reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwiec 2012

gkvip ja myślę że to wszystko zależy od szpitala:p pamietam ze jak lezalam z wiktorem to nawet jeden facet normalnie z wózkiem przyszedł jak żona i dziecko wychodzili bo niedaleko szpitala mieszkali :)

reklama
stokrotka
mi się tak strasznie chce już piwa albo innego alkoholu że czasem myślę, że eksploduję, piwo bezalkoholowe jak najbardziej można sobie wypić, mi mąż ostatnio sześciopak przyniósł to 3 takie małe jedno po drugim wypiłam zmieszane z colą, może nie super zdrowo ale raz na jakiś czas może się przyszła matka trochę uradować

gkvip ja myślę że to wszystko zależy od szpitala:p pamietam ze jak lezalam z wiktorem to nawet jeden facet normalnie z wózkiem przyszedł jak żona i dziecko wychodzili bo niedaleko szpitala mieszkali :)

Ja tez mysle ze to zalezy od szpitala, bo kiedy ja lezalam to niektorzy nawet w gondoli wynosili dzieci. My mielismy nosidelko ale bylam zla ze niewiem bo dziecko urodzone w listopadzie, male wpadalo mi w te nosidelko a i kombinezon miala to masakra....

W takim razie ja dzis bede pic piwo :) wcale sie nie chwale :)

A ja dzisiaj za pranie rzeczy malej sie wzielam:tak:, jedna pralka juz sie na dworzu suszy i zaraz nastepna bede wieszac:tak:. Boziu jak sie pierze te male ubranka i wiesza to tak jak by to dzieciotko juz tu bylo, normalnie az mi sie lza w oku kreci - ja to jestem trzepnieta - wyje bo piore malej ciuchy:eek:

Moja koleżanka dziś urodziła - 39 pełnych tygodni! Chłopiec 3.5 kg - 10 pkt. Cieszę się jakby sama rodziła :-)

A ja dziś walczę z brzuchem - miałam już bóle jak miesiączkowe tylko mocniejsze, a dodatkowo tak mnie kuło jakby w szyjce/podbrzuszu! Aż tchu brakowało - masakra!!! Nie wiem co to, ale mało przyjemne. Do tego Mały tak naciska na dół główką jakby chciał wyskoczyć!!! Ale dzień - już wzięłam dwie no-spa forte, ale mało to dało... :angry: CO TO???

uuu ja uwielbiam bavaria bezalkoholowe pszeniczne!! pycha! chyba musze skoczyc do almy, tylko tam maja.
co do fotelika ja mam jane matrix light taki fotelik co sie rozklada na lezaco w pierwszych miesiacach - mysle ze wazne zeby mial dobr pasy zeby malenstwo nie wypadlo z niego w razie wypadku jak jest w pozycji lezacej. u mnie sa 5-punktowe
bmr ja bym sie wybrala do szpitala moze to porod....

Ostatnia edycja:
Moja koleżanka dziś urodziła - 39 pełnych tygodni! Chłopiec 3.5 kg - 10 pkt. Cieszę się jakby sama rodziła :-)

A ja dziś walczę z brzuchem - miałam już bóle jak miesiączkowe tylko mocniejsze, a dodatkowo tak mnie kuło jakby w szyjce/podbrzuszu! Aż tchu brakowało - masakra!!! Nie wiem co to, ale mało przyjemne. Do tego Mały tak naciska na dół główką jakby chciał wyskoczyć!!! Ale dzień - już wzięłam dwie no-spa forte, ale mało to dało... :angry: CO TO???

Jak rodzilam Madzie to porod zaczal sie wlasnie takimi bolami jak mowisz, zadzwonilam do gina i mi kazala brac co 2 godziny 2 nospy jesli to nie pomaga to kazala isc do szpitala.... to sie wlasnie zaczal porod, z tym ze w moim przypadku brakowalo rozwarcia.

december dobrze słyszeć takie wiadomości od ciebie :tak: teraz masz leżeć i pachnieć ;-)

Lena01 kciuki stale zaciśnięte, dawaj znać co u was słychać

zaza26 tez mi kiedyś sprzęgło zniknęło wiec doskonale wiem co przeszłaś, start z dwójki i cudem wrzucona trójka i powrót do domu okrężna drogą tak by uniknąć zatrzymywania, nigdy mnie tak nikt nie strąbił jak wtedy a ty jeszcze dodatkowe upalne atrakcje miałaś, mam nadzieję że chociaż mecz wygrany :tak:

Muńka trzymajcie się

hatszept kciuki stale zaciśnięte, oby tak dalej :tak:

katrina115 gratuluję kolejnej udanej wizyty

stokrotka:) lecha free jak najbardziej możesz, ja tez raczej za redsikami przepadam ale w ciąży kilka razy naszło mnie właśnie na takiego lecha, łyk i już wiesz że dokładnie takiej goryczki w ustach ci brakowało :-D
My też mamy wózek 3in1 i tam jest właśnie fotelik/nosidełko normalnie z pasami który wpina się do samochodu i narazie przy tym zostaniemy

gosiaczek30 ja mam dziś podobnie, bolący brzuch i czasem takie kłucia ale wydaje mi się że to wina pogody, wzięłam dwa razy nospę i póki co cisza

gkvip2505 a już myślałam że ze mną coś nie tak jak wieszałam dziś pieluchy ze łzami w oczach ale widzę że nie tylko mnie to dotyczy ;-)

BMR gratulacje dla koleżanki
Może weź prysznic i może to da ulgę i zadzwoń do lekarza, na pewno coś ci doradzi

melduję, że zaliczyłam ostatni dzień w pracy!
Jestem taka szczęśliwa jakbym wygrała 6 w totka :-) :-)

Ja czasem piję Lecha bezalkoholowego ;-) pycha. (karmi jakoś mi nie wchodzi)

Do samochodu wydaje mi bezpieczniejszy foteli :tak : - ale to moje zdanie choć nigdy nie widziałam tych "nowoczesnych" gondoli.

Na razie tyle przeczytałam bo jestem w drodze do domu. Nareszcie będę miała tyle wolnego ;-)

reklama
miśki2
i wszystkie inne dziewczyny które jeszcze pracują albo do niedawna pracowały, jestem pełna podziwu i kłaniam się w pas!

Do góry