reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Czerwiec 2012

reklama
Oni na glowy poupadali z tymi przedszkolami czy co? Jezusie to ile czlowiek musi zarabiac zeby mu sie oplacilo! A prywatne to juz kosmos. Nie mowiac ze jak dziecko zachoruje to tez trzeba pewnie placic. To opiekunka wychodzi taniej i jest nawet jak dziecko zachoruje.

Hello!:)
ale mam zabiegany dzień :) 2 prania zrobione i powieszone (ale swoje a nie Dzidzi -> jutro będe przeglądała ubranka które mi siostra przywiozła i w końcu je musze wyprawać :)). Na mieście szalałam i sobie nawet baleriny kupiłam :D a co! mnie też sie coś od życia należy!:)
Trzymam kciuki za dzisiejsze wizyty! :) ja mam jutro i juz nie mogę sie doczekać :D

Za chwileczke kumpela wpadnie zebym jej pita zrobiła więc zanim przyjdzie to nadrobie Wasze dzisiejsze wpisy :D i spotkamy się pewnie wieczorkiem ;)
Na razie! :)

Witajcie Ciezarowki:-)
U mnie dzis w miare energia tzn od rana do veta potam zamiatanie calego mieszkania i mycie, zrobilam milkszejka z rozmrozonych truskawek i na 13 pojechalam do pracy:-)
Teraz koncze zaraz prace i do domu i jeszcze pokoje trzeba umyc i jeszcze korki jedne. Zmobilizowalo mnie wystawienie psiego koca do budy chyba:-)

Jutro wizyta u gin. Wczoraj wiecxorem brzuch mi twardnial jak szalony i nogi mialam takie niespokojne... Az P musial mi rozmasowac bo sie rzucalam na kanapie. Biore nospe forte i magnez rano i wieczorem. Nie wiem swoja droga czy to czasem Malgoska nie miala swojego wplywu bo szalala wieczornie;-)

A te niepokoje to zgodze sie ze to ten cholerny okres przejsciowy jeszcze za wczesnie na narodziny a za pozno na brak emocji. Mnie rozwala mysl, ze mialoby sie cos jej stac teraz.

Pozdrawiam wszystkie ciezarowki zajrze tu wieczorkiem:-)

Witajcie wróciłam od gina.
Na twardnienia brzucha mam przepisana luteinę, ale szyjka długa i twarda, więc się zastanawiam czy ja brać.
z takiego szybkiego usg wynika,że Natulek waży około 2300:)
Gin mnie wkurzył, bo wziął 200 zł za wizytę( jak zwykle) i 50 zł za wypisanie zwolnienia!!!!!Wyobrażacie sobie!
Do tego jeszcze posiew, z pipy i pupy( nie jestem pewna czy ten drugi w ogóle jest niezbędny zwłaszcza przy cc) 80 zł czyli zostawiłam u niego 330 zł plus 100 zł szybkie usg plus taksówka 80 zł.....wróciłam goł i wesoła....

Na twardnienia brzucha mam przepisana luteinę, ale szyjka długa i twarda, więc się zastanawiam czy ja brać.
Gin mnie wkurzył, bo wziął 200 zł za wizytę( jak zwykle) i 50 zł za wypisanie zwolnienia!!!!!Wyobrażacie sobie!
Do tego jeszcze posiew, z pipy i pupy( nie jestem pewna czy ten drugi w ogóle jest niezbędny zwłaszcza przy cc) 80 zł czyli zostawiłam u niego 330 zł plus 100 zł szybkie usg plus taksówka 80 zł.....wróciłam goł i wesoła....

To ja myślałam, że sporo płace za wizytę, tzn standardowo to chyba 160,bo ja mam pakiet ciąża. Ale za L4 nic nie bierze, bez problemu wypisuje. W sumie to znajoma dobra, ale raczej nikomu problemu nie robi z tym.
Ja dziś zamierzam podliczyć wszystkie wydatki jak dotąd, jak mi sie uda to Wam podam....
Póki co zabieram się za prasowanie,póki power mnie nie opuszcza:-).

MsMickey Powodzenia jutro
młodak BMR Narobiłyście mi smaka. Biedronka ma super truskaweczki,kupuję je już od 2 m-cy, tzn kogos proszę, bo koło mnie nie ma żadnego takiego sklepu, co mnie wkurza maksymalnie.

Co do odczuć stanu błogosławionego... Moja koleżanka zawsze twierdziła, że to najgorszy okes w zyciu. Ja tak nie sądziłam w ciązy z Kubą, bo nie było źle, wręcz super się czułam.
Ale w tej ciąży od początku coś się dzieje i mam dość. Może to też dlatego, że wtedy siedziałam w domu i nie miałam obowiązków(drugiego dziecka). Może to też to, że kilka lat więcej...i siły juz nie te...
Teraz wszystko ciężko, zaraz sił brak. Poza tym od kilku dni łapią mnie mega skurcze nad ranem, że potem nogi jak bale, jakbym maraton pokonała... nawet nie mam jak wyjść do apteki, bo co magnez??? Ja nie mialam tych problemów wcale, a wizyta teraz 2.05 i nie wiem czy dam radę ze skurczami do tej pory.

klusiaM gratuluje zakwalifikowania do przedszkola

buziak mnie aż skrzywiło jak o tych fusach usłyszałam a teraz jak pomyślę o tym to mnie otrzepuje

AVO dobrze że wizyta udana i u małej wszystko w porządku ale ceni to się wysoko ten twój lekarz

Trzymam kciuki za wizytujące

Dziewczyny mam puls powyżej 100, słaba jestem i ciężko mi oddychać, ciśnienie mam raczej ok tylko ten puls o wiele wyższy niż normalnie a wczoraj byłam u ginki i puls był ok

klusiaM gratuluje zakwalifikowania do przedszkola

buziak mnie aż skrzywiło jak o tych fusach usłyszałam a teraz jak pomyślę o tym to mnie otrzepuje

AVO dobrze że wizyta udana i u małej wszystko w porządku ale ceni to się wysoko ten twój lekarz

Trzymam kciuki za wizytujące

Dziewczyny mam puls powyżej 100, słaba jestem i ciężko mi oddychać, ciśnienie mam raczej ok tylko ten puls o wiele wyższy niż normalnie a wczoraj byłam u ginki i puls był ok

ja miewam nawet 110 w ciazy puls szaleje. 100 nie ejst niepokojące:) A wczoraj jaki miałaaś? Wypij dwie- trzy szklanki zimnej wody:) A w ogóle duzo dzisiaj piłaś?

A i my tez przyjete do przedszkola i to tego na 1 miejscu:) a na Ursynowie jest mega cięzko- mnóstwo dzieci

Super ze wszystko ok, ale powiedz u jakiego bylas lekarza , ze tak duzo zaplaciłas?

reklama
Witam się i ja :-)
U mnie dalsza część remontu :-(
Zaglądam tu troszkę ponadrabiać Was bo wiem że jak nie zaglądnę przez dzień to później się zajadę czytając to co naskrobałyście !!!!

Gratuluję udanej wizyty, ale masakrycznie Cię ona kosztowała :szok::szok::szok::szok::szok::szok:
Ja płacę za wizytę 100 zł z USG !!!! i nigdy nie płaciłam za wypisanie L4 :szok:

Do góry