reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Czerwiec 2012

ja miewam nawet 110 w ciazy puls szaleje. 100 nie ejst niepokojące:) A wczoraj jaki miałaaś? Wypij dwie- trzy szklanki zimnej wody:) A w ogóle duzo dzisiaj piłaś?

Wczoraj miałam 78 chyba i zazwyczaj mam coś koło tego, piłam dziś dość sporo bo jakoś kiepsko się czułam ale teraz to już dętka, jak mówiłam mężowi przez telefon że się kiepsko czuje to tak się zasapałam samym spokojnym mówieniem że oddechu złapać nie mogłam

reklama
Avo jestem w szoku . Dobrze ze wszystko ok ale te ceny. Ja mam posiew z pochwy 7 maja miec robiony a nie wiem poco z pupki Ci robil? Pierwszy raz sie z tym spotykam:D

Witajcie wróciłam od gina.
Na twardnienia brzucha mam przepisana luteinę, ale szyjka długa i twarda, więc się zastanawiam czy ja brać.
z takiego szybkiego usg wynika,że Natulek waży około 2300:)
Gin mnie wkurzył, bo wziął 200 zł za wizytę( jak zwykle) i 50 zł za wypisanie zwolnienia!!!!!Wyobrażacie sobie!
Do tego jeszcze posiew, z pipy i pupy( nie jestem pewna czy ten drugi w ogóle jest niezbędny zwłaszcza przy cc) 80 zł czyli zostawiłam u niego 330 zł plus 100 zł szybkie usg plus taksówka 80 zł.....wróciłam goł i wesoła....

Dwie wizyty i po becikowym. 3 i wózek można kupić. Masakra dziewczyno - trzymam kciuki za cierpliwość do tych zdzierców!

ło matko jakie ceny!!!:szok: ja za kazda wizyte place 100 bez usg, teraz za usg po 30tc zaplace 250, ale zeby krzyczal sobie kase za zwolnienie??!!!
dziewczyny na tych TADZIKOW zrobcie sobie oklady z tego rivanolu (naprawde pomaga)
Klusia ale sie usmialam:-):-):-) pampersy juz Cie strasza;-);-) ja myslalam ze to pozniej nastapi hihi

Opis Kobiety w stanie Błogosławionym! A niech się wszyscy Ci co mówią, że to najpiękniejszy czas w życiu Kobiety w d... pocałują! Aż starch się bać co to będzie za np. 4 tygodnie: Słonica wstała, posapała i padła. Postękała i znów wstała bo przecież całe 10 min temu siku była - posapała, złapała równowagę i trzymając się za krok bo z bólu ledwo idzie - poszła do WC. Usiadła, zrobiła co miała ( kap, kap a chciało się jakby 2 litry miała wylać) i ..... tak moi Państwo już nie wstała bo rady nie dała! Męża zawołała i przy jego pomocy sapiąc powstała! Ach ta ciąża!!! :-p:-):-D

dobre, udal ci się ten opis, że hej :-D:-D:-D

l
Zjadłam dzisiaj 4 śliwki z Biedronki (takie fajne duże wczoraj mieli 5,99zł za kilogram i nie mogłam sie oprzeć), a teraz mam takie gazy, że sama ze soba wytrzymać nie mogę.
mnie się już te pyszne sliweczki skończyły, a dzisiaj już nie było, więc kupiłam truskawki

a śliwki kocham wszystkie, już się nie mogę doczekać naszych węgierek ;-)

AVO ceny jak dla mnie z kosmosu :szok: a z małej kawał kobitki już

ja też już po wizycie, nastraszyłam gina tym galaretowatym śluzem, ale sprawdził i stwierdził, że to nie czop, poza tym szyjka zamknięta twarda, więc wsio OK
synuś tylko 1700g, czyli +200 w stosunku do 2 tyg wstecz, ale powiedział, że to może być błąd pomiaru, bo dzisiaj tylko tak na szybko go podglądał, szczegółowe USG będzie dopiero za 4 tyg
morfologii mam już nie robić, ostatni wynik hemoglobiny z połowy marca tragiczny bo 10,0 więc i tak będę brać żelazo do końca ciąży:-(

gkvip super, że jest poprawa, nadal trzymam mocno kciuki za ciebie i maleństwo&&&&&&&&&&

Opis Kobiety w stanie Błogosławionym! A niech się wszyscy Ci co mówią, że to najpiękniejszy czas w życiu Kobiety w d... pocałują! Aż starch się bać co to będzie za np. 4 tygodnie: Słonica wstała, posapała i padła. Postękała i znów wstała bo przecież całe 10 min temu siku była - posapała, złapała równowagę i trzymając się za krok bo z bólu ledwo idzie - poszła do WC. Usiadła, zrobiła co miała ( kap, kap a chciało się jakby 2 litry miała wylać) i ..... tak moi Państwo już nie wstała bo rady nie dała! Męża zawołała i przy jego pomocy sapiąc powstała! Ach ta ciąża!!! :-p:-):-D

niby wszystko sie zgadza tylko te 10min brzmi troche nierealnie, bo dziecieciominutowe przerwy to ja mam teraz ... moze co 4 ;/// ;-)

Buziak nie martw się,ze snów nie masz....nadrobisz wszystko w realu;-):-D

kochanie.... maj czerwiec lipiec.... toz ja juz zarosłam:eek:

Witajcie wróciłam od gina.
Na twardnienia brzucha mam przepisana luteinę, ale szyjka długa i twarda, więc się zastanawiam czy ja brać.
z takiego szybkiego usg wynika,że Natulek waży około 2300:)
Gin mnie wkurzył, bo wziął 200 zł za wizytę( jak zwykle) i 50 zł za wypisanie zwolnienia!!!!!Wyobrażacie sobie!
Do tego jeszcze posiew, z pipy i pupy( nie jestem pewna czy ten drugi w ogóle jest niezbędny zwłaszcza przy cc) 80 zł czyli zostawiłam u niego 330 zł plus 100 zł szybkie usg plus taksówka 80 zł.....wróciłam goł i wesoła....

ja tez dostałm skierowanie na posiew ale tylko z przodu ...po co z tyłu???
i mi moj gin powedział, ze to sie robi na miesiac prze pordem, wiec zebym zrobiła to badanie za 4tyg na chwile przed przyjsciem do niego (on wyjechał dlatego nie u niego mamwykonac) //a no i posiewy to przed sn:eek::confused:

buziak mnie aż skrzywiło jak o tych fusach usłyszałam a teraz jak pomyślę o tym to mnie otrzepuje
ok

a moze o o wrózene chodzi a nie masaz hehe :-D:-)
:-)

edit

Avo - zapomniałam zapytac - gdzie Ty chodzsz do tego gina, bo te ceny to troche z kosmosu ma... i gdzie chcesz rodzic?????

Ostatnia edycja:
do ordynatora oddziału połozniczego jedego z Warszawskiech szpitali.....

Natalia- nie martw się tym pulsem, wiel kobiet ma podwyższony anwet od poczatku ciąży.. wypij wodę. Jak będzie sie stale utzymywal taki to możesz zbadac magnez i potas . A jaka masz morfologię ostatnia? Od anemii tez moze być taki puls.

Ostatnia edycja:
O kurcze dziewczyny dopiero teraz widze jak mam dobrze ja do gina chodze cały czas z NFZ, płaciłam tylko raz za badania prenatalne, ale to wysłali mnie do innego miasta, a tak ani za badania ani za usg, a tym bardziej za wystawienie zwolnienia. I dobrze w koncu płace im podwójnie ubezpieczenie zdrowotne. Na ostatniej wizycie w poniedziałemk dostałam od swojej gin witaminy za free

Gratuluje udanych wizyt

do ordynatora oddziału połozniczego jedego z Warszawskiech szpitali.....
Moja koleżanka co razem rodziłyśmy też chodziła do pewnego Pana Profesora J., co z tego, że chodziła do niego i buliła, jak znalazła się w szpitalu to traktował ją jak nas wszystkie...
Pamiętam, że kiedyś byłam u jednego profesora któremu zapłaciłam 300, nawet mnie nie zbadal, tylko dał skierowanie na badania w Instytucie Hematologii, nie wiem teraz po co???
Nie jedna z nas pewnie błądziła szukając "swojego" lekarza. Ja na szczęście znalazłam. Moja chyba bierze 160 za samą wizytę, ale wiem za co płacę...

reklama
Gkvip super,że lepiej u Ciebie ,czekamy tu na Ciebie:)

AVO sorki ale dla mnie to nie lekarz tylko złodziej. Rozumię 150-200 za wizytę ale tyle to nawet na warszawę za dużo.

Do góry