reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Czerwiec 2012

maćku ja mam ktg raz w tygodniu,bo mam regularne skurcze(słabe,ale są)i do tego szyjka się skróciła i twardnieje mi brzuch.
Tutaj standardowo od 32 tyg.robi się ktg-albo podczas wizyty,albo idziesz do szpitala-jeśli lekarz nie ma odp.sprzętu.

AVO wiem,że Asia miała takie przerwy, a Ania była zawsze....

jaa popatrzyłam na swój suwaczek.....kończę 34 tydzień??????????????????kiedy???????????

Ostatnia edycja:
reklama
Napisałam smsa do Sicil.. ciekawe czy odpisze.. jakby odpisala to dam od razu znać.

Dobrze, ze mam tylko biały papier toaletowy to przynajmniej nie mam dodatkowych stresów :))

A torbe do szpitala mam .. haha są w niej tylko koszule i skarpetki nic więcej heheeh...

o wiem co dopakować - papier toaletowy.. tylko ile hmm .. 2 rolki ?:D:D

Kama ale zawsze to coś;-)

Mnie w sumie z bobasowych rzeczy brakuje wózka i wanienki.Bo wózek teoretycznie wiemy,jaki byśmy chcieli ale ja co chwila coś znajdę....M. powiedział,że pójdą z Matim i kupią jaki IM się podoba,bo to jest bryka dla faceta,więc co kobieta może wiedzieć:szok:

Ostatnia edycja:
Chyba sie babka nie znala, ale z tego co wiem to pracuje na bieiznie od paru lat :D i z pretensjami do mnie więc jej powiedziałam, ze miseczka B to idealnie na moje sutki :cool2::cool2::cool2:

Wiesz, pracowac w branzy niekoniecznie znaczy ze ja sie zna :) Jezeli nie zamawia staniko liczac tylko na dostawce badz szefowa to rynek jest dla niej tajemniczy dośc :)

Kami żebyś Ty wiedziała,jak ja się wystraszyłam....idziesz sobie siku w nocy ,na wpół śpiąca,zapalasz tylko malutkie światełko,podcierasz się a tam wielkie czerwono-różowe coś!!!!Obudziłam się w pół sekundy!

Czekamy,czekamy...

Kurczę martwi mnie,że się dziewczyny nie odzywają,a najbardziej Anka!!!

NIE MA ŻADNA Z WAS SICIL NA FACEBOOKU LUB NK????

Podobno nie da się zniknąć... moze uda nam sie chodz do siosrty dotrzec?

To ja dodam w temacie strachu... barszczyk czerwony tez moze wystraszyć. 2 tygodnie pilam świeży sok z buraków lub barsz czerwony na obiad. albo to i to.... i za przeproszeniem krew w kupie przez 3 dni.... juz sie Tadziów i innych Franków doszukiwałam. Odstawiłam barszczyk i "krew" znknela :)

Ruda a mi za to brakuje prawie wszystkiego :) Mam łóżeczko wózek i troche ciuszków .. nic więcej ;) No i pościel.. ;p

Sicil nie ma fejsa ani nk ...

Ostatnia edycja:
Aylin ja też tak miałam po barszczu albo buraczkach,a że jadłam często(bo anemia)to też się czasem strachu najadłam:tak:

Kamila ja z ciuszkami tak za bardzo nie szalałam,bo pamiętam,że przy Matku miałam tego dużo i połowy nie wykorzystałam,więc teraz tak umiarkowanie...trochę na 56,trochę na 62,trochę cieplejszych,trochę letnich...
zastanawiam się teraz tylko nad pościelą.No bo niby jedną mam,ale i tak młody bez poduchy będzie,a jak będą takie upały jak w zeszłym roku to pod kołderką mi się zagotuje.I chyba kupię jeszcze jakiś lekki,bawełniany kocyk.

Witam:)

Dziewczyny nie rodzić jeszcze,zaciskać nogi i nie przemęczać się.

Kamila my jeszcze tydzień i dziewiąty miesiąc. Ja córkę urodziłam 3 tyg przed terminem i mam wpisane poród o czasie, także jeszcze z 2 tyg.
6 maja chrześniaczka ma komunię i chciałbym na niej być a 20 maja córka ma bierzmowanie hehe i też bym chciała być na nim więc albo urodzić tak żeby do 20 wyjść lub po 20 hehe.

Dorota jak z córką byłam w ciąży to też moja kochana babcia zmarla i na pogrzebie byłam tylko do kostnicy mnie nie chcieli wpuścić. A moja bratowa jak była w ciąży z córką zmarła jej babcia a jak z synem to zmarła jej mama i na obu pogrzebach była też w kostnicy i wszystko ok więc to tylko zabobony.

Torbę do szpitala też mam spakowaną,ale jeszcze kilku rzeczy brakuje

reklama
Witam się!

i znów pogoda do bani! mogłaby się już unormować i świecić nam tylko piękne słoneczko.

Muszę wskoczyć do wanny i skosić to co odrosło, bo dziś wizyta kontrolna, a przed nią jeszcze po wyniki muszę podjechać, tak więc z moim ciążowym tempem lepiej, żebym już zaczęła się ogarniać:-)

Dziś w DDTVN mają mówić o tym, że ciąża może być nałogiem...hmm...ciekawostka!

Do góry