reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Czerwiec 2012

reklama
Dzień doberek!

Ja dziś wstałam z nastawieniem na ogarnianie chaty wspólnie z mężem, bo bardzo ją zapuściliśmy. Chciałabym też poprasować wszystko, żeby mieć z głowy, ale zobaczymy ile sił będę miała.

Dziewczyny pytanie; ile tabletek magnezu łykacie?
gin napisał mi na recepcie 2 albo 4 razy dziennie, a ja niezapamietałam i zrealizowałam recepte :baffled: Kobitki w aptece powinny napisać mi dawkowanie na opakowaniu ... w końcu to informacja dla mnie a nie dla nich :angry: W Ire apteki mają obowiązek wydrukowac i nakleić dawkowanie na opakowaniu....dobry pomysł mógł by się przyjąc w Polsce (bo ja zawsze zapominam:zawstydzona/y:) :tak:

Ja biorę Magne B6 3x2 tabl.

Ja nogi też tylko depilator, ale bikini????? I jeszcze zacząć to robić będąc w ciąży????? Nie ma mowy. Nawet gdyby mi za to płacili.
Co innego jak Ty od zawsze tam się depilujesz. Pachy raz zrobiłam, u kosmetyczki, ale za bardzo mnei bolało. Podobno dlatego, że mi akurat włoski rosną w różne strony i musiała kilka razy wosk nakładać i zrywać. Porażka. Szkoda, że nie stać mnie na laser....

Ja jestem po depilacji laserem. Z tego co pamiętam to robiłam 3 serie. Boli bardzo, ale da się przeżyć. Ponieważ jestem brunetką, to mam bardzo twarde włoski, więc przydałby się jeszcze jeden zabieg, bo niestety, ale trochę włosków zaczęło odrastać - zwłaszcza teraz w ciąży. No, ale jakby nie było są te włoski już dużo słabsze i znacznie mniej, więc nie muszę jakoś bardzo walczyć z goleniem, ale jak już się za to zabieram to z lusterkiem :-)

Wczoraj na SR połozna doradziła, by nie golić się przed samym porodem...bo mogą być mini ranki...a od tego z masy szpitalnych bakterii zakażenie...doradziła golenie co 2-3 dni...i poród z milimetrowym jeżem ;D

Nam też mówiła położna na SR, że przed samym porodem kobieta nie powinna się sama golić, bo jeśli podczas porodu okaże się, że musi być cc, to lepiej, żeby ta skóra nie była podrażniona. Chodzi głównie o zwiększone ryzyko zakażenia rany.
A jeśli kobieta wie na 100%, że to będzie cesarka, to nie powinna się golić na 2 tygodnie przed.

Dziewczyny, ja juz non stop mysle o rozwiazaniu i czytam o cc.... I sie boje. Rzeczytalam jak babke znieczulili zamiast od pasa w dol to od pasa w gore!!!!! Albo jak babka tez plyca znieczulaja i nie mozna oddychac!

AVO, ja w ciągu ostatnich dwóch lat miałam dwa takie znieczulenia. Niestety nie jest to nic przyjemnego dlatego mam nadzieję, że w trakcie porodu nie okaże się, że muszę mieć cc. Sama miałam pacjenta po źle podanym znieczuleniu, więc mam nadzieję, że nie będę musiała znów tego doświadczać. Nie czytaj za dużo, bo nieczęsto zdarzają się powikłania, a ludzie lubią pisać o tym co złe a nie dobre, więc tych złych wieści jest zawsze więcej.

butterfly - a masaże nie pomagają??

Ostatnia edycja:
Jesli by to był skrzp to bół byłby bardzo duzy, a noga raczej sinawa w tym miesjcu oraz spuchnięta.

Ja tez juz miałam zzo, ale tym razme będzie pp i chyba dlatego jakoś brdziej się boję.....

Grzecznei siepzywitam, i pozwolicie ze troche Was przelece!! ;-)

N apisze rowniez zebym nie zapomniała, ze napisałam wczorajpo raz kolejny do sicil i nadal cisza....... ;//////

a dlaczego nie wspominasz miło?miaąłś coś z oddechem?

Przez godzinę miałam drgawki, ale to się podobno zdarza i nie każdy tak ma. Po pierwszym znieczuleniu bardzo się tego przestraszyłam, uspokoiła mnie pielęgniarka, że przejdzie. Kolejnym razem już wiedziałam co mnie czeka i jakoś bardziej się tego bałam, też drgawki wystąpiły. Na szczęście ból głowy mnie nie dopadł, ale faktycznie nie podnosiłam się przez 12 godzin. Za drugim razem przy podawaniu znieczulenia poczułam jakby mi prąd przeszedł z tyłu lewej nogi i jak mnie położyli na łóżko operacyjne, to nie czułam, żeby w ogóle znieczulenie działało, bo mogłam ruszać nogami, a pamiętam, że za pierwszym razem od razu zaczęło działać. Dobrze, że powiedziałam o tym zanim dali mi głupiego jasia, bo musieli jeszcze raz znieczulać...
Bałam się, że czucie nie wróci, ale to już sama sobie wkręcałam.

aaa i jeszcze coś...próba zrobienia siku po... męczyłam się bardzo, więc musieli na moment zacewnikować.

reklama
Dziewczyny dzis od rana czuje klucie w cipce - bolacebez wzgledu na to czy siedze, czy chodze. Takie wrazenie jakby mi sie siku chcialo ale nic nie leci..... i nie wiem co to...... :baffled:

ja tezsie tego obawiałam, bo człam to kłucie jakby na szyjke mi napierało i ne pomyliłam sie - to mały mi naciska głowka.. Ale szyjka zamknieta i nie skraca sie

Wczoraj na SR połozna doradziła, by nie golić się przed samym porodem...bo mogą być mini ranki...a od tego z masy szpitalnych bakterii zakażenie...doradziła golenie co 2-3 dni...i poród z milimetrowym jeżem ;D

moze to i mądra sensowna rada, ale w zyciuuuuuuuuuuu z jezem ;///

blond - no to Cie syn rozruszał troche ;) Ja pierdziu ile to stresu sie ponajadamy przez te smarkate co??? :baffled:

Drganie brzucha tez mam i powiem Wam ze pierwszy raz niezle sie przestraszyłam ;///

Wiecej nie pamietam, bo nie da sie byc nabierząco po jednodniowej nawet nieobecnosci :baffled:

U nas cuuuuudne słoneczko i 20* :happy::happy:

O sicil mrtwie sie juz na powznie.. rozumiem, ze nie siada prze kompem nie odpisuje codziennie ale zeyraz jeden nie odezwała sie ;///
Kurde, nic mi dogłowy nie przychodzi jak ja złapac ;//

Do góry