reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwiec 2012

Iwon na pewno masz racje. Ja jak rodzilam to trafilam akurat na zmiane personelu i pierwsza pani polozna nie wiele mi pomagala, porod byl trudny ciezki trwal 18godz a na porodowce spedzilam 7 godz. Ale kiedy zmienil sie personel i przyszla druga polozna wytlumaczyla mi spokojnie jak mam przec i od razu bylo lepiej... jednak jakas wiedza sie przydaje.

reklama
Pola no wlasnie wiesz chyba masz razcje ze cos zle w tym suwaczku mam bo jak ustawialam to mi pokazalo ze 6 listopad przypadal w poniedzialek ale ja bylam pewna ze to byl piatek, pomyslalam ze moze nie pamietam dobrze juz z tej traumy. musze sprawdzic suwaczek :)

Ja już po wizycie ale jestem mega zawiedziona bo tak liczyłam na to że dowiem sie ile mała waży co i jak a on mnie tylko zbadał wrrr USG zrobi mi dopiero 16 tego bo twierdzi że teraz i tak nie ma sensu a mała do tego czasu może się jeszcze odwrócić jak się nie odwróci to końcem maja zrobi mi cc. Ktg wyszło ok żadnych akcji no i dwocipnie też ok wrr chciałam zobaczyc mała ech....:-(

Ja już po wizycie ale jestem mega zawiedziona bo tak liczyłam na to że dowiem sie ile mała waży co i jak a on mnie tylko zbadał wrrr USG zrobi mi dopiero 16 tego bo twierdzi że teraz i tak nie ma sensu a mała do tego czasu może się jeszcze odwrócić jak się nie odwróci to końcem maja zrobi mi cc. Ktg wyszło ok żadnych akcji no i dwocipnie też ok wrr chciałam zobaczyc mała ech....:-(

Dobrze, że to co zbadane wyszło oki, ale rozumiem Twoje rozżalenie. Moja ginka też nie robiła mi na każdej wizycie USG, wypadało jakoś co dwa miesiące.

Dziewczyny i tak nie macie co narzekac :tak: w UK robia tylko 2 USG w ciagu ciazy: na poczatku w 12 tc i po 20tc i chyba ze na tym cos ich zaniepokoi to umowia na 3 w 32tc i to tyle. Poza tym masz wizyty u poloznej ktora nie bada dowcipnie, baaaa przez cala ciaze nikt Cie nie bada w ten sposob. A miomo wszystko dzieciaczki rodza sie zdrowe i szczesliwe :tak:. Tylko tyle, ze rzadziej je widujemy :-(

Beznadziejna bezsilność...
Zjedliśmy obiad i zamiast śmigać na basen, zrezygnowałam i kładę się na drzemkę:-(.
Do tego mała tak mi naciska na kość biodrową, ze chodzić nie mogę...

to ja mam pytanko jak mozna dostac tego karnego KU...SKA:confused::confused::confused: bom tez potrzebujaca??

np pisac posta pod postem albo duuuzo przeklinac ;)))

waris - sciskaj nogi sciska!!!!!! uzo zalezy od Cieie!! Nie stresuj sie tylko mysl pozytywnie!!! Bedzie dobrze, a krwawienie ustanie zobaczysz!!!

Czołem Dziewczyny,

Ja tak podobnie jak Wy mam termin na czerwiec 2012 dokładnie na 20.06 jednak może okazać się, że będzie szybciej ponieważ wyszła nam ciąża z cukrzycą i bierzemy insulinę. Wiemy już, że będzie chłopak:) Co do badań to w Polsce są 3 usg obowiązkowe. Ja byłam na ostatnim między 28-32tyg. okazało się w 28tyg, że mały waży 1212g i mierzy 26cm co do ułożenia to leżał sobie w położeniu podłużnym, główkowym. Dziś wiem, że jest już dołem jestem po badaniu w 31tyg. i zobaczymy czy tak pozostanie do końca;-) chodzę na razie jak pingwin i nie wspomnę o 100 razy dziennym odwiedzaniu toalety ;-) Podrzucam suwaczek i trzymam kciuki za wszystkie ciążące Mamuśki ... na szczęście coraz bliżej !!!

http://emaluszki.pl/suwaczek4-20120618.jpg

Załączniki

• suwak.jpg
    suwak.jpg
    2,2 KB · Wyświetleń: 25
Ostatnia edycja:
reklama
Witam sie deszczowo i ponuro...... :-(

Waris- bedzie dobrze, mala wie kiedy wyjsc teraz tylko Cie sprawdza :tak: trzymamy kciuki, usciski.
Aylin- super wiesci po wizycie :tak: P.S spie ze swoim kojcem i musze powiedziec, ze sie w nim zakochalam!!! przesypiam cale noce!!! ZBAWIENIE DLA PLECOW :-)

Dziewczynki powodzenia na wizytach i prosze nie pchac sie na porodowke jeszcze mamy czasssss.

Lece pakowac torbe, zeby nie bylo potem....

Kojec jest rewelacja. Kazdemu bede polecać :)

Waris trzymam kciuki aby skonczyło się jak u mnie.

Do góry