reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Czerwiec 2012

Dzieńdobry !;-):-)

Padam. Wrócilam do domu ze szkoly, jeszcze tylko jutro i mam wakacje.
Ale mnie wkurzają helikoptery krążące nad moim wieżowcem ... co one chcą? Tylko mnie stresują na maxa cisnienie skacze slabo się robi. Mam potworny uraz do urządzeń latających po tych wszystkich katastrofach :/ i jak tylko widzę i słyszę coś nad głową to od razu blednę ! :baffled:
W końcu lato za oknem !!! Oby już tak zostało.
:happy:

Miłęgo dnia !:-):tak:

reklama
Hejka
Ja wlaśnie wróciłam ze szkoły jestem padnięta a tu jeszcze obiad muszę zrobić
U nas się chmurzy także pogoda pewnie będzie do kitu
Co do skurczow w łydce to mi się po skurczy tydzień bół utrzymywał do tego stopnia że nie mogłam stanąć na nodze taki zakwas jakby
Ja już odliczam dni do następnej wizyty kurcze strasznie długą przerwe miałam i nie wiem co tam u mojej niuni słychać

Może Sicil poprostu nie ma czasu albo weny hmm nie myślmy o najgorszym

ja tezsie tego obawiałam, bo człam to kłucie jakby na szyjke mi napierało i ne pomyliłam sie - to mały mi naciska głowka.. Ale szyjka zamknieta i nie skraca sie

moze to i mądra sensowna rada, ale w zyciuuuuuuuuuuu z jezem ;///

No z takim 2 dniowym jeżem to może i dam radę wytrzymać....

Ja jestem po depilacji laserem. Z tego co pamiętam to robiłam 3 serie. Boli bardzo, ale da się przeżyć. Ponieważ jestem brunetką, to mam bardzo twarde włoski, więc przydałby się jeszcze jeden zabieg, bo niestety, ale trochę włosków zaczęło odrastać - zwłaszcza teraz w ciąży. No, ale jakby nie było są te włoski już dużo słabsze i znacznie mniej, więc nie muszę jakoś bardzo walczyć z goleniem, ale jak już się za to zabieram to z lusterkiem :-).

Nam też mówiła położna na SR, że przed samym porodem kobieta nie powinna się sama golić, bo jeśli podczas porodu okaże się, że musi być cc, to lepiej, żeby ta skóra nie była podrażniona. Chodzi głównie o zwiększone ryzyko zakażenia rany.
A jeśli kobieta wie na 100%, że to będzie cesarka, to nie powinna się golić na 2 tygodnie przed.

2 tygodnie bez golenia??????? To już nie jeż będzie, ale niezły baran :szok::szok::szok:.

U mnie pogoda super. Słoneczko delikatnie przebija się przez chmury, więc jest po protu ciepło, a nie upalnie. Remont zmierza ku końcowi i naprawdę jestem szczęśliwa.
Nie zapeszając brzuch napina się bardzo rzadko i nie tak intensywnie jak wcześniej, więc od 3 dni dawkę magnezu zmiejszyłam i biorę 2x1 tabletka po 500. No-spa forte sporadycznie rano, 1/2 tabletki. Bardziej zapobiegawczo jak np. gdzieś wychodzę na dłużej.
Obym tak się czuła do końca ciąży to nie będzie źle.

No właśnie co u Sicil?

witajcie

Buziak - czy mamy sie juz czuć "przeleciane" przez Ciebie..???

Ja teraz na chwilkę tylko, bo na 15-tą mamy party Alinki i idziemy na kulki, bo tam będą urodzinki.

witajcie sobotnio!
ja sobie leżałam do 11,mężuś ugotował obiadek i poszedł do pracy a ja wstałam....i mam dziś dzień odpoczynku:-)

Buziak ja się czuję nieusatysfakcjonowana!!!!Nie przyłożyłaś się zbytnio kochana!!!!

ja nogi golę depilatorem,ostatnio z miesiąc temu bo mi tak wolno odrastają.A inne rzeczy to M.,bo mnie nawet z lusterkiem nie wychodziło:szok:;-)
A tak sobie właśnie pomyślałam,że niby jak mam te 2-3 dni do tego porodu przewidzieć,żeby się nie golić?A zresztą to przecież w szpitalu też golą i potem od razu do porodu...

Miłego popołudnia :-)

Ostatnia edycja:
2 tygodnie bez golenia??????? To już nie jeż będzie, ale niezły baran :szok::szok::szok:.

tak, to już będzie baranek:-D:-D myślę, że 2 tygodnie to dużo, ale tak z tydzień przed może faktycznie nie golić. Zresztą jak ktoś ma planowaną cc to może zapytać swojego lekarza, jak to jest.

katrina - miłej zabawy dla Was!

Zrobiłam obiad, poprasowałam pieluchy,ręczniczki i część ciuszków. Reszta na później, bo muszę trochę odpocząć.

No z takim 2 dniowym jeżem to może i dam radę wytrzymać....

nie..... o nie nie nie nie ;))

Buziak - czy mamy sie juz czuć "przeleciane" przez Ciebie..???

zaraz bedzie na mnie ;/// ;)
wystarczy Wam jedno słowo i widze jawne prowokacje ;))

Buziak ja się czuję nieusatysfakcjonowana!!!!Nie przyłożyłaś się zbytnio kochana!!!!

tz że Cie przeleciałam czy ze Cie nie przeleciałam ???? ;))

2 tyg nie golic cipki?????
i isc z tym do przegladu publicznego????
w życiu... zewstydziłabym sie chyba jak nigdy w zyciu.....
Zecydowanie nie dla mnie te nowoczesne pomysły

buziol może i przeleciałaś,ale jakoś tak "po łebkach"!!!Poproszę o jeszcze;-)

a propos przelatywania....
leżymy sobie rano w łóżeczku z moim M.
M:te stopery są do doopy!
Ja:eeee,za małe...nic bym nie poczuła!

Mój mąż robi jakiś tam projekt czegoś tam,ja siedzę w kuchni i oglądam gazetkę...
M:Dzióbek potrzebuję rurę!!!
Ja(nie odrywając oczu od gazety):no wiesz...wytrzymałeś tyle,to te trochę jeszcze dasz radę!!!!

Ostatnia edycja:
Dzień dobry!:-)
Wczoraj na SR połozna doradziła, by nie golić się przed samym porodem...bo mogą być mini ranki...a od tego z masy szpitalnych bakterii zakażenie...doradziła golenie co 2-3 dni...i poród z milimetrowym jeżem ;D
No właśnie - ale skąd wiedzieć, że zacznie się rodzić akurat za 2-3 dni? :sorry: Może być tak, że ogolę się wieczorem a akcja zacznie się w nocy...

Dziewczyny, ja juz non stop mysle o rozwiazaniu i czytam o cc.... I sie boje. Rzeczytalam jak babke znieczulili zamiast od pasa w dol to od pasa w gore!!!!! Albo jak babka tez plyca znieczulaja i nie mozna oddychac!
Ja sobie ostatnio poczytałam jak w ogóle aplikują znieczulenie i to już mnie tak przeraziło, że stwierdziłam, że ja dziękuję, będę rodzić bez...
No chyba, że nieplanowana cc wyskoczy. Wtedy zacznę się mrtwić...
to zbadaj koniecznie- nie żartuję. U mnie to był pierwszy objaw i potem każdemu komu o tym powiedzialam wychodziło,ze mu tarczyca w mneijszym lub wiekszym stopniu szwankuje.
Ale to na niedoczynność, czy nadczynność. Ja u siebie nigdy (oprócz ciąży) takiego objawu nie zaobserwowałam :no:

Hej Dziewczynki, jak zwykle wieki mnie nie było:( ale nie mam ostatnimi czasy internetu... Słuchajcie mam problem... W czwartek rano złapał mnie strasznie bolesny skurcz w łydce i co najgorsze ból nadal mi się utrzymuje... przy chodzeniu, dotyku... Czy któraś z Was tak miała? bo trochę się zmartwiłam... Skurcze wiem, że występują w ciąży... ale ten ból nogi...
MNie raz złapał taki silny skurcz i łydka nieźle napierniczała potem, ale M mi ją rozmasował i było o wiele lepiej. Bolało nadal, owszem, ale mogłam przynajmniej chodzić...
O sicil mrtwie sie juz na powznie.. rozumiem, ze nie siada prze kompem nie odpisuje codziennie ale zeyraz jeden nie odezwała sie ;///
Kurde, nic mi dogłowy nie przychodzi jak ja złapac ;//
Szukałam jej na fejsie. NIe znalazłam :no:

wystarczy Wam jedno słowo i widze jawne prowokacje ;))
Zależy kto to słowo napisze ;-)

reklama
To dla Ciebie poród to będzie pikuś :-D. Ja raz próbowałam się tam wydepilować. Krew poszła po 2 włosach.... i bardzo szybko zrezygnowałam.
Za to depiluję te włoski z brzucha.

Hehe nie sadze aby taki pikus. Ale kolezanka kosmetyczka jak mnie tam depilowała to mowiła ze jestem z tych szcześcliwych które nie maja mocnych cebulek i fajnie mi włoski wychodzą. Fakt ze depilowanie troche boli - ale jak sie nastawie tak dwa dni przed ze musze... no to dam rade :)

Dziś u nas bylo slicznie rano... i sie psuło. Chmurzy się i wyglada na jakąs burze.

Ale własnie dzwonił kolehga ze postanowił dzis zadowolis swoją małzonke i robi grilla dla dziewczyn. Więc wieczorem mam oficjalne rozpoczęcie zesonu grilowego. A na razie ide prać. Dzis ciuszki niuni z partiii róż :)

Do góry