reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czerwiec 2012

Witam Was wszystkie mamuśki..
Otóz ostatnią @ miałam 4września. Planowo @powinnam dostać 1października. Nie dostałam. 2.10-tes-wynik pozytywny 3.10-kolejny test-wynik pozytywny. 5października wizyta u gina. 5tydzien ciąży według ostatniej miesiączki i pęcherzyk miał 3mm gin powiedZIał ze to wczesna ciąża. Trochę się martwie czy to oby nie za mało te 3mm
tialana
pisała że była w 4 i pól tyg i miał 5mm
Czy oby napewno jest wszystko wporządku? Jutro dzwonie do innego gina i pójdę tam zobaczyć. Cały czas brzuch mnie pobolewa czy to normalne? Dodam, iż to moja pierwsza ciąża więc nie bardzo wiem. Mam nadzieje, że pomożecie. :)
aaa wg moich obliczeń termin mam na 10-11czerwca. :)
Lena01...ja też od 4.09...ale z wielkością nie pomogę...pierwsze usg dopiero 15.09...gin miał jakieś wątpliwości co do wielkości?

Lena...Suwaczek Kamili mówi, że dzidzia w 6 tygodniu ma 4mm, więc wydaje mi się, że Twe maleństwo jest słusznych rozmiarów! Nie zamartwiaj się :*

Ostatnio edytowane przez moderatora:
reklama
Lena01 nie masz się czym martwić, czasem zdaza sie nawet tak ze do 7 tydodnia pęcherzyk jest tak mały, że wcale go nie widać :) Skoro masz 3 mm to pamiętaj że on z każdym dniem rośnie.. :)Nie martw się a zbyt częste USG jest potwornie szkodliwe dla dzidziusia. Powinnaś odczekać ok 5 tygodni jeśli nic złego sie nie dzieje jeśli nie masz np plamien .. A ból brzucha to normalna rzecz o ile nie jest taki że aż się czlowiek od niego skręca z bólu. Musi boleć pobolewać kłuć jajniki ponieważ cała macica się rozpulchnia rozszerza.. :) Mówie o tym wszystkim z własnego doświadczenia bo już raz ciążę przechodziłam... teraz jest druga :)

Witam z poranną kawą,która jeszcze mi smakuje;/0

Witam nowe mamusie i gratuluje:)gorla,lena:)

Lena
ja byłam w 5 tyg u gin i fakt pęcherzyk miał 6mm ale zanim lekarz mnie zbadał to uprzedził,że jeszcze może nic nie być widać, także to,że już widać jakikolkwiek pęcherzyk to już powinnaś się cieszyć a nie martwić:)

Katrina to Ty córce nie powiedziałaś? oj ty ty;-)

No właśnie co do mówienia o tym, że będzie nowy dzidziuś, ja mojemu 2 letniemu synowi pokazałam na brzuch i mówie " tu w środku jest dzidziuś" a on na to " niee to mama!" i przez kilka dni się wykłócał że mój brzuch to nie dzidziuś tylko mama. Któregoś dnia podszedł przytulił mnie i pocałował.. pokazał palcem na brzuch i mówi:"dzidzia" po czym pocałował i przytulił brzuch... myślałam że się rozpłaczę.. :) Teraz codziennie rano jak się budzimy całuje najpierw mnie a później brzuch.. mój kochany synek :) Chociaż wiem że on jeszcze chyba nie za bardzo rozumie o co chodzi ale jak pytam czy chce mieć brata albo siostrę mówi bez wahania "TAAAAAAAK" :)
:-):-):-):-):-):-):-):-)

gorla , lena gratulacje :-)
carla81 piękny wzrost betki :-D

KamilaLublin kochanego masz synka :-)
Jeśli chodzi o pochwalenie się ciążą ja chyba nie wytrzymam do weekendu, i w czwartek powiem mamie, a jak powiem mamie to już wiadomość dotrze do wszystkich :tak:

Marzy mi się kawka, ale postanowiłam ja odstawić :-) przedtem piłam 2-3 kawy dziennie i trochę mi tego brakuje. Musze kupić bezkofeinową

Ostatnia edycja:
Marzy mi się kawka, ale postanowiłam ja odstawić :-) przedtem piłam 2-3 kawy dziennie i trochę mi tego brakuje. Musze kupić bezkofeinową

Aj mi też się marzy kawka.. :) Ale nie chcę pić kawy w ciąży ponieważ wypłukuje ona wszystkie potrzebne mikroelementy trzeba wytrzymać jakoś. W pierwszej ciaży probowalam pic bezkofeinową ale jakoś mi nie podchodziła.. :/
Mąż kupił mi kaw Ricore podobno jest tam malo zawartosci kawy wiekszosc to cykoria ale niewiem czy taka nie zaszkodzi...

Ostatnia edycja:
lena dziewczny dobrze radza- nie zamartwiaj sie, napewno jest wszystko ok:tak:
kamila a moj synek zupelnie odwrotnie sie zachowuje- ciagle powtarza ze w brzuszku nie ma dzidzi , a zapytany czy chce mala dzidzie (braciszka lub siotrzyczke) to stanowczo odpowiada ze nie:( On juz duzo rozumie bo moja bratowa na dniach rodzi i od poczatku jest walkowany temat dzidzi w brzuszku. mam nadzieje ze mu sie to zmieni:tak:

my juz powiedzielismy najblizszej rodzinie bo ja sobie nie wyobrazam nie pochwalic sie ta radosna nowina z rodzicami:tak:

co do kawy to mojej bratowej ginekolog powiedzial ze kawa jest niewskazana ze wzgledu na podwyzszanie cisnienia, ale jezeli ktos ma niskie to jak najbardziej jedna dziennie mozna. ja pije jedna dziennie bo na bol glowy wole kawe niz tabletke :tak:

Kamila kochany jest Twój synek:) Ja mojej Wiki jeszcze nic nie mówiłam. W sobote idziemy do gina. Mam nadzieje ze wszystko jest ok, bo jakos za dobrze sie czuje ostatnio.

reklama
hej kobietki :-)
co do kawy to ja się przestawiłam właśnie na ricore ale ja i tak piję pół na pół z mlekiem więc nawet normalną bym mogła :-D
a jak się czujecie? jakie macie objawy, dolegliwości?

Do góry