reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwiec 2012

Witajcie!

Ja dziś znów wstałam z bólem głowy typowo od kręgosłupa szyjnego, bo jak kręcę głową to wtedy boli. Na szczęście dziś na SR ma być masaż:-) pokazywałam mężowi pare technik i coś tam popróbował mi pomóc, no ale wiadomo, że to nie wystarczy.
Uwielbiam lato i gorące dni, ale też się cieszę, że rodzimy na początku lata a nie pod koniec, bo byłoby ciężko.

Witajcie ciężarówki.....
Zaczęłam 35 tydzień i się wszystko zaczęło bóle podbrzusza jakbym miała okres , skurczybyki < skurcze> zaczęły się pojawiać niestety bolesne, wydzielina biała gęsta jak budyń było jej mało a teraz naprawdę duże ilości i ciągle mam mokro i nie jest to popuszczanie moczu...co się dzieje to okaże się dziś za parę godzin kiedy spotkam się z położną muszę poczekać na mojego bo do hospitala jest ponad godzina drogi autobusem. :no:
Druga sprawa która Mnie stresuje moja nerka prawa wciąż jest zle z nią i są podejrzenia że coś się dzieje z lewą...Nie ma mowy o siedzeniu , spaniu czy leżeniu długim nawet bo bolą obie jedna mocniej i tak się zastanawiam czy ten ból kiedyś minie jeden miesiąc antybiotyków i nic mi nie pomogło.....niewierze że to tylko mój synuś tak sie rozpycha stopami <lekarz tak stwierdził> natomiast mocno główką pcha na dół i naciska krocze chodzę jak kaczka i jak tu się cieszyć że ciąża to piękny stan.
Rodzina tu się nam powiększyła o jednego chłopca po 24h walki z naturą przyszedł jednak przez cesarskie cięcie. Pozdrawiam

Powodzonka na spotkaniu z położną, daj znać co powiedziała!!

alijenka - myślę, że skoro spała parę razy to spokojnie możesz zostawić sobie ten materac, chyba, że są widoczne zniekształcenia - to wtedy bym odradzała.

reklama
Alijenka ja tez mysle, ze jak jest malo używany to może byc.

Kurcze, a ja mam odwrotnie ostatnio jeżdżę dużo komunikacją miejską i jak tylko wchodzę to zawsze mi ktoś ustępuje miejsca, ostatnio na poczcie było przede mną z 15 osób i jakiś pan z początku kolejki mówi " proszę nie stać Pani ma pierwszeństwo" a w piotrze i pawle doszła babka i powiedziała, ze do konca ciązy zakupy mam kasowac bez kolejki w dziale z alkoholami.

ja tez dostalam lozeczko od bratowej meza i nie zamierzam wymieniac materacyka, wyglada ladnie wiec nie dajmy sie zwariowac...;-);-) nooo pogoda boska ale i ja sie ciesze ze zostal mi tylko miesiac, bo jakbym miala rodzic po wakacjach to zaplakalbym sie chyba:-) wczoraj posiedzielismy na sloneczku na staroweczce i w momencie zrobily mi sie serdelki z paluszkow:crazy: tak popatrzylam na ludzi i jestem w szoku ile teraz jest kobiet w ciazy... ale jest jakis wysyp albo teraz dopiero czlowiek zwraca uwage na takie rzeczy....
Ja tez zauwazylam ze strasznie mi teraz twardnieje brzuszek, wygina sie na rozne strony, polazic tez za duzo nie moge bo boje sie ze sie zesikam:-D:-D

Dzień dobry po weekendzie :-)
Ja też ogromnie się cieszę że urodzę przed letnimi upałami bo w tej chwili jest mi za gorąco nawet jak w samych majtach siedzę :cool2:

buziak na moje oko masz chyba wszystko dla maluszka,
my od wczoraj mamy wanienkę, jednak tą ikeową
Czekam na kuriera z terami i flanelkami
więc zostały jeszcze butelki i termometr i tez chyba będzie wszystko o ile jeszcze coś mi do głowy nie wpadnie ;-)

AVO to może faktycznie to nic niepokojącego skoro wyczytałaś że takie tętno może się zdarzać przy harcowaniu maluszka, a swoją drogą to faktycznie było trzeba używać detektora wtedy kiedy jest wskazane teraz może niepotrzebnie się martwisz ale podjechać na IP koło 21 też by nie zaszkodziło, przynajmniej usłyszałabyś jakąś fachową opinię

PaulinaMaria trzymaj się i dawaj znać co u was słychać

alijenka a jaki to jest materac? jeśli można go wyprać to na pewno mu to nie zaszkodzi ;-) ja tez kupiłam używane łóżeczko ale materac mam nowy więc ten "z odzysku" wykorzystam sobie jak pójdziemy do ogrodu żeby położyć pod kocyk na trawkę

agaundpestka miło usłyszeć że można jednak spotkać wiele osób życzliwych ciężarnym :-)

m@dz1@ zdrówka dla ciebie, cała tonę albo i dwie

Miłego dzionka kobitki, pogłaszczcie brzuszki od cioci ;-)

Witajcie

ślicznej pogody ciąg dalszy:-) dłonie puchną niemożliwie, ale to nic, najważniejsze, że jest cudnie a nawet mi alergia nie dokucza

PaulinaMaria nie wygłupiaj się i jeszcze poczekaj ze dwa tygodnie;-) trzymam kciuki i niecierpliwie czekam na wieści od Ciebie

december nie przejmuj się ludźmi, którzy się w ten sposób zachowują, zwykłe buce i tyle:no: ja mam wrażenie że ludzie to patrzą się na ciężarne jakby wszystkie zaliczały wpadki, ciąże były niechciane, a one (ciężarne) na pewno cierpią i będą okropnymi matkami:baffled: tak jakby ciążą nie mogła cieszyć czy coś w tym stylu... mogłabym na palcach jednej ręki policzyć u ilu obcych ludzi moja ciąża- mój ciążowy brzuszek- wywołała szczery usmiech na twarzy

a że niektóre kobiety patrzą z zazdrością to rozumiem:tak: jeszcze niedawno samej zdarzało mi się zadumać wpatrując się w ciążowy brzuszek;-)

acha i od kiedy slonce wyszlo mam alergie - katar sienny. masakra. nie moge wziac tabletki i czuje sie strasznie...
mój alergolog powiedział, że oryginalna Claritine jest bezpieczna w okresie ciąży, potem karmiąc piersią trzeba ją odstawić
a twój nic nie pozwolił ci brać?

Kamila ja na twoim miejscu jednak bym się rozejrzała po szpitalach, bo na moim psiowym forum mamy temat ciązowo-dzidziusiowy i jest tam parę dziewczyn z Lublina, jedna ma na dniach rodzić i ponoć pocałowała klamkę w jakiś paru szpitalach:no:

reklama
Witam i ja po pieknym weekendzie.
O dziwo i tu w Szkocji byla piekna pogoda w sobote i niedziele, no ale co piekne to szybko sie konczy i dzisiaj juz leje:-(
Caly weekend spedzilismy na ogrodku leniu****ac na lezekach:tak:. Mlody ma sie coraz lepej rana dobrze sie zrasta co mnie bardzo cieszy.
Ja mialam miec dzisiaj test z glukoza ale ze musze samochodem jechac 30min zeby go zrobic to sie poddalam i zadzwonilam ze nie dam rady ze jest mi juz tak niedobrze bo nic nie jadlam ze zdazylam juz z tego glodu wymiotowac i ze jest mi slabo. Wiec mi go przelozyli a na jutro a do tego teraz nie musze nigdzie jezdzic tylko zrobia mi go tu u nas w przychodni:tak:.
Ide was nadrobic kobitki milego dzionka.

Do góry