reklama
MsMickey
Fanka BB :)
Dzieki Mamina:-)
Znasz jakis polski odpowiednik tej cornstarch? Ja w sklepach widzialam tylko kukurydziana taka zolta. A moze wyjdzie ze zwykla ziemniaczana?
Bede musiala tej skrobii kukurydzianej poszukac.
Witaj tomek:-)
Znasz jakis polski odpowiednik tej cornstarch? Ja w sklepach widzialam tylko kukurydziana taka zolta. A moze wyjdzie ze zwykla ziemniaczana?
Ostatnia edycja:
tomek i justyna - witaj.
MsMickey - wyjdzie na zwykłej ziemniaczenej jak najbardziej. Na tej żółtej kukurydzienej to mi niezbyt smakuje mówiąc szczerze - taka chropowata konsystencja jest i czuć to w smaku niestety. Wybrałabym zwykłą zmieniaczaną i jest super.
Ogłaszam, że remont zakończony - pokój maluszka odnowiony i odmalowany. Ma już swoje wymarzone paski na ścianach :-):-). No wiadomo jeszcze wykładzina i mebelki, ale to już z górki.
Tak się cieszyłam, ze się super czuję i znów od 14:20 do 14:45 miałam atak bólu pleców. A najgorsze, że sobota, więc nie mam jak do masażysty iść.....
MsMickey - wyjdzie na zwykłej ziemniaczenej jak najbardziej. Na tej żółtej kukurydzienej to mi niezbyt smakuje mówiąc szczerze - taka chropowata konsystencja jest i czuć to w smaku niestety. Wybrałabym zwykłą zmieniaczaną i jest super.
Ogłaszam, że remont zakończony - pokój maluszka odnowiony i odmalowany. Ma już swoje wymarzone paski na ścianach :-):-). No wiadomo jeszcze wykładzina i mebelki, ale to już z górki.
Tak się cieszyłam, ze się super czuję i znów od 14:20 do 14:45 miałam atak bólu pleców. A najgorsze, że sobota, więc nie mam jak do masażysty iść.....
KamilaLublin
♥Zakochana w synach♥
Ja chyba urodzę dziecko 10 kilowe, bo w przeciązu 2 tygodni brzuch w obwodzie urósł mi 8 cm... jak tak dalej pójdzie to pękne.. już dzisiaj czuję się jakbym pękała skóra strasznie napięta i boli jak się poruszam!:/
Ale to na niedoczynność, czy nadczynność. Ja u siebie nigdy (oprócz ciąży) takiego objawu nie zaobserwowałam
Macku, ja przed pierwszą ciążą nie miałam pojęcia co to puchnięcie rąk, w 30 tygodniu ciazy zaczeły mi puchnąć dłonie, coraz bardziej i bardziej. Po porodzie też puchły, ale tylko rano i potem było już ok. 6 miesiecy po porodzie zaczeły znowu ciut bardziej puchnąć. Wyszła niedoczynność. W tej ciąży biore leki i ręce mi malusienko puchną.
wielu koleżankom przepowiedziała neistety tak przyszłą niedoczynnosć- u neimal wszytskich się sprawdziło. Tylko u jednej nie.
wogole staram sie nie myslec czemu Sicil nie odpisuje ale mam najgorsze mysli w glowie niestety....wiec co mi ona do glowy przychodzi to przelykam gulke z nerwow :-(
ja mam to samo żeby to tylko moje panikoarstwo- proszę
a ja mam w pasie rano 98 cm, z pierwsza córką w tym samym tygodniu miaalm 107.......Kamila smaruj kilka razy dziennie.....
A my wyszłysmy o 11 20 i weszłysmy do domu o 18 Łydki jak banie
Ostatnia edycja:
KamilaLublin
♥Zakochana w synach♥
Osz w morde:/ tyle się rozpisałam a wszystko mi się skasowało...
Smaruje kremami, skóra jak pupa niemowlaka w dotyku ale tak strasznie napięta, że już nic na nią nie działa. O rozstępy się na szczęście nie muszę martwić bo mam cały brzuch pasiasty po pierwszej ciąży więc już nowe się nie robią ale bardzo nieprzyjemne uczucie jest gdy idę a tu tak strasznie ciągnie wypycha się...
A o Sicil również ja się martwię ale wierzę z całych sił że u nich jest wszystko dobrze.. Julek na pewno pięknie rośnie i szybko nadrabia.. Odezwie sie do nas jak będzie miała chwile, na pewno o nas nie zapomniała. Musimy wszystkie być jak najlepszej myśli. Zawsze można do niej zadzwonić, może by odebrała.. ale dzwonić do Włoch to pewnie majątek :/ :/ :/
Smaruje kremami, skóra jak pupa niemowlaka w dotyku ale tak strasznie napięta, że już nic na nią nie działa. O rozstępy się na szczęście nie muszę martwić bo mam cały brzuch pasiasty po pierwszej ciąży więc już nowe się nie robią ale bardzo nieprzyjemne uczucie jest gdy idę a tu tak strasznie ciągnie wypycha się...
A o Sicil również ja się martwię ale wierzę z całych sił że u nich jest wszystko dobrze.. Julek na pewno pięknie rośnie i szybko nadrabia.. Odezwie sie do nas jak będzie miała chwile, na pewno o nas nie zapomniała. Musimy wszystkie być jak najlepszej myśli. Zawsze można do niej zadzwonić, może by odebrała.. ale dzwonić do Włoch to pewnie majątek :/ :/ :/
mamina karierowiczka
Dzieki Mamina:-)
popatrz na forum dukanowe, napewno tam jest opisany odpowiednik tej maki i jej nazwa w sklepie. Jak nie masz takiej to daj zwykla....ja bym dala, nie wiem jak z ziemniaczana bo nigdy nie robilam
Ja chyba urodzę dziecko 10 kilowe, bo w przeciązu 2 tygodni brzuch w obwodzie urósł mi 8 cm... jak tak dalej pójdzie to pękne.. już dzisiaj czuję się jakbym pękała skóra strasznie napięta i boli jak się poruszam!:/
kurna ponoc jak w ciagu nocy urosnie brzuch 3cm to moze oznaczac to wielowodzie...nie wiem czy tak szybko powinien rosnac brzuch , ale ja sie nie znam bo jestem pierwszy raz w ciazy
oglaszam ze jestem o jeden krok do przodu......poukladane w szufladach (15stu szufladach) , szafie, wywalone rzeczy ktore byly ale nigdy ich nie uzywalam.....bo np byly brzydkie, za male ale nowe....nie z takiego materialu co lubie....bo sie przydadza....
dzieki temu zyskalam przestrzen na mojej Mishy reczniki i narzutki, kocyki, sliniaki, otulaczki......
i moje drogie wstawilam pierwsza partie dzieciecych ciuszkow do pralki-moja pierwsza w zyciu pralka dla Mishy, to powinnam oblac conajmniej szampanem....eh jestem z siebie dumna i pomyslec ze to wasza pracowitosc w koncu kopnela mnie w doopsko i powiedziala wez sie rusz kobieto bo urodzisz wczesniej niz to popierzesz...
taaa
wszystko piore na 90stopniach, mam nadzieje ze sie nie zepsuja te ciuszki bo bedzie lipka....potem juz nie bede gotowac, tylko tak na poczatek co by jak dziecko malusie to zeby bylo odkazone i wogole...szczegolnie ze nie wszystko mam super nowe....
teraz ide zrobic cos mniamusnego do jedzenia bo po budyniu nic nie zostalo mi w zoladku
reklama
december
ja też się zastanawiam co z Sicil. PRzyznam, że szukałam nawet jej śladów na wątku dla mam w Italii, ale tam też cisza. Mam nadzieję, że z nimi wszystko OK, trzymam kciuki.
Moja mama przywiozła mi kilo sera korycińskiego i zastanawiam się, czy mogę go zamrozić. Mroziłyście kiedyś białe sery? Takie typu oscypek?
Moja mama przywiozła mi kilo sera korycińskiego i zastanawiam się, czy mogę go zamrozić. Mroziłyście kiedyś białe sery? Takie typu oscypek?