cola i lodem i cytrynka ... mmmm ... rozmarzylam sie :sorry: Do papierosow mnie nie ciagnie chociaz palilam dlugo. Pewnie mi sie zachce jak sie napije. Jack Daniels i mentolek. No, ale to pewnie za jakies pare miesiecy :-p

reklama
własnie dzwonił mechanik , autko zrobione, ale ponad 600zł mnie ta rozrywka kosztowała :-:)-:)-(

zaza26 tez mi kiedyś sprzęgło zniknęło wiec doskonale wiem co przeszłaś, start z dwójki i cudem wrzucona trójka i powrót do domu okrężna drogą tak by uniknąć zatrzymywania, nigdy mnie tak nikt nie strąbił jak wtedy a ty jeszcze dodatkowe upalne atrakcje miałaś, mam nadzieję że chociaż mecz wygrany :tak:

no tak, a tu 70km do przejechania w ten sposób było:-D

a mecze 2 przegrały, a trzeci wygrany, ale z awansu nici :-(

Ale robicie smaka na te napoje procentowe ;-) Ja tęsknię najbardziej za martini i czerwonym winem :-p Piwka też mi się chce, nie powiem.. na przykład teraz wciągnęłabym takie karmi poema di cafe :cool2: Chociaż jeszcze przed ciążą już długi jego w sklepie nie widziałam, może wycofali?

Niespodzianka, zgodnie z prośbą wklejam nasz gotowy kącik dla niuni - jest to jednak jedynie skromne poletko w naszej sypialni ;-)

Zdjecie0145.jpg

Zdjecie0150.jpg

avo
biedaczku, a długo takie bóle migrenowe trwają? i paracetamol coś pomaga czy nic a nic?

muńka
uff :)

dziewczyny ja nie palę już ze 2 lata a mam ostatnio takie napady chcicy, że nie wiem co i mam sobie ochotę po porodzie kupić paczkę i palić ale to by była straszna głupota bo paliłam przez lata całe i tysiąc razy rzucałam, teraz w końcu niby się udało ale to zostaje w człowieku chyba na lata jak nie do końca

Wróciłyśmy:-) wszystko jest ok, KTG wzorowe, szyjka długa. Pieczenie niby od rozciągających się mięśni, ale to co miałam w nocy to było inne odczucie, bo znam to odmięśniowe, no ale przeszło samo, więc mi ulżyło. Myślę, że to może coś jelitowego, albo od żołądka- no nie wiem, najważniejsze, że nie rodzę jeszcze:-)!! Pytałam czy to normalne, że tak co kilka minut napina się brzuszek, a lekarka powiedziała, że tak, zwłaszcza u kobitek takich jak ja, czyli drobnej budowy.

pas ciążowy na pewno nie wzmocni mięśni po porodzie, bo tak czy tak ćwiczyć w tym czasie nie można, ale jeśli chodzi o działanie p/bólom kręgosłupa w trakcie ciąży czy też po porodzie to z czystym sumieniem polecam to:

Kinesiotaping | kobieta aktywna

w większości placówek rehabilitacyjnych ta metoda jest powszechnie stosowana i naprawdę skuteczna.

ja też!!

AVO, jak już kiedyś pisałam - też mam migrenę z aurą i u mnie prawie zawsze drętwieje przeciwległa do bólu ręka i połowa języka. Nic przyjemnego...

jestem juz w domu. Z małą wszystko ok- ktg idealne. Tętno przy ruchach może skakać do 190- także ta kwestia wyjaśniona. Ciśnienie miałam 144/70 i tętno 107, ale to z nerwów. Reka drętwiala prawdopodobnie od migreny. ale się przestraszyłam
Dziewczyny- bałam sie że to udar albo zawał:(
Muńka,a w ciazy tez masz takei drętwienia dłoni i twarzy? Tylko dłon CI drętwieje czy cała ręka? U mnie się zaczęło od malego paluszka i objęło całą dłoń- trwało 5 minut.Okropne uczucie:(Często ams zte migreny?

Karamija, mnei głowa praktycznie nie boli. Mam tylko auręi potem ejstem rozbita i bez sił. Dzisiaj aura trwała 15 minut, a drętwienie miałam pierwszy raz i trwało 3-5 minut. Potem było mi duszno, ale z nerwów pewnie.

Ostatnia edycja:
karamija,gkvip gratuluję,że udało Wam się rzucić i wytrwać!Ja palę od 19 roku życia,z przerwą na ciążę Matka no i teraz jak się staraliśmy to paliłam sporadycznie,1-2 na dzień...ja chyba nie potrafie przestać :zawstydzona/y: mnie tak smakuje fajeczka i kawusia z rana...albo piwko....się rozmarzyłam....
dziewczyny czy mnie coś umknęło czy dawno już blond nie było?bo buziak chyba nadal ma kłopoty z netem????
AVO no i jak tam u Ciebie?O już doczytałam.Dobrze,że z Natalką ok,a Ty teraz odpoczywaj!

Miśki no na reszcie:tak: podziwiam ciebie i pozostałe dziewczyny, które jeszcze pracują

Muńka AVO super, że u Was OK

a za procentami też bardzo tęsknie, zwłaszcza za lodowatym piwkiem, ale whisky z colą też mi się marzy:tak:

w ciąży zdarzyło mi się wypić w sumie ze 3 Karmi i 2 lechy free, ale je też ograniczyłam, bo w końcu mają 0,5%:-(

avo
acha no to chociaż tyle, ja byłam przekonana, że migrena to przede wsz ból głowy.

ruda
ty nie gratuluj bo ja może jeszcze kiedyś zapalę sobie, piwo i fajka się super komponują każdy to wie ale za to kace bez fajek są bajkowe, praktycznie ich nie ma

Ja też się dziś wystraszyłam bo nagle zrobiło mi się strasznie niedobrze i słabo, a do tego w jednej chwili bardzo zaczął mi się prężyć brzuch i to tak boleśnie, w oczach mi pociemniało, położyłam się szybko z telefonami w dłoni, żeby w razie czego dzwonić po jakąś pomoc bo sama z Maksem byłam. Zmierzyłam ciśnienie i było 144/84, chyba z nerwów, za chwilę zmierzyłam jeszcze raz i było 134/94. poleżałam, pooddychałam, wszystko przeszło i ciśnienie spadło. co to za cholerstwo? jutro mam na szczęście ktg. Mały fika jak fikał ale co to za skoki ciśnienia? wczoraj wieczorem miałam 100/60 a zwykle jak mierzę to jest normalne ok 120/70.

KURCZE to juz miesiac minal jak Asiia i Sicilpol urodzily :szok::szok::szok: jak ten czas ucieka a my dalej z brzuchami a one juz mamy na calego :-)

Dziewczyny super, ze wszystko dobrze z maluszkami i wyniki ktg sa w porzadku i cala reszta :tak: oby jak najdluzej.

A mnie dzis mila niespodzianka sie przytrafila :tak: otwieram skrzynke pocztowa a tak kartonik z AVENTU a w nim buteleczka GOLD anykolkowa 125ml :szok::-D przyslali mi w prezencie za free :rofl2: zarejestrowalam sie tylko na ich stronie a nic nie pisali ze wysylaja buteki wiec SUPER!!!!:-D

reklama
Iwon - nie wycofali, nie wycofali, ja jakis miesiąc temu sie skusiłam na Poema di Cafe, bo akurat było w Polskim sklepie.

Muńka - dzięki za linka, ale jest z tym mały problem. Nawet jak zdobędę toto, to zgodnie z informacja powinien mi to przykleić fizjoterapeuta, a tu o takiego trudno. Nie mam do nich zaufania, bo skoro dziewczyna, która rzekomo taki kurs skończyła wmawia mi, ze cały pas barkowy wraz z żebrami to jedna kość, to sorry... ja po kursach nie jestem, ale ze szkoły wiem, że chyba na kursie wagarowała, albo ich wykładowca to robił.

Miśki - ja w piątek kończę z pracką, aż do listopada mam macierzyński hurrrrraaaa!

Do góry