reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwiec 2012

Dzisiaj miałam 90-tle dziadka, który wygląda jakby 70 skończyl :) wierzę ze przekazał mi te geny :)
Wielką impreza...zmęczona jestem.

Leże właśnie w lozeczku i drapieżne się po rękach i nogach i zastanawiam się czy to początki cholestazy :/ ostatnio ją miałam więc jutro chyba pojadę na wyniki ... moze to nie to i będę spokojniejsza...tylko czy wyniki po jednym wieczorze drapaczki coś wykażą ?

reklama
Asik jak cos bedzie nie tak to ci zrobia wszystko. Ktg robia w emergency roomie jak masz niepokojace dolegliwosci. Ja mialam ostatnio nieplanowne usg i wiem ze przed porodem tez zawsze robia. Glowa do gory.

dzień doberek!
my już wstaliśmy po całych 4 godzinach snu.....masakra...
wszystko mnie swędzi i mam ryjeczek jak malusia świnka :tak: chciałam,żeby było ciepło ale nie od razu 40 stopni:szok::szok:

trzymam kciuki za dzisiejsze wizyty i miłego dznia Wam życzę:-)

Dzień doberek :-D
Ja chyba dziś zapuchnę od tego upału, niby ma być dziś 30 stopni :(, już na termometrze mam 18 stopni :-)
hatszept - ja mam materac pianka-gryka-kokos, a wanienkę mam taka odrazu z przewijakiem w zestawie z odpływem. No i nadal trzymam kciuki za Was,oby jak najdłużej w dwupaku :-D

Mnie rano obudził wielki ból brzucha taki jak na @, nie bolał mnie tylko dół ale też boki brzucha, mała zaczęła sie wtedy strasznie wiercić i czkawki dostała :-)

W trybie ekspresowym z laptopem na kolanach robię w szpitalu wszystkie wyprawkowe zakupy. Kupiliśmy tak w ciągu ostatnich 2-3 dni wózek (tutek grander), łóżeczko, komodę, przewijak, ochraniacz na łóżeczko, pościel, prześcieradło, kosmetyki, pieluchy tetrowe, jednorazowe, flanelowe, baaaaa...nawet karuzelę nad łóżeczko ;) i fotelik maxicosi na gumtree :)
Mam natomiast 2 dylematy:
1. Jaki materac do łóżeczka? Mówią, że najlepszy lateksowy...pan w ikei mówił 2 tygodnie temu, że piankowy, popularne są te gryki. Co radzicie? Co się sprawdziło w Waszym przypadku?
2. Jaka wanienka? Lepsza taka ze stojakiem, odpływem? Czy najprostsza na świecie bez tych gadżetów? Jaki termometr do wanienki? Takie pływające zwierzątka są wystarczająco dokładne, czy ma wbudowany?
Będę wdzięczna za sugestie :)

GKVIP, masakra z tą chorą akcją w szkole!!! Dyrektor idiota! wrrrrrrr....
Polaa, mam nadzieję, że wszystko szybko się ułoży i będą powody do szybkiego odzyskania humoru!
AVO, jak coś Cię niepokoi to jedź na IP...wszystko sprawdzą i na pewno Cię uspokoją. Puls powyżej 160 od czasu do czas nie jest anomalią. Dziecko się rusza i stąd skoki tętna. Mam teraz 3 razy dziennie ktg, więc już zaczęłam się orientować, co dla lekarzy jest ok, a co nie. Ale jeśli cokolwiek Cię niepokoi to oczywiście marsz do szpitala!
December, nie martw się tym, że lekarze mogą zwyrokować coś krępującego takiego jak wzdęcia! Nawet jeśli to tylko wzdęcie to super! Można się cieszyć! ;) z całym szacunkiem, ale wszyscy mamy wzdęcia, lekarze też! A Ty będziesz spokojniejsza, jeśli wszystko sprawdzisz, choć te kłucia to pewnie norma, bo szyjka przygotowuje się pewnie do porodu, może już Dzidzia napiera też główką.
Lena, też sprawdz u lekarza co z tymi bólami. Po badaniu na fotelu pewnie okaze się, ze wszystko ok, a Ty będziesz spokojniejsza, a nie zastanawiała się przez kolejne dni!

Słuchajcie, czy niedługo nie minie miesiąc od urodzin naszych pierwszych "czerwcowych" dzieciaczków???

A w szpitalu opieka naprawdę suuuper! 4 razy sprawdzają puls dziecka dziennie, 3 razy ktg, ciśnienie, temperatura, usg według wskazań. Naprawdę czuję, że wszystkim tu zależy, żeby każdy nasz dzieciaczek opuścił nasze brzuchy możliwe późno i w jak najlepszym stanie, więc to wszystko bardzo budujące :) no ale to nie zmienia faktu, że wolałabym być w domu...ale z drugiej strony powtarzam sobie, że mogłabym tak leżeć od np. 4.miesiąca i dopiero wtedy byłby dramat.

Pozdrowienia ciepłe, Dziewczynki!!! :-D

Dzieki, ale ja jetsem panikara z natury, więc nie moge się sugerowac każdym złym przeczuciem-heheheh.Tętno skakakło przez dwa dni do 182, przez kolejne dwa do 169, wczoraj już tylko do 158. Także myslę,że to normalne:)

Dziewczyny a jak się objawiaja skurcze przepowiadające i czy Wy juz cos odczuwacie? Mnie od dwoch dni boli podbrzusze jak na @, tak jakby sciska od pachwin do srodka, ale bol jest znosny - czy to to? Najgorsze jest to , ze tu juz do porodu nie beda mi robic usg, a o ktg to oni chyba wogole nie slyszeli, a jak czytam ze niektorym dziewczynom wychodza skurcze podczas ktg na wizycie kontrolnej albo jakies zle przeplywy to sie zaczynam schizowac. Co za kraj:wściekła/y:
Poola , Gkvip u Was tez tak jest???

mnie też od 3 dni wieczorem boli jak na okres- takie bóle z pierwsza córcia miłam chyba duuużo pózniej. Oj jak ja chciałabym się rozpakować za 3 tygodnie....

Aljenka a u nas dzisiaj już czuć,ze już chyba upału nie będzie. 4 dni wystarczą:)

Witam się puki jeszcze w miarę chłodno

polaa trzymam kciuki żeby problemy udało się szybko rozwiązać a w waszym życiu na nowo zawitaj spokój

stokrotka:) wszystkiego najlepszego z okazji urodzin :-)

Iwon gratuluję zakończenia remontu

mamina karierowiczka chyba Buziak kiedyś pisała o tym jak sprawdzić czy brzuch się obniża, trzeba zrobić sobie kropkę np ołówkiem na ścianie lub meblach an wysokości pępka, to będzie twój punkt odniesienia a potem tylko podchodzisz z brzuchalkiem i widzisz czy poziom utrzymany czy już poniżej

Lena01 ja już torbę mam spakowaną od dawna ;-)
O bólu wydaje mi się że powinnaś powiedzieć choć przypuszczam że lekarz pewnie stwierdzi że na tym etapie tak bywa ;-) ale zostanie poinformowany

hatszeptne trzymam kciuki za wasze przepływy, trzymajcie się w dwupaku jak najdłużej

Życzę miłego dnia a sama zmykam coś robić póki mój organizm jeszcze względnie funkcjonuje

Hejka witam z rana :p Zapowiadali na dzisiaj burze ale coś ich nie widać. Do terminu zostało mi 30 dni - to strasznie małoo. Strasznie zaczęły puchnąc mi stopy dzisiaj w nocy myslalam ze umre co chwile latalam do lazienki polewać sobie stopy zimnym prysznicem bo mało nie wybuchły . . . takie uroki ciaży w lecie:D dobrze ze u nas juz koncowka:D
Milego dnia

Hejka witam z rana :p Zapowiadali na dzisiaj burze ale coś ich nie widać. Do terminu zostało mi 30 dni - to strasznie małoo. Strasznie zaczęły puchnąc mi stopy dzisiaj w nocy myslalam ze umre co chwile latalam do lazienki polewać sobie stopy zimnym prysznicem bo mało nie wybuchły . . . takie uroki ciaży w lecie:D dobrze ze u nas juz koncowka:D
Milego dnia
a nie 29?:)

a co do obnizania się brzucha, to mis ie ajkoś ciut lepiej oddycha od 3 dni....ale kropki na ścinei nie zrobiłam...a szkoda... do tego te bóle okresowe i czasem takie kłocie mocne w pochwie,że az sie zgniam.... Szyjka 2 tyg. temu mocno trzymała. Kolejna wizyta za tydzień 10 maja- mam andzieję,ze już nie bedzie taka mocna:)

Ostatnia edycja:
reklama
Do góry