reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwiec 2012

Stokrotka ja właśnie też odczuwam to co i Ty. Napina się gdy tylko wstanę. Jak siedzę jest ok, jak się kładę już mniej.... strasznie dziwne uczucie. Cały dzień nic nie robiłam tylko siedziałam na zmianę z krótkim polegiwaniem. No ale oby do czwartku.....

widzę, że w czwartek będzie dużo wpisów na wątku o wizytach lekarskich:-) chyba kilka z nas ma wtedy wizytę. Ja mam USG na 20.00, więc cały dzień czekania a doczekać się nie mogę :tak:

uciekam spać, dobrej nocki!!

reklama
widzę, że w czwartek będzie dużo wpisów na wątku o wizytach lekarskich:-) chyba kilka z nas ma wtedy wizytę. Ja mam USG na 20.00, więc cały dzień czekania a doczekać się nie mogę :tak:

uciekam spać, dobrej nocki!!

U mnie wizyta niby na 16:00, ale zapewne będzie obsuwa i wejdę nie wcześniej niż po 17:00 i także nie mogę się doczekać.

ja troszke zmienie temat....jaki laktator kupujecie badz kupilyscie? Jaki polecacie?

Ja będę miała "spadkowy" :-D:-D:-D. Od koleżanki i nie wiem co to będzie, ale w sumie mi obojętne, byleby cycki opróżnił, o!

delwer mi w sr i kolezanka polecali medela i chyba taki kupie. mini electric. drogi jest ale ja chce meza zatrudnic do karmienia raz dziennie no i nadal karmic po powrocie do pracy jak dam rade...

Mimo, że zupełnie cały dzień przeleniuchowałam to i tak przez te bóle jestem padnięta. Spływam więc do łóżka, chociaż ostatnio spanie wcale mi nie idzie. Wręcz się męczę, a nie odpoczywam.
Jutro rano muszę iść na badania - proszę o kciuki co by mi znów całej ręki nie rozwalono :szok:.

Dobrej nocki :-).

stokrotka u nas tez porod rodzinny, maz zna lepiej angielski wiec musi byc ze mna ale ja na 99% bede miala cc ale tez bedzie bo na szczęśćie może:tak:

nanulika spokojnie, przykro, ze znowu ktoras zostala Aniolkowa mama ale Tobie to nie grozi;-) i tylko tak masz myśleć, wszystko bedzie dobrze:tak:

delwer ja mam laktator z tt reczny, zostal mi po karmieniu Kuby :tak:

josie ja to samo, jak sie polożę a mąż gdzies sie kreci to prosze, zeby mi podal a to jablko a to gruszke albo cos w tym stylu:-D

Ciezki mi naprawde a jeszcze caly czas ze mna zbuntowany syn:-D
dzisiaj dal popis popoludniu, az sama w szoku byłam:szok:
nic nie sluchal a jak spytalam pozniej czemu mnie nie sluchal to mi powiedzial:
" tylko taty bo on duzy":szok: i badz tu czlowieku madry, dobrze, ze mąż z Nim siedzial az do wieczora bo chya bym oszala, teraz juz spi jak Aniolek, zobaczym,co bedzie jutro.

A ja troche przestraszona jestem, zauwazylam, ze brzuchol sie obnizyl ale to pol biedy, takie jakies dziwne skurcze, latam siku co po chwile i czuje jak mi na pecherz Maly naciska ale to az boli a wczesniej tak nie bylo, dziwnie sie z tym czuje. pewnie panikuje ale troche przerazona jestem bo co che wstac to skurcz lapie

Witam sie porannie z kawusią.
No to Waris poszalała ... kolejna eh... :-( i kolejna nie miała torby spakowanej heh ... too chyba odpowiednia motywacja by wreszcie ją spakować ... Mam nadzieję, że to jednak nie odklejające się łożysko bo z tego co wiem to nie za bardzo bezpieczna impreza...
Musi zacisnąć nogi bo czerwiec już niedługo.. :-p

Pola z tym bólem pęcherza przez nacisk dziecka mam to samo, ale od kilku tygodni, czasem mam wrażenie że mi zaraz przebije błonę płodową :)) Boli boli, wczoraj jak weszłam do wanny to wyjść nie mogłam bo dziecko
gdzieś na żebro wlazło prawe i za cholere nie mogłam się podnieść... musiałam go "przepchnąć" :))

mlodak
3mam kciuki , by Ci znowu całej ręki nie rozwalono .. :-)

katrina
za Twoją wizytę również 3mam kciuki :))

delwer ja mam w planie kupić tt ręczny , miałam baby ono elektryczny ale potwornie głośny był ... więc już nie chcę elektrycznego :-)

nanulika nie martw się wszystko z Wami będzie dobrze, chociaż wiem że się boisz i na pewno jest Ci przykro bo wiesz co ta Mama Aniołka teraz przechodzi, ale Ty już masz swojego Aniołka który nad Wami czuwa i pilnuje by wszystko było dobrze :)

josie stare baby - ale dałaś :))

Ostatnia edycja:
ja do tej pory mialam na uwadze tylko elektryczny,ale wlasnie sie boje ze bedzie glosny. A te reczne tt o ktorych piszecie dobrze odciaga mleko. Ja poprzednio mialal lovi reczny i byl kiepski dlatego teraz myslalam ze tylko elektryczny....ale moze lepiej dobry reczny niz slaby elektryczny, tymbardziej ze ja nie zamierzam dlugo karmic swoim mlekiem. Ale tez maly od poczatku bedzie pil z butli moje mleko bo ja nie cierpie swiecic cycem....no chyba ze w sypialni ;)

ja przy ludziach nigdy nie karmilam dla mnie too zbyt intymne chwile :)

reklama
Witam sie ja :)
Przespalam w miare dobrze noc, byly tylko dwie pobudki jedna do corki druga na siusiu :) Brzusio nie boli wiec jest super, dzis lezymy i nic nie robimy bo nie chce zeby mnie znowu bolal. Wczoraj to juz myslalam ze chwilami skonam.... Jesli chodzi o laktator to ja nie kupilam i chyba nie bede kupowala, jakis tam mam spadkowy tez i po Madzi. Jak trzeba bedzie to sie kupi szybko.Czekam az maz wroci i mam nadzieje ze pojedziemy na akupy bo to juz nie zarty, trzeba pokupowac te wszystkie rzeczy. W zasadzie mam tylko troche ubranek a reszty brak:shocked2:.... kiedy czytam jak wy piszecie o swoich wyprawkach to ja jestem daleko w tyle....
Waris cos sie stalo? Bo cos czytalam ale niewiem o co chodzi...

Do góry