reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czerwiec 2012

buziol może i przeleciałaś,ale jakoś tak "po łebkach"!!!Poproszę o jeszcze;-)

a propos przelatywania....
leżymy sobie rano w łóżeczku z moim M.
M:te stopery są do doopy!
Ja:eeee,za małe...nic bym nie poczuła!

Mój mąż robi jakiś tam projekt czegoś tam,ja siedzę w kuchni i oglądam gazetkę...
M:Dzióbek potrzebuję rurę!!!
Ja(nie odrywając oczu od gazety):no wiesz...wytrzymałeś tyle,to te trochę jeszcze dasz radę!!!!

;)))

Ruda prosze daruj mi dzis... mam gorszy dzien i moze to lepiej ze po łebkach ;)))

1.
No właśnie - ale skąd wiedzieć, że zacznie się rodzić akurat za 2-3 dni? :sorry: Może być tak, że ogolę się wieczorem a akcja zacznie się w nocy...

2.
Ja sobie ostatnio poczytałam jak w ogóle aplikują znieczulenie i to już mnie tak przeraziło, że stwierdziłam, że ja dziękuję, będę rodzić bez...
No chyba, że nieplanowana cc wyskoczy. Wtedy zacznę się mrtwić...

3.
Szukałam jej na fejsie. NIe znalazłam :no:

4.
Zależy kto to słowo napisze ;-)

Nikt nie zna dnia ani godziny wiec na stałe musiałabys zapuscic grzywke ;p ;p ;p

1.
Mi sie zdaje ze to głupota te nie golenie bo tak na chłopski rozum i pomyslunek to wziac - zarazic sie czy złąpac bakterie moge przy pobraniu krwi... a jak sie sama ogole to mi sie wydaje mniej narobie bałaganu niz połozna z maszynką, ktora jedzie zupełnie na sucho ;////wrrrrr

2. jakaz t apikacja????
3. sil mowił ze nie ma ani fb ani nk
4. czyli ze jestem zboczeniec??? hee tak jestem ;)))

reklama
wlasnie was czytam wsuwajac wlasnej roboty czekoladowy budyn....tak mi sie go chcialo ale po paru lyzkach czuje sie pelna:angry:

dzis skoncze prac wozek i robie miejsce Mishy w komodzie, dostanie na poczatek 3y duze szuflady.....ja sie skisze z moimi stanikami i skarpetami w jednej .....no coz niedlugo pewnie bedzie podkradac mi kosmetyki wiec czas sie przyzwyczajac

bedziecie uzywac detektor oddechu? wiecie to co sie pod materac wklada i jak dziecko nie oddycha przez 20sec to wlacza sie alarm...

aa i gotuje sobie kompot rabarbarowy....a co jak sie rozpieszczac to na maxa :-):tak:

trzymajcie sie jakos

wogole staram sie nie myslec czemu Sicil nie odpisuje ale mam najgorsze mysli w glowie niestety....wiec co mi ona do glowy przychodzi to przelykam gulke z nerwow :-(

ok,dzisiaj ci daruję!

Ja też myślę,że z tym nie-goleniem to coś nie halo...ja się w każdym razie zapuścić nie zamiaruję!!!!!
Mamina ja też jak pomyślę o Sicil i o tym,że już 2 tygodnie nie daje znaku życia to się zaczynam bardzo nerwowa robić...:(

maćku a Ty jakbyś chciała???
nie jest to wcale takie straszne,a poza tym nie widzisz tej igły,tylko pozycja trochę mało "komfortowa"...
ja wiem,że jak masz stracha przed kłuciem to nawet jak nie widzisz jest nieprzyjemnie,ale da się przeżyć:tak:

maćku a Ty jakbyś chciała???
nie jest to wcale takie straszne,a poza tym nie widzisz tej igły,tylko pozycja trochę mało "komfortowa"...
ja wiem,że jak masz stracha przed kłuciem to nawet jak nie widzisz jest nieprzyjemnie,ale da się przeżyć:tak:
Otóż to ;-) Więc nastawiam się, że będę rodzić bez znieczulenia.
Poza tym jak zapytałam ostatnio położną czy u nas w ogóle jest dostępne znieczulenie to jakoś mi dziwnie odpowiedziała, że to zależy od dnia, kto ma akurat dyżur itp... Ale przecież jak jest cc to musi być anestezjolog. Ale może w takich przypadkach ekstra kogoś ściągają? Nie wiem...

Mamina wez no daj przepis na ten wlasnej roboty budyn czekoladowy bo az mnie w dolku scisnelo z zazdrosci. To tak jak kisiel tylko z mlekiem? Jaka maka? Dawaj no to:p

wiec ja go robie na mleku z maki kukurydzianej tej co dozwolona na dukanie jest to jest scrobiowa jak ziemniaczana ale z kukurydzy (cornstarch) czesto jej uzywaja do zageszczania jogurtow. Daje taki kremowy efekt a nie taki maczny...
wiec ja zrobilam tak:
2szklanice mleka 500ml
zagotowac
odrobinke mleka odlalam wczesniej np pol szklanki i dodalam dwie czubate lyzki stolowe tej maki plus cukier i kakao
rozmieszalam i jak sie mleko zaczynalo gotowac to dolalam do mleka, zamieszalam , 20sekund sie pogotowala i juz jest
pyszne, kremowe , gladkie i slociutkie

taki budyn lepsiejszy jest niz kupny, no i naturalny...bo bez sztucznosci....na dukanie mozna go jesc bez cukru i sie ponoc nie tyje

Witam i ja :) jestem ledwo żywa, wieczorem przyjechała siostra z facetem i do wieczora hmm rana (4ej) drinkowali a ja cole popijałam :) a przed 8mą pobudka :) no nic jakoś do wieczora wytrzymam, ale przynajmniej było miło :)

reklama
Do góry