reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwiec 2012

reklama
Właśnie wróciłam z poczty bo listonosz zostawił awizo - nie wziął paczki bo była za duża... :/
Tak więc mam już wszystko co mi będzie potrzebne jak Milan się urodzi :) No oprócz pieluszek tetrowych ale to już naj mniej ważne :)
JAk dzisiaj zacznę rodzić to przynajmniej obejdzie się bez stresu że czegoś mi brakuje :)
Jutro wezmę się za wyparzanie butelki, smoczków i laktatora... schowam i niech czekają na swój czas :)

Moja koleżanka dziś urodziła - 39 pełnych tygodni! Chłopiec 3.5 kg - 10 pkt. Cieszę się jakby sama rodziła :-)

A ja dziś walczę z brzuchem - miałam już bóle jak miesiączkowe tylko mocniejsze, a dodatkowo tak mnie kuło jakby w szyjce/podbrzuszu! Aż tchu brakowało - masakra!!! Nie wiem co to, ale mało przyjemne. Do tego Mały tak naciska na dół główką jakby chciał wyskoczyć!!! Ale dzień - już wzięłam dwie no-spa forte, ale mało to dało... :angry: CO TO???

Mi przez takie okresowe bóle zmiekla szyjka...... Ja na IP - miałam migrene z zaburzeniem wzroku to nie pierwszy raz, ale pierwszy raz zdretwiala mi ręka.... Leżen pod ktg póki co....

miski - witaj w gronie juz leniu****acych i lezacych brzuchami do gory:-D

Kamila - teraz to juz tylko relaksowac sie i czekac ci pozostalo:tak:
Avo - ty nam tu nie szalej;-)

O widzę, że piwo dzis na tapecie. Ja jestem FANATYKIEM browara!! Cierpie straszne katusze w ciazy, że mogę pić tylko od czasu do czasu Lecha Free. Obawiam się, że jak już urodze to nawet karmienie mnie nie powstrzyma od np Ciechana Miodowego albo zimnego Żywca. Tęskni mi się tez bardzo za Martini. W sumie ta ciąża to jeden wielki detoks dla mnie, bo przez lata byłam zatwardziałą imprezowiczką, która włóczyła się po krakowskich klubach, piła browary i paliła fajki. Teraz się czuję jak jakiś buddysta.... No ale juz z górki:-DGratuluje kolejnym niepracujacym. Jestem na L4 od 1,5 tyg a dalej się budzę, o 7 rano z myslą, że trzeba iść do roboty hehe. Najgorsze jest to, że dziewczyna, która mnie zastępuje....złamała sobie nogę! No i ja nie wiem co oni w firmie zrobią. Straszny niefart bo praca jest wymagająca, więc niełatwo kogoś wyszkolić....Ale to juz w sumie nie moja broszka. ja odpoczywam.

Dziś poszłam rano na badania krwi, następnie pojechałam zamówić obrączki bo cywil już za 2 tygodnie! Choć ostatnio sporo się żremy z Moim, dobija nas chyba abstynencja seksualna, i nie ma jak wyładować emocji. No więc po ślubie gorącej nocy tez nie będzie:eek: No ale tak samo jak z piwem - juz z górki!

A tak to praktycznie codziennie spotykam się ze znajomymi, bo chcę się jak najwięcej integrować zanim młoda zatrzyma mnie przez jakiś czas w domu/ I tak sobie myślę, że fajnych mam ludzi wkoło. Dbają o ciężarówkę, nie spisali mnie na straty:-)
Ok, ide prać ubranka (mam ich juz tyle, że wylewają się z szafy).

Palaczki - a do fajek wrócicie?

esperanza ja też najbardziej tęsknię do 3 rzeczy:seksu,fajek i piwa!!!Dokładnie w tej kolejności!!!:-D
Po pierwszej ciąży wróciłam do fajek jak tylko przestałam karmić i teraz pewnie też wrócę....tylko nigdy nie paliłam przy dzieciach!Zresztą u nas na papierosa zawsze się wychodzi na balkon,nie ważne jaka pogoda,ewentualnie w łazience-bo tam jest super wywietrznik i zawsze otwarte okno!

esperanza - ja rzucilam palenie 26lutego 2011 czyli juz 1 rok i 4miechy bez papierosa a nadmienie ze palilam 2paczki dziennie i co najgorsze uwielbialam palic:tak:. Ciagle lubie zapach fajeczki:tak:.
Raczej nie zaczne palic ponownie:tak: bo mamy jeszcze 7 zmarozonych zarodkow ktore chcemy wykorzystac i probowac ponownie byc w ciazy:tak:, i to moze juz w grudniu. Takze palenie odpada:tak:

Miśki 2 korzystaj z wolności :)

AVO ty nie szalej tak tylko jeszcze troszkę wytrzymaj i trzymaj się z dala od szpitala

esperanza nie chciałabym już wracać do fajek ale pewnie po powrocie na studia będzie mi ciężko wytrwać

gkvip2505 to ja życzę udanej realizacji planów :tak:

Wróciłyśmy:-) wszystko jest ok, KTG wzorowe, szyjka długa. Pieczenie niby od rozciągających się mięśni, ale to co miałam w nocy to było inne odczucie, bo znam to odmięśniowe, no ale przeszło samo, więc mi ulżyło. Myślę, że to może coś jelitowego, albo od żołądka- no nie wiem, najważniejsze, że nie rodzę jeszcze:-)!! Pytałam czy to normalne, że tak co kilka minut napina się brzuszek, a lekarka powiedziała, że tak, zwłaszcza u kobitek takich jak ja, czyli drobnej budowy.

nieee no ćwiczenia swoja drogą, ja jestem uzależniona od vacu fit i już liczę dni kiedy będę mogła na to wrócić :-D, myślałam że właśnie w czasie połogu można takie pasy nosić, AVO chyba zrobię tak jak Ty z tymi gaciami :-):-D

witajcie

Ja juz po wizycie - wsio OK, zresztą czuję, że wszystko w porządku, więc położna
nie mogła stwierdzić nic innego.Co do pasów - są dwie szkoły, jedne położne i lekarze nie zalecają, inni znów jak najbardziej są na TAK.
Ja pas mam i na pewno będę używać i to nie ze względu na brzuch - tylko ze względu na kręgosłup. Przez kilka miesięcy był obciążony nadplanowymi kg, a teraz nagle w ciągu kilku godzin ich nie będzie. Poprzednim razem pierwsze dni i tyg. po porodzie mój kręgosłup bardzo to odczuł, a pas był dla mnie wybawieniem.

pas ciążowy na pewno nie wzmocni mięśni po porodzie, bo tak czy tak ćwiczyć w tym czasie nie można, ale jeśli chodzi o działanie p/bólom kręgosłupa w trakcie ciąży czy też po porodzie to z czystym sumieniem polecam to:

Kinesiotaping | kobieta aktywna

w większości placówek rehabilitacyjnych ta metoda jest powszechnie stosowana i naprawdę skuteczna.

miśki2
i wszystkie inne dziewczyny które jeszcze pracują albo do niedawna pracowały, jestem pełna podziwu i kłaniam się w pas!

ja też!!

Mi przez takie okresowe bóle zmiekla szyjka...... Ja na IP - miałam migrene z zaburzeniem wzroku to nie pierwszy raz, ale pierwszy raz zdretwiala mi ręka.... Leżen pod ktg póki co....

AVO, jak już kiedyś pisałam - też mam migrenę z aurą i u mnie prawie zawsze drętwieje przeciwległa do bólu ręka i połowa języka. Nic przyjemnego...

Ostatnia edycja:
reklama
o rany gkvip w pierwszym momencie zrozumialam ze wszystkie 7 chcecie urodzic!!! :szok:
ja tez poki co planuje szybko druga ciaze... ale kolezanka mi powiedziala ze jak jedno odchowam troszke to mi sie odechce :-) ale w sumie 30 na karku, nie ma co zwlekac

fajek nie palilam to mi sie nie chce, ale piwo, szczegolnie w tej temperaturze to bym wypila i to niejedno...

Do góry