reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwiec 2012

waris
będzie dobrze! Grunt, że jesteś pod opieką lekarzy, odpoczywaj, staraj się nie denerwować i oczywiście zaciskaj nóżki a my zaciskamy kciuki!!

Moja torba już spakowana właściwie, stoi na środku sypialni a mi jeszcze niby 8 tygodni zostało ale lepiej to mieć żeby potem w panice nie latać.

reklama
Witam z rana.

Waris trzymam kciuku, Zaciskaj nózki.

Nanulika staraj się myśleć pozytywnie, zobaczysz wszystko będzie ok.

Ja dzisiaj też wybieram się na wizyte, jakieś 1,5 tygodnia temu byłam i miałam usg więc dzisiaj nie wiem co mnie czeka.

Kupiłam laktotor ręczny avent, nastawiam się na karmienie piersią, więc myślę że będzie mi służył sporadycznie ale nic więcej o nim nie mogę powiedzieć, sprawdzi się w użyciu.:tak:

Witam wszystkich środowo
(Dziś jest środa? prawda?)

mlodak
powodzenia na badaniach, mam nadzieję że tym razem krzywdy ci nie zrobią

Waris trzymajcie się tak mocno jak my trzymamy za was kciuki

Powodzenia dziewczyny na wizytach, dawajcie znać co u was i u maluszków

Dobrego dnia mamuśki ;-)

Ostatnia edycja:
Witajcie,
Gdy wczoraj pokazywali pogodę dla Poznania (deszcz i szarość) to nastawiłam się, że czeka mnie ciężki dzień - kiepska pogoda to kiepskie samopoczucie! Ale nie myślałam, że będzie aż tak źle. I w nocy i od samego rana strasznie boli mnie w kroku - jakby kości, dodatkowo przez to każdy ruch wywołuje ogromny ból, brzuch napięty, oczy opuchnięte - pozostanie mi dziś przeleżeć aby przetrwać i przypadkowo czegoś nie rozpocząć - bo jak organizm słabszy to wszystko się może wydarzyć! Tak więc dziś podwójna no spa i zaciskanie nóżek!

Waris
trzymam kciuki za was - oby leki pomogły i abyś spędziła najbliższe 4 tyg jeszcze z wielkim pełnym brzuchem :tak:

Katrina 115
i inne dziewczęta - trzymam kciuki za wizyty!

Kamila
mam takie samo zdanie na temat karmienia piersią co Ty: publicznie nie chce. Mój cyc to bufet tylko w zaciszu sypialni i w domku gdy jesteśmy sami. Publicznie nie mam zamiaru świecić biustem - dlatego laktator kupił TT ręczy - nie inwestowałam w elektryczny gdyż nie mam zamiaru wracać do pracy szybko - więc raczej będzie czas by odciągać ręcznym - Męża się zaangażuje w pompowanie i heja. I też chce by Mąż karmił małego butlą - w weekendy w nocy np. Niech wie co to wstawanie do małego :-)

To życzę wszystkim udanego dnia - tym u których ciemnica za oknem tak jak u mnie - braku objawów porodowych! Od jutra ma być ponad 20 stopni i pełne słońce - więc wegetację do jutra czas zacząć :-)

Waris trzymam mocno kciuki!!!!!!A kiedy miaąłś ostanią OM?

Co do karmienia piersią- ja musiałam publicznie. nieraz nawet na krawęzniku siadałam i karmiłam, ale zawsze zasłaniałam siebie i malej głowe jakas kolorową chusteczką:)

Ostatnia edycja:
Jestem nadal na porodowce, w nocy spadam tylko 2 godz.co tu się dzieje to masakra. Czekam co ze mną zrobią. Mała waży ok2350 no ale lekarze twierdzą że trzeba jej dac szansę podrosnac pocieszajacy jest tez fakt że tfu tfu chyba przestaje krwawic no i mam oczywiście nakaz lezenia.
Oczywiście nie dziękuję za kciuki.
Avo osttania om to 4.09.2011 a co?

Witam

ja czuję się o niebo lepiej, nie mdli mnie już i gorączka też ustapiła, ale dietę trzymam dalej na wszelki wypadek

Waris będzie dobrze! Trzymam za was kciuki i proszę jak najdłużej w dwupaku pozostać&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&

delwer ja planuje kupić ręczny TT, ale na razie się wstrzymuje z zakupem do porodu, bo szkoda chyba wydawać kasę, jak mógłby się nie przydać...

katrina kciuki za wizytę&&&&&&&&&&&
mlodak i kciuki za twoje badania &&&&&&&&&&&&&&&&&

A ja troche przestraszona jestem, zauwazylam, ze brzuchol sie obnizyl ale to pol biedy, takie jakies dziwne skurcze, latam siku co po chwile i czuje jak mi na pecherz Maly naciska ale to az boli a wczesniej tak nie bylo, dziwnie sie z tym czuje. pewnie panikuje ale troche przerazona jestem bo co che wstac to skurcz lapie

nie panikuj, bo wyjdzie na to, że ja też powinnam ;-) podobne objawy, podobny wiek ciąży, a ja do końca maja muszę bez m się obyć, także pobyt w szpitalu nie wchodzi w rachubę, że nie wspomnę o porodzie;-)

reklama
Do góry