reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwiec 2012

za późno juz nie obejrzę, a szkoda bo uwielbiam thrillery.
A właśnie juz dawno miałam spytać, czy wy dziewczyny to jakieś seriale oglądacie, czy tylko ja taka głupia czas tracę?:-D
Generalnie w trakcie Kuby kąpieli to zerkam na wspólną, a w między czasie nagrywają mi się Barwy i M jak miłość. Ostatnio oglądam też Na dobre i na złe, bo fajne wątki są. I te nagrywane oglądam często późno w nocy przy kompie zerkam lub podczas prasowania nadrabiam.
Ale odkryłam też, że mam ipla w tv, ze mogę tam oglądać coś z netu, bo w kompie to ja nie mogę, za mały, a ja ślepa :-D.
Mój T ma dużo filmów, ale to zazwyczaj on sobie co 4 doba na służbie sam ogląda, a jak mamy coś obejrzeć razem, to często zdarza się, że on zmęczony się robi, ja nie lubię sama i tak to się kończy...
A uwielbiam takie maratony filmowe wspólne, że popcorn, cola i jest fajnie.

Też tak lubię oglądać ;D najlepiej jeszcze takie nocne maratony filmowe ;D
Ja to oglądam tylko Pierwszą Miłość no i czasami przepis na życie i uwielbiam Pamiętniki Wampirów tylko, że na tvn siedem leci dopiero drugi sezon a już mam oglądnięty cały 1,2 i teraz oglądam trzeci sezon w internecie, a no i przeczytałam wszystkie książki odnośnie Pamiętników :) a no i oglądnęłam w necie wszystkie sezony Skazanego na śmierć, chirurdzy, czarodziejki i chyba jeszcze coś ;P

Klusia powiem Ci, że dobry film wg mnie ;D

reklama
Szkoda, trudno, ale dopiero Kubę położyłam spać i mam chwilę dla siebie.
Kurcze, dziś T nie ma na noc i ciężko,bo nawet kanapę mi ciężko rozkładać:-(, ale będę musiała.
Z seriali takich mega wciągających to jest dla mnie Internat. Leciało kiedyś na axn(mój ulubiony kanał).I to było tak, że leciały 2 odcinki pod rząd, a jeden trwał ok 1,5 chyba. To było w czasie, gdy karmiłam jeszcze w nocy, więc ja praktycznie nie spałam do 3ej:tak:. Na szczęście nie puszczali codziennie, bo bym się wykończyła.
Ale tak zagmatwanego, wciągającego filmu, ze nie możesz się doczekać następnego odcinka to jeszcze nie widziałam.

Niespodzianka Z tych zagranicznych to ja oglądałam Gotowe na wszystko, Californication, Seks w wielkim miescie.
A Sex to oglądałam xxxx razy. Kiedyś puszczali po kilka odcinków na raz, to z T oglądaliśmy zasypiając. Ten serial uwielbiam, nie znudził się nigdy.

Dziewczyny gdzie są moje kostki??? Ja łydki to mam szczupłe, ale od kilku dni moje nogi to takie kołki :-(

Ostatnia edycja:
Co do seriali to ja za nimi nie przepadam i ogolnie malo TV ogladam, jesli juz to jak jestesmy w Polsce to Kiepskich ogladamy i to wsio.

Ostatnia edycja:
ja ogladam mnostwo seriali:) z polskich aktualnie tylko przepis na zycie, tych tasiemcow nie lubie jakos.
a poza tym big bang theory, the walking dead (super chociaz mocno obrzydliwy czasami), pamietniki wampirow, uwielbiam przyjaciol, seks w wielkim miescie i jak poznalem wasza matke

bylam dzis na zakupach i mam juz prawie wszystko, kupilam fride, podklady do przewijania, pampersy, takie wieksze waciki, szczoteczke do wlosow, i dla siebie krem na puchnace stopy z perfecta mama - niby ma chlodzic, cos tam niby chlodzi ale bez rewelacji...

a od godziny dostaje takie straszne kopy we wnetrznosci ze juz nie wytrzymuje :szok: co to dziecko tam wyprawia....

Mój bejbik też strasznie aktywny dzisiaj. Nie popuszczał nawet w samochodzie ani podczas wizyty w szpitalu. A teraz to już dosłownie masakra bo aż boli jak się wypina :-).

Mimo tego, że będę miała CC tez muszę zrobić posiew bo podobno cesarka nie wyklucza zarażenia dziecka ewentualnymi bakteriami. Czy któraś z Was już robiła to badanie i wie ile kosztuje?

Witam sie i ja....
Miałam niezly cyrk. W sobote w nocy spalam tylko godzine, dzwonilam na pogotowie dentystyczne ale polowa chyba wyjechala i nigdzie sie nie dodzwonilam. Dopiero w niedziele rano babka mnie przyjela o 11 i wyrwala mi zeba. On byl do wyrwania i jak mi lekarz mowil martwy wiec zostawil mi go na koniec, a ze w ciaze zaszlam to przestalam chodzic do stomatologa no i w sobote nadszedl ostateczny koniec... Lekarz dawal mi znieczulenie 3 razy i nic... troche zelzylo ból ale i tak jak rwala to tak bolalo ze myslalam ze sie posikam, spocilam sie cala przy tym... masakra... to bylo moje pierwsze w zyciu rwanie zeba, tak sie balam isc z nim a tym razem pozalowalam ze nie zrobilam tego wczesniej, wtedy dostalabym normalne znieczulenie i nie bolaloby tak. Brzuszek tez juz nie boli jak kiedys pisalam, widocznie potrzebny byl mi odpoczynek...
Kamila ale mi ochoty narobilas na te ziemniaczki mlode z siadlym mlekiem... mmmmmniammm!!!! jutro bede robic, bo musze poczekac az mleko sie zsiadzie :)
Agaundpestka we Wrocławiu wogole sa super ludzie :) naprawde! Wczesniej mieszkalam w Mińsku pod Warszawa i porownujac ludzi z tamtad a tych we Wrocławiu jest roznica!!! Serio. Tu jest tylu fajnych otwartych ludzi ze milo jest kim kolwiek porozmawiac... nawet pani ktora sie widzi pierwszy raz w warzywniaku jest milsza od sasidki ktora mieszka obok w Mińsku...
Ja ide zaraz na balkon sie opalac... Wczoraj troche sie opalilam ale nie duzo...

No to miałaś przeboje z tym zębem! dobrze, że już po i oby nic nie bolało!!
A jeśli chodzi o ludzi z Wrocka, to jestem tego samego zdania. 5 lat tam studiowałam i naprawdę bardzo sympatyczni ludzie tam mieszkają:-)

ja tez spuchniete rece i stopy. przeszlam sie na targ po warzywa i myslalam ze nie dojde do domu... na szczescie w domu przyjemny chlodek !
ale najbardziej ze wszystkiego przeszkadza mi trudnosc w poruszaniu sie... schylannie sie do szafki to juz katorga...

Dla mnie też schylanie się jest wyczynem czasami, a oczywiście teraz, kiedy ciężko się schylać co chwilę coś upada mi na ziemię! ach ta ciążowa niezdarność!!

Sam szpital to bajka po prostu - słowa mojego K. jak weszliśmy do holu "To nie jest czasami hotel?" Zdziwiliśmy się czystością i szalenie miłą obsługą. Każdy uśmiechnięty, korytarze czyściutkie, nie czuć zapachu szpitala w ogóle. Tak samo w toaletach. No miodzio po prostu.

A gdzie będziesz rodziła?
Super, że już zakupy zrobione ;-)

mnie to nawet tak w nocy czasami zlapie ze az sie budze a glupioa zawsze co w aptece jestem zapomne czegos na zgage Bo mozna w ciazy nie?

mozna np. rennie. Mi też pomaga guma do żucia.

Też tak lubię oglądać ;D najlepiej jeszcze takie nocne maratony filmowe ;D
Ja to oglądam tylko Pierwszą Miłość no i czasami przepis na życie i uwielbiam Pamiętniki Wampirów tylko, że na tvn siedem leci dopiero drugi sezon a już mam oglądnięty cały 1,2 i teraz oglądam trzeci sezon w internecie, a no i przeczytałam wszystkie książki odnośnie Pamiętników :) a no i oglądnęłam w necie wszystkie sezony Skazanego na śmierć, chirurdzy, czarodziejki i chyba jeszcze coś ;P

Klusia powiem Ci, że dobry film wg mnie ;D

Ja na początku ciąży obejrzałam drugi raz wszystkie sezony Skazanego na śmierć:-D:-D uwielbiałam ten serial!!
Podoba mi się też ten nowy serial Prawo Agaty, ale te tvn'owskie seriale oglądam najczęściej w necie.

Dziś na SR mieliśmy masaż..mmm... i ćwiczenia z piłką, no i postanowiłam, że od jutra będę ćwiczyć w domu, bo piłka stoi nadmuchana i się kurzy. Jakoś nie chciało mi się do niej zabrać wcześniej...rozleniwiłam się okropnie w tej ciąży, a przed ciążą czasem niezły wycisk sobie dawałam.

Życzę dobrej nocki!!:-)

mlodak ja tez robilam to badanie w czwartek i placilam 50 ale w diagnostyce tez kosztuje 35zl. Jesli mozna spytac to czemu masz miec cesarke?
moze pisalas ale niewiem a obawiam sie ze ja tez bede miala :(

reklama
Muńka - zdecydowałam się na Piaseczno. Naprawdę warto się tam przejechać i chociaż zobaczyć jak powinien wyglądać szpital.

mlodak ja tez robilam to badanie w czwartek i placilam 50 ale w diagnostyce tez kosztuje 35zl. Jesli mozna spytac to czemu masz miec cesarke?
moze pisalas ale niewiem a obawiam sie ze ja tez bede miala :(

Cesarka u mnie będzie ze względu na bóle kręgosłupa. Gdyby taki ból złapał mnie podczas akcji porodowej to mogłoby się to źle skończyć i dla mnie i dla dziecka, bo przestaję z bólu oddychać i niemalże tracę przytomność. Że nie wspomnę o ciśnieniu wtedy. Skierowanie mam od chirurga juz od lutego.
A u Ciebie co może być powodem CC?

Do góry