reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwiec 2012

reklama
Wlasnie poczytalam sobie opowiesci kwietniowek z porodowki - super sprawa a ile humoru tam, niezle sie usmialam.

Witam w tej piękny majowy dzień :))
Całą noc pociłam się potwornie pomimo tego że miałam w pokoju wszystkie okna otwarte:baffled:
Pierwsza moja taka potliwa noc. Oby ostatnia bo za nic w świecie spać się nie dało wszystko się przemoczyło . . .:baffled:

No więc ja od dziś oddycham spokojnie z wielkim uff. Skoro jest maj to można rodzić :laugh2:

Miłego dnia!
ojj też tak miałam ostatnio dwie noce z rzędu.! ale przeszło :)

Witajcie dziewczynki:) dziabka85 - ale masz ładny brzusio:)
Ja przeżywam cudne dni i okropne noce. strasznie się męczę. Dziś miałam takie skurcze w łydkach że myślałam że jajo zniosę.
Ale cóż - mamy już maj, piękna pogoda, cudnie naprawdę:)

Pozdrawiam wszystkie mamusie:)
współczuję skórczy sama je miewam najczęściej w nocy aż się budze :(

Mi tez puchną stopy i dłonie i źle znoszę te temperaturę, brzuch twardy jak kamień, potem doszły skurcze, cyce coraz bardziej przeciekają a wieczorem to się zastanawiałam czy do szpitala nie jechać ale po godzinnym prysznicu, magnezie i nospach uspokoiło się, zaczyna do mnie docierać że ja lada moment mogę zacząć rodzić.
Oczywiście wiedziałam że ciąża skończy się porodem ale teraz to jest już takie rzeczywiste jak nigdy wcześniej, z jednej strony odczuwam lekki strach ale z drugiej już nie mogę się doczekać :tak:

Dobrego dzionka kobitki
Mi też puchną ale jeszcze troszkę już mamy maj! Cieszę się, że jest maj ale z drygiej strony obawiam się jak Ty no poprostu im bliżej czerwca tym bardziej się boję czas torbę spakować!

Hej dziewczyny, zazdroszcze dobrego samopoczucia na majówkach :)

Ja od 3 dni cierpie na koszmarne kłucie w podbrzuszu. Wydaje mi się, że to moga być gazy - ale zeby tak długo? Każde poruszenie, siadanie, kazda studzienka w asfalcie podczas jazdy samochodem lub próba pochylenia się - kończy się ostrym przeszywajacym bólem.
Nie wiem czy iść z tym do szpitala - jak sie okaże, że to faktycznie wzdecie? Tylko sie wstydu najem :(
december lepiej dmuchać na zimne a w szpitalu lepiej zapytać niż niepotrzebnie się denerwować

witajcie wtorkowo

Mnie mąż wczoraj rozbawił, jakoś dotarło do Niego, ze to planowo juz 4 tyg. zostały i stwierdził, że teraz priorytetem jest, żeby zgromadzić wszystko co mi będzie do szpitala potrzebne, zaczniemy w tym tyg. kupować i ustalić w razie czego jak zrobimy z Alinką (u kogo ja zostawić jak trzeba będzie jechać do szpitala).

Popatrzyłam na Niego - on zdziwiony o co chodzi - i pytam czy nie zauważył, że torba stoi w pokoju od jakiegoś czasu? I że ona nie jest tam ozdoba, bo nie jest pusta w środku... się zdziwił... ach Ci faceci.

Jutro wizyta, za tydz. USG..

Miłego dnia Wam życzę - u nas dziś pięknie, ale mała coś znowu gorączkuje, więc zobaczymy czy pójdziemy na dwór.
udanego męża masz :-D

Witam,

bardzo Was przepraszam ale nie nadrobiłam:zawstydzona/y:
nie mam na to siły, mam problemy i jestem totalnie załamana:-:)-(
tak wpadlam napisac, ze zyję chociaz bardzo ciężko:-:)-(
Tak żle jeszcze mi nie było, po prostu serce mi pęka:-:)-:)-(

trzymam za Was wszystkie kciuki:tak:
bede zaglądać, postaram się....
Nie wiem co się stało ale dasz radę wierzę że dasz radę wytrwać trzymam kciukasy za Ciebie i nie puszczam! <ściskam>

Chciałabym Was zapytać:
Jutro mam wizyte u gina i tak się zastanawiam czy powiedzieć mu o tym bólu w spojeniu łonowym? Może głupio zabrzmi ale boję się że może wysłać mnie do szpitala a ja nie mogę nie teraz nie w tym tygodniu muszę trobę spakować i dokupić reszte brakujących rzeczy, jak ja tego nie kupie to nie będzie miał kto P całymi dnami w pracy, moja mama wyjechała a przecież brata nie wyśle bo chłopak się zakręci i nie kupi tego co powinien. a nawet jakby mnie wysłał to czy mogłabym iść dopiero po weekendzie? Kurczę nie daje mi to spokoju. :(

Ostatnia edycja:
Lena - ja bym na twoim miejscu mu powiedziala skoro cie boli to musisz to sprawdzic, torba nie zajac nie ucieknie:tak:. No i wiecej wiary w P jak bedzie musial sam skompletowac torbe to napewno to zrobi i to dobrze;-).

no z tą wiarą u mnie ciężko bo kurdę już maj a ja mam wrażenie że do P nie dochodzi że to już niedługo, głaszcze po brzuszku daje buziaka w brzuszek jak wychodzi do pracy kurdę myślałam że tak powiem bedzie skakał nade mną uważał kazał leżeć nic nie robić i wgl...

W trybie ekspresowym z laptopem na kolanach robię w szpitalu wszystkie wyprawkowe zakupy. Kupiliśmy tak w ciągu ostatnich 2-3 dni wózek (tutek grander), łóżeczko, komodę, przewijak, ochraniacz na łóżeczko, pościel, prześcieradło, kosmetyki, pieluchy tetrowe, jednorazowe, flanelowe, baaaaa...nawet karuzelę nad łóżeczko ;) i fotelik maxicosi na gumtree :)
Mam natomiast 2 dylematy:
1. Jaki materac do łóżeczka? Mówią, że najlepszy lateksowy...pan w ikei mówił 2 tygodnie temu, że piankowy, popularne są te gryki. Co radzicie? Co się sprawdziło w Waszym przypadku?
2. Jaka wanienka? Lepsza taka ze stojakiem, odpływem? Czy najprostsza na świecie bez tych gadżetów? Jaki termometr do wanienki? Takie pływające zwierzątka są wystarczająco dokładne, czy ma wbudowany?
Będę wdzięczna za sugestie :)

GKVIP, masakra z tą chorą akcją w szkole!!! Dyrektor idiota! wrrrrrrr....
Polaa, mam nadzieję, że wszystko szybko się ułoży i będą powody do szybkiego odzyskania humoru!
AVO, jak coś Cię niepokoi to jedź na IP...wszystko sprawdzą i na pewno Cię uspokoją. Puls powyżej 160 od czasu do czas nie jest anomalią. Dziecko się rusza i stąd skoki tętna. Mam teraz 3 razy dziennie ktg, więc już zaczęłam się orientować, co dla lekarzy jest ok, a co nie. Ale jeśli cokolwiek Cię niepokoi to oczywiście marsz do szpitala!
December, nie martw się tym, że lekarze mogą zwyrokować coś krępującego takiego jak wzdęcia! Nawet jeśli to tylko wzdęcie to super! Można się cieszyć! ;) z całym szacunkiem, ale wszyscy mamy wzdęcia, lekarze też! A Ty będziesz spokojniejsza, jeśli wszystko sprawdzisz, choć te kłucia to pewnie norma, bo szyjka przygotowuje się pewnie do porodu, może już Dzidzia napiera też główką.
Lena, też sprawdz u lekarza co z tymi bólami. Po badaniu na fotelu pewnie okaze się, ze wszystko ok, a Ty będziesz spokojniejsza, a nie zastanawiała się przez kolejne dni!

Słuchajcie, czy niedługo nie minie miesiąc od urodzin naszych pierwszych "czerwcowych" dzieciaczków???

A w szpitalu opieka naprawdę suuuper! 4 razy sprawdzają puls dziecka dziennie, 3 razy ktg, ciśnienie, temperatura, usg według wskazań. Naprawdę czuję, że wszystkim tu zależy, żeby każdy nasz dzieciaczek opuścił nasze brzuchy możliwe późno i w jak najlepszym stanie, więc to wszystko bardzo budujące :) no ale to nie zmienia faktu, że wolałabym być w domu...ale z drugiej strony powtarzam sobie, że mogłabym tak leżeć od np. 4.miesiąca i dopiero wtedy byłby dramat.

Pozdrowienia ciepłe, Dziewczynki!!! :-D

Dziewczyny a jak się objawiaja skurcze przepowiadające i czy Wy juz cos odczuwacie? Mnie od dwoch dni boli podbrzusze jak na @, tak jakby sciska od pachwin do srodka, ale bol jest znosny - czy to to? Najgorsze jest to , ze tu juz do porodu nie beda mi robic usg, a o ktg to oni chyba wogole nie slyszeli, a jak czytam ze niektorym dziewczynom wychodza skurcze podczas ktg na wizycie kontrolnej albo jakies zle przeplywy to sie zaczynam schizowac. Co za kraj:wściekła/y:
Poola , Gkvip u Was tez tak jest???

hayszept - trzymaj sie kochana oby jak najdluzej w dwupaczku. Dobrze ze masz tam dobra opieke :tak: no i dostep do inernetu i mozesz szalec z zakupkami. A co do materacyka to ja mam piankowy, a wanienke zwykla z odplywem a to dlatego ze my mamy tylko prysznic w domu taki bez brodzika gdzie woda leci bezposrednio na podloge wiec z odplywem jest dla nas praktyczniejszy.
Trzymaj sie cieplo ;-):-)

Asik - ja juz przestalam sie martwic tym ze w Polsce dziewczyny maja te wszystkie badania a my tu w Uk nie. Ja mam wiecej wizyt i wszelkiego typu badan no a USG to juz ponad 10razy mialam i za dwa tyg nastepne ale to tylko dlatego ze to ciaza z INVITRO i zagrozona. Jesli chodzi o KTG to na bank maja i robia - mi robili ostatnio jak bylam w szpitalu no i w czasie porodu tez robia- polozna mi mowila bo sie pytalam. Moze zapytaj swoja polozna o KTG i czy jest mozliwosc zrobienia

Ostatnia edycja:
GKVIP, mamy właśnie upatrzony piankowy materac! Dziękuję! M. jutro jedzie po wanienkę. Rzeczywiście taka z odpływem pewnie praktyczniejsza...
Asik., ja skurcze na ktg mam takie maksymalne - do 100. To takie stopniowe twardnienia brzucha, ale takie maksymalne. Bóle miesięczkowe nie są z tymi skurczami związane, choć oczywiście są typowe dla ostatnich 1-2 miesiący ciąży.

reklama
Dzięki Dziewczyny, jakoś daję radę ale ciężko jak cholera:-(

Asik ja juz tez jak gkvip nie patrzę jakie badania dziewczyny maja w Polsce bo zwariowalabym, prowadzilam w UK pierwszą ciążę i wszystko bylo ok wiec teraz tez tak bedzie, nie ma innej mozliwości (tak sobie powtarzam) a USG juz nie bede miala chyba, ze...;-) ich "naciągnę":-D
ale naprawdę sie nie przejmuje, tutaj tez sie rodzą zdrowe dzieciaczki wiec glowa do gory, taki maja system i tyle;-)

ja w czwartek idę do szpitala, mam nadzieje, ze juz bede wiedziala czy cc czy SN, mam nadzieje, ze to pierwsze :) i pewnie tak bedzie bo juz cos polozna wspominala, moze termin tez mi wyznaczą.
Doczytalam, ze niektore z Was juz znaja termin cc, super:tak:

Jutro postaram się reztę nadrobić chociaz nie obiecuje bo humor mam jaki mam, jeszcze raz wielkie dzieki za wsparcie, tez wierze, ze sie wszystko ulozy i za dwa tygodnie o tej porze bede sie z tego smiala, oby oby

Do góry