reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwiec 2012

Czołem Dziewczyny,

Ja tak podobnie jak Wy mam termin na czerwiec 2012 dokładnie na 20.06 jednak może okazać się, że będzie szybciej ponieważ wyszła nam ciąża z cukrzycą i bierzemy insulinę. Wiemy już, że będzie chłopak:) Co do badań to w Polsce są 3 usg obowiązkowe. Ja byłam na ostatnim między 28-32tyg. okazało się w 28tyg, że mały waży 1212g i mierzy 26cm co do ułożenia to leżał sobie w położeniu podłużnym, główkowym. Dziś wiem, że jest już dołem jestem po badaniu w 31tyg. i zobaczymy czy tak pozostanie do końca;-) chodzę na razie jak pingwin i nie wspomnę o 100 razy dziennym odwiedzaniu toalety ;-) Podrzucam suwaczek i trzymam kciuki za wszystkie ciążące Mamuśki ... na szczęście coraz bliżej !!!

http://emaluszki.pl/suwaczek4-20120618.jpg

witaj . zostajesz z nami ? :)

reklama
Sunshine co racja to racja, rzadziej widujemy dzieciaczki ale ja nie narzekam na prowadzenie ciąży, wrecz jestem zadowolona:tak: Tak samo jak w Polsce rodza sie zdrowe dzieci, dla nich na pewno byloby dziwne, ze w PL tak sie prowadzi ciaze a dla wiekszosci Polakow dziwne, ze w UK tak. Maja swoje sposoby i tyle, szkoda tylko ze tak malo jest USG:-(
Ja to sie ciesze, ze ginekologa nie musze odwiedzać, zreszta juz kiedys o tym wspominalam.

stokrotka tak 9 to byl na pewno poniedziałek:tak: wiec 6 wypadal w piatek;-)

Ja ja tam jednak uwazam ze Polska opieka lekarska nad ciezarnymi duzo lepsza jest niz ta w UK. Ja i tak jestem w duzo lepszej sytuacji niz inne kobitki :tak: bo z tego co wiem to tu to tylko 2-3 razy USG wciagu calej ciazy robia, a ja juz z 10 razy mialam i nie licze tych z pobytu w szpitalu. I mi jednak brakuje dowcipnych badan i takiej zwyklej rozmowy z lekarzem. No ale coz
,,jak sie nie ma co sie lubi, to sie lubi co sie ma'':-)

gkvip no to ja jestem zupelnie inna, ciesze sie ze nie mam dowcipnych badan ale to nie znaczy, ze sie nie martwie jak cos sie dzieje, wtedy do szpitala i tam mnie badaja a nie na kazdej wizycie, taka juz jestem;-) i to dla mnie plus.
Wiadomo, to moja druga ciaza ktora tutaj prowadzę i niektorym jak opowiadam jak sie ja tutaj prowadzi sa w szoku.Moim zdaniem wszedzie sa plusy i minusy.
Zadowolona jestem wiec nie narzekam a kazdy moze miec swoje zdanie;-)

reklama
ja tam chodze pruwatnie do gina i tez nie robi mi usg na kazdej wizycie w sumie to ona sam robil mi moze z 5 razy usg a na te usg w 13 tc, 21tc i chodze do innego w tej samej przychodni...
co do szkolu rodzenia to ja jestem zachwycona ze zdecydowalismy sie na zajecia, nie chodzi mi o sama opieke nad noworodkiem tylko o sama fizjologie porodu, balam sie strasznie na poczatku a teraz mimo to ze jestem jeszcze przed ale wiem czego sie spodziewac, mielismy zapoznanie z personelem i pokazywali nam porodowke, mamy cwiczenia wiec jak dla mnie i mojego meza ciesze sie ze poszlismy na te spotkania, tym bardziej ze sa organizowane w szpitalu w ktorym bede rodzic...

Do góry