reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czerwiec 2012

Witam i gratuluję wszystkim czerwcowym 2012 mamusiom:-)
Mam synka z 16 grudnia 2010 (planowany termin porodu był na 2 stycznia 2011).
Dzisiaj zrobiłam test, wyszły dwie kreski. Mam mieszane uczucie, bo planowaliśmy starania o drugie dziecko, ale dopiero kiedy nasz Misiek skończyłby minimum dwa lata. Jestem po cesarce, więc troszkę za wcześnie na drugą ciążę... Ale z drugiej strony ucieszyłam się.
Jutro powtórzę test, jeśli wyjdzie pozytywnie to umawiam się do ginka.
Z moich obliczeń poród wychodzi na 21 czerwca 2012, w dzień moich imienin.
Pozdrawiam
Wspaniały prezent :)

reklama
Mnie coraz częściej dopadaja mdłości.. na szczęscie jeszcze wymiotów nie bylo ale same mdłości jak poczuje jaki kolwiek zapach mięsa fuuuuuj tak odrzuciło mnie od mięsa że nie mogę tego znieść szczególnie robiąc jedzonko synkowi musze zatykać nos heh

Miłego dnia :)

Witam się ponownie. Dzisiejszy test potwierdził ciążę. Dzwoniłam do mojego ginka i wciśnie mnie jutro popołudniu.
Mam więc nadzieję,że przyjmiecie mnie do swojego grona.
Pozdrawiam i życzę miłego dnia

Witajcie!

jak sie czujecie? Mi nic nie dolega i bardzo sie z tego ciesze :-)

Viola i katrina my to za niedlugo to juz wszedzie bedziemy hihi :-)

Milego dnia :-)

ja w poprzedniej ciazy miala mdlosci do konca 5 miesiaca:/ okropnie to wspominam. i tez mnie odrzucalo od miesa,a lodowki nie mogl nikt w domu otworzyc bo inaczej mialam odruch wymiotny, nawet jadac samochodem i widzac sklep miesny mialam silny odruch wymiotny. generalnie wszystko mi smierdzialo i malo co jadlam. aaaaaa i jeszcze herbata owocowa tak mi smierdziala ze maz musial ja pic na balkonie (a to byla zima hahahha). potem doszly takie migreny ze myslalam ze nie moze byc silniejszego bolu. generalnie ciaze nie wspominam za dobrze... Dlatego licze ze tym razem bedzie lepiej. poki co nie mam mdlosci a mieso bym jadla na potege (przed cizaza pare miesiecy nie mialam ochoty na mieso). wiem ze to poczatek i wszystko sie moze jeszcze zmienic. genralnie nie czuje sie jak w ciazy:)

Ja byłam w piątek u gina i potwierdził ciążę - według jego obliczeń to 5 tydzień, bo ostatnia @ mialam 3.09.
Przepisał mi luteine i następna wizyta 20.10, nawet mam już zdjęcie mojej fasolki :-) hurrra, do trzech razy sztuka bo już dwa razy poroniłam.

Gratulacje dla wszystkich nowych czerwcóweczek :-)
josevina zazdroszczę ci zdjęcia fasolki ( ja byłam tak zdenerwowana na 1 usg że nie zapytalam o zdjęcie) tym razem na pewno wszystko będzie dobrze :tak:
Z lodówka też i u mnie są problemy, dziś otworzyłam ją i starałam się nie oddychać ;-) dodatkowo boje się mycia zębów, pasta działa na mnie pobudzająco jeśli chodzi o puszczenie pawika:zawstydzona/y:

reklama
Dzień doberek,
Kosmopolitan - ja w pierwszej ciąży też nie za bardzo miałam ochotę na wędline czy mięsko, w drugiej z kolei - serek zwłaszcza rano mi nie podchodził, tylko wędlina, teraz przede wszystkim mięsko i wędlina, ale serek tez nie jest zły. Na moje szczęście nie miałam w żadnej ciąży (i nie mam) problemów natury "pawiowej" i nie oglądam z bliska muszli.... tym, co niestety muszą - na prawdę szczerze współczuję.

Jak najmniej dolegliwości Wam życzę i jak najwięcej radości z naszego STANU.

Viola - moja najstarsza wczoraj zadzwoniła do nas od babci i zapytała mnie czy my boimy się jej powiedzieć, że jeszcze będzie miała rodzeństwo? Dlaczego sie dowiaduje tego od babci, a nie od nas???? Ale to było oczywiście żartem i śmiała sie z tego.

Ostatnia edycja:
Do góry