reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwiec 2012

reklama
Witajcie,
Melduję, że u Nas ok! Czas intensywny ale bardzo przyjemny. Tylko te upały...

Dziewczyny co oznaczają bóle brzucha takie jak miesiączkowe - wczoraj miałam je sporadycznie, a dziś od rana je bardziej czuję? To od rozciągania? Bo nie wiem :-/
I co najważniejsze dziewczęta - mamy już Majjjjjj :-) Czyli większy spokój duszy o nasze Maleństwa :tak:

Witam

BMR
ja mam od jakiegoś czasu też takie bóle jak na @ i w zeszłym tyg jak byłam u lekarza i powiedziałam,że brzuch boli mnie tak jak na @ to powiedział tylko że na tym etapie ciąży dobrze,że boli bynajmniej w moim wypadku bo dla mnie będzie dobrze jak urodzę trochę wcześniej. Tak więc taki ból może zwiastować zbliżający się poród,ale spokojnie mnie tak już od 2 tygodni pobolewa.
I w ogóle to wam powiem,że moje cukry się poprawiają to chyba też oznacza rychły poród. Na forum kafeterii na wątku cukrzycowym dziewczyny piszą,że jak cukry się normują to po jakiś 10 dniach rodziły:) Oby do niedzieli do komunii a potem mogę rodzić:-D

Dziwi mnie to ,że w większych miastach możecie mieć problem z przyjeciem do szpitala. Toruń wcale nie jest taki mały ale szpital z porodówką mamy 1,także to zmartwienie przynajmniej odpada.

PaulinaMaria super że z synkiem ok:) A Twój ból może od jakiegoś ucisku? Trzymam kciuki,żeby przestało boleć.

Witam w tej piękny majowy dzień :))
Całą noc pociłam się potwornie pomimo tego że miałam w pokoju wszystkie okna otwarte:baffled:
Pierwsza moja taka potliwa noc. Oby ostatnia bo za nic w świecie spać się nie dało wszystko się przemoczyło . . .:baffled:

No więc ja od dziś oddycham spokojnie z wielkim uff. Skoro jest maj to można rodzić :laugh2:

Miłego dnia!

witajcie długo sie nie oddzywałam ale w tym nawale obowiazków przed weselem nie miałam czasu teraz juz jest po wiec postaram sie was nadrobic i bede tu czesciej zagladała pozdrawiam kochane

Hejo!

W końcu mnie głowa mniej boli, choć cały czas coś tam w kręgosłupie szyjnym jest napięte.
Dziś robię zaległe urodzinowe spotkanko rodzinne, więc muszę zabrać się za doprowadzenie mieszkania do odpowiedniego stanu. Kupiłam ciasto, zrobię sałatkę owocową i nie zamierzam nic więcej robić, bo nie mam sił przez ten upał, no i brzuchol:-)

To ja tylko dam znać, że jestem i żyję - miałam wizytację rodziców P. Teście cały weekend za mną chodzili i próbowali wyłapać jakieś atrakcyjne kopniaczki, a tymczasem nasz syn zrobił się totalnie spokojny i się nie doczekali. Daje znać, że jest, urzęduje chętnie w okolicach pęcherza i rozrywa mi szyjkę, ale jakoś nie kopie wcale wyżej, co najwyżej czuję, że się czasem gdzieś wypina. Zdaje się, że któraś niedawno o tym pisała, xdorotaa może? Czy w ciąży zawsze trzeba sobie znaleźć powód do zmartwień?

Wydaje mi się teraz, że jak urodzę i będę trzymać Tomka w ramionach, wreszcie poczuję się spokojna, ale koleżanki wyprowadzają mnie z błędu, twierdząc, że to wcale tak nie działa :)

trzymajcie się ciepło, do końca tygodnia pewnie będę zaglądać sporadycznie.
buziaki

Ja też mam już zdecydowanie mniej kopniaków, tylko raczej wypinanie z jednej lub drugiej strony.
Też mi się wydaje, że będę trochę spokojniejsza jak już będę miała malutką w ramionach. Wiadomo, że po urodzeniu też cały czas jest niepokój o maluszka itp. i też mi mówią, że jak urodzę to dopiero się zacznie, ale jakby nie było, będę widziała jej buźkę, zachowanie, czy jest wsio oki, czy coś jej przeszkadza, a tak to jak się czyta, że mało ruchów - źle, za dużo - też niedobrze, bo może maluchowi coś się dzieje...ehhh...czekam na rozwiązanie :tak:

Witam

Dzisiaj znowu robię wypad do do mojego starego miasta na mecz piłki nożnej
moja kuzynka (17lat) i inne dziewczyny grają dzisiaj ostatni mecz eliminacyjny do rozgrywek juniorek starszych, także trzymajcie za nie kciuki, to na pewno im się uda, bo kciuki czerwcówek mają niesamowitą moc:-D
Miłego dnia życzę!!!

&&&&&&&&&

PaulinaMaria - fajno, że dzidzia zdrowa. Mam nadzieję, że w końcu znajdą przyczynę tego co Ci dolega.

Też zaczynam czasem czuć lekkie ściąganie jak na okres, ale to jest chwilowe i delikatne, więc pewnie powolutku wszystko przygotowuje się do porodu:-)
No to mamy maj!!!!!!!! :-D

Witajcie kochane!

Poczytałam Was,ale już nie pamiętam co i kto....
W każdym razie gratuluję udanych wizyt!
Bardzo zazdroszczę tym,które już wiedzą o terminach cc!!!
Trzymam kciuki za wszystkie co się boją,chorują i mają jakieś dołki-już tylko trochę!!!!!
Ja od kilku dni wyglądam jak duży serdelek-puchnie mi wszystko-ręce,twarz,nogi...masakra jakaś!!!!Ale dam radę!!!!Twardym trzeba być,nie miętkim!

Powiem wam,że w niedzielę przeglądaliśmy wszystkie nasze dokumenty,coby sobie pokserować coś na pamiątkę i doczytałam,że na pierwszym usg genetycznym wpisali mi przewidywany termin porodu na 27 maja:-):szok::-)Oj jak bym chciała.....

trzymajcie się cieplutko!!

Witajcie dziewczynki:) dziabka85 - ale masz ładny brzusio:)
Ja przeżywam cudne dni i okropne noce. strasznie się męczę. Dziś miałam takie skurcze w łydkach że myślałam że jajo zniosę.
Ale cóż - mamy już maj, piękna pogoda, cudnie naprawdę:)

Pozdrawiam wszystkie mamusie:)

reklama
Witam, ja mam jeszcze siostrzeńca u siebie więc mniej czasu na kompa :) wczoraj po 21ej usnęłam z nim, ale co się dziwić jak wyszliśmy po 11ej tak wróciliśmy o 20tej :) działka plac zabaw itp, a dziś zamierzam zabrać go festyn na wyścigach konnych :)
Co do Wrocławia to zgodzę się, ze są tu mili ludzie w końcu ja Wrocławianka:-):-)
Dziewczyny wyglądam strasznie :crazy::no:mimo kremu z filtrem 30 tak mnie słońce na twarzy złapało, nie byłoby w tym nic złego, ale wyglądam jak krowa w łaty :( takie plamy i odbarwienia mam

Do góry