reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwiec 2012

mi na poczatku ciazy co wizyta serwował usg a fotel co jakis czas a teraz odwrotnie..
alez zaczelam puchnac ;///
dzis czułam lekki cisk na łydkach wic zsunęłam podkolanowki na kostki i poszłam spac, po godzinie jak zobaczyłam tenapomowane balony to sie przestraszyłam ;///// potem na chwile usiadłam po turecku i pietą dotykałam do brzuha - i na brzuchu miałam odcisniety dołek :eek:
dramat;//

reklama
Waris, trzymaj się dzielnie i zaciskaj nóżki!!!!!

Dopiero zacznę was nadrabiać bo niedawno wróciłam do domu. Niby już nie pracuję a i tak całym dniami jestem poza chatą. Ja to się chyba nigdy nie zmienie. Mój za mną chodzi i każe mi się kłaść co chwile i odpoczywać:-) Aaa wyśpię się po śmierci.

Mam do Was pytanie - czy wasze maleństwa też upodobały sobie jedną stronę brzucha? Moja mała jest już ułożona głowką w dół, natomiast resztę jej ciałka czuję po prawej stronie. I tak od kilku tygodni. Lewa, stronę brzucha mam miękką a w prawą ciągle dostaję kopniaki:-)

W końcu kupiłam dziś łożeczko. Znaleźliśmy w necie takie o nietypowych wymiarach. Teraz z większych rzeczy tylko trzeba nabyć przewijak i tummy tub.

Ostatnia edycja:
mi na poczatku ciazy co wizyta serwował usg a fotel co jakis czas a teraz odwrotnie..
alez zaczelam puchnac ;///
dzis czułam lekki cisk na łydkach wic zsunęłam podkolanowki na kostki i poszłam spac, po godzinie jak zobaczyłam tenapomowane balony to sie przestraszyłam ;///// potem na chwile usiadłam po turecku i pietą dotykałam do brzuha - i na brzuchu miałam odcisniety dołek :eek:
dramat;//

Ja też puchnę odrobinę. Zdecydowanie zmieniły mi się stopy, czuję po butach że jakby ciaśniej w nich. Obrączka też gorzej przechodzi przez kostkę, bo dalej ma nadal luzy. Ale dołki po uciśnięciu nie zostają, czasami zrobi się lekki odcisk po skarpetce, ale nie każdej.

Waris, trzymaj się dzielnie i zaciskaj nóżki!!!!!

Dopiero zacznę was nadrabiać bo niedawno wróciłam do domu. Niby już nie pracuję a i tak całym dniami jestem poza chatą. Ja to się chyba nigdy nie zmienie. Mój za mną chodzi i każe mi się kłaść co chwile i odpoczywać:-) Aaa wyśpię się po śmierci.

Mam do Was pytanie - czy wasze maleństwa też upodobały sobie jedną stronę brzucha? Moja mała jest już ułożona głowką w dół, natomiast resztę jej ciałka czuję po prawej stronie. I tak od kilku tygodni. Lewa, stronę brzucha mam miękką a w prawą ciągle dostaję kopniaki:-)

W końcu kupiłam dziś łużeczko. Znaleźliśmy w necie takie o nietypowych wymiarach. Teraz z większych rzeczy tylko trzeba nabyć przewijak i tummy tub.

Mój malec też głównie po prawej stronie sobie leży i tylko czasami jakiś cios poczuję po lewej. Ogólnie to przez to mój brzuch nie jest owalny ale kwadratowy:szok:.

No właśnie Waris - trzymaj się w dwupaku jak najdłużej się da.

JA tez zaczelam puchnąć na twarzy i na nogach....poza tym przy siadaniu i chodzeniu mam po bokach takie nieprzyjemny ciągnący bol- i za cholere nie wiem co to ;///

Buziak martwie sie o Ciebie!!!!!Ty juz mialas z puchnieciem przejscia wiec uwazaj, wiem ze na bank jestes przewrazliwiona na tym punkcie ale ostatnio piszesz ciagle o tym puchnieciu, no i na brzuchu?
ja w tej ciazy nie puchne na szczescie, tylko w nocy rece ale nie jest tak jak w pierwszej ciazy. ja nie wiem co to wtedy bylo ale bez p;orownania w ogole, myslalam ze peknie mi skora na nogach i rekach. ale moze tez dlatego ze ja co weekend mialam cale noce spiewania na weselach do konca 8 miesiaca , ja bym teraz nie dala rady, plecy by mi siadly a wtedy nie bolaly tak plecy tylko puchlam baaardzo.

sluchajcie a co z naszymi kolejnymi blizniakami?gdzie jest miki? i czy u nas nie bylo 3 mam blizniakowych?bo ja mam skleroze chyba ale mi sie wydawalo ze byly 3:eek:

Buziak- jak to na brzuchu?To brzuch tez Ci puchnie?

no najwidoczniej juz i brzuch /z bl spuchniete miałam wszystko włączniez brzuchem..
Ale niedawno robiłam badania i białka nie było. teraz mam robic badania na wizyte 16maja wiec tez sie zobaczy.. Ale generalnie mysle ze to moze troche taki moj urok.. nie wiem. Co prawda ten dołek na brzuchu tez mnie zaskczył ;//

A bolą Was broszki??? Ja to od dłuuuuuuugiego czasu czuje - spojenie mnie boli w trakcie chodzenia ;///

esperanza - ja lewy but moge zawiazac, skrpetke wciagne,nawet paznokcie jeszcze malowam niedawno a prawa strona idzie cieeeeezko ;// ruchy niby czuje po całosci brzucha ale jakos tak mi se facet usadowił ze lewa strona ciezko wchodzi

Ostatnia edycja:

ja mam identycznie. Też cały czas malutka okłada mi prawą stronę. Wątroba dziś mnie bolała i ogólnie czuję tą stronę od środka bardziej obolałą.

Wróciliśmy niedawno ze szkoły rodzenia. Dziś było kąpanie i przewijanie - oczywiście mężczyźni się głównie tego uczyli:-D potem oglądaliśmy film, w którym pediatra z zagranicy pokazuje metodę, którą uspokaja płaczące niemowlę w ciągu 3 minut, heh, całkiem ciekawe i z filmu wynika, że skuteczne! przetestuje, choć wolałabym, aby moja malutka nie była płaczką.

Kasieńka i Krzysio - ale dzidziuś cudny!!! gratulacje:-)

witam o rześkim poranku ....4 stopnie i tak do pażdziernika!!!
Wczoraj dzionek rybny wybraliśmy się małą motorówką na rzekę ...bujało słońca trochę ryb jakoś nie było....i jak cały dzień mały kopał przedwczoraj i wczoraj do motorówki to tak to bujaniee go uśpiło i obudził się dopiero jak wracaliśmy samochodem oczywiście od razu na prawą stronę się położył i nerke swoim stopkami dopieszczał.......ałłłłłll. Tatuś stwierdził że nieprędko bedziemy mieć drugie szkraba skoro ten ma długie nóżki i tak mi dowala....:eek:
a Ja nawet nie myślałam żeby tak drugie już.........i że on już by chciał jak jeszcze się nie narodziło pierwsze:eek:
Dzisiaj sie biore za pranie bo od jutra ulewy najgorsze to jak schnie 2-3 dni wszystko.
U nas dzień matki już w pierwszą Nedzielę maja!!!!! Pozdrawiam z tego uroczego i czasem dziwnego kraju.:-)

reklama
Witam sie i ja! :)
Kasieńka -GRATULUJE!!!
Dzis kolej nadeszla na moja wizyte. Ide do gina na 15 i ciekawa jestem co mi powie.... Troche sie stresuje po niewiem co mi powie o tych bólach brzucha.... Wozek juz mam, wczoraj maz mi przywiózl a z powazniejszych zakupow zostalo kupic nam lozeczko.Musze zaczac sie pakowac bo jak widze co sie u was dzieje to sie martwie ze sama wczesniej urodze :D
Odezwe sie po wizycie. Pozdrawiam wszystkie czerwcowe mamusie!!!!

Ostatnia edycja:
Do góry