reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Czerwiec 2012

Mamina - mnie się "przyjaciel od d..y strony" uaktywniał po porodzie, tym razem pewnie będzie tak samo. Mam juz w pogotowiu maść Posterisan, są tez czopki o tej nazwie.

reklama
Przypomniało mi się jeszcze coś nowego co się dowiedziałam w temacie masaży, otóż do masażu krocza nie koniecznie trzeba używać oliwki czy olejku migdałowego ale również fusów z kawy.
Która chętna do spróbowania?

Buziak, tialana - gratuluję udanych wizyt.

BMR - super, że wszystko w porządku.

Ja też bardzo wierzę braffiterce swoje. Dzięki niej moje cyki mimo, że rozmiar teraz 70G są ładne i wyskoko na swoim miejscu :-).

tialana - za te fusy to podziękuję, jakoś nie przemawia to do mnie....:szok:.

Brykam do łóżka, może jak zasnę wcześniej to dłużej rano pośpię.

Papa!!!!

To i ja juz mykam do lozeczka , standardowo poczytac i spac... aaaa i jeszcze inhalacje zrobic przed snem... nio to kolorowych snow i oby pogoda jutro byla ciekawsza :-)

witajcie - miłego dnia,

Dziś minęło 4 latka, jak się ostatnio "rozpakowywałam", aż nie wierzę, że tren czas tak zasuwa... a im jestem starsza, tym bardziej przyspiesza.
Jeszcze zdażę! Wszystkiego Najlepszego dla Córki! :)

ninuszka jak byś mogła napisać ile płaciłaś za tantum rosa ja dziś w aptece pytałam się i 10saszetek kosztuje 35zł :szok: nie ukrywam , że myslałam ze to troszkę tańsze jest dlatego z ciekawości pytam :-D

dołam dokładnie 30,82 zł za 10 saszetek :)

odnośnie irygatora to tak szczerze kiedy można go używać wgl jakby któraś mogła napisać więcej na ten temat byłabym bardzo wdzięczna, bo mam (dostałam nowy) i nie wiem czy uzywać jak tak kiedy i wgl :(

Powiem co wiem od siostry - że ona używała tego irygatora tylko wtedy jak jej gin powiedział że ma infekcje i wtedy do pochwy to wlewasz, a jak nie masz infekscji tylko chcesz żeby Ci sie zagoiło szybciej po porodzie to tylko podmywanie powinno wystarczyć - czyli bez tego irygatora:)

Czy Wy wszystkie miałyście już ktg robione, bo ja ani razu...?
Ja też nie miałam:/ i zaczyna mnie to wkurzać bo mówicie o KTG często a ja nie wiem o co kaman:p

dzieki dziewczyny... tak jak pisalam czuje sie na silach... tylko skad moje pytanie.... bylam dzisiaj kupic ubranie na pogrzeb bo nic nie mam... i jak mowilam babkom w sklepach ze chce czarna tunike ale bez zdobien i ******* bo to na pogrzeb to co jedna mowila ze oszalalam ze w ciazy nie wolno na pogrzeby chodzic... i nie wiedzialam o co chodzi... czy o jakies zabobony w ktore nie wierze czy o co? Tak wiec pojade...a ja poczuje wiekszy kryzys na chwile odejde... nikt mnie przeciez na sile przy grobie trzymac nie bedzie...

Też słyszałam o tych zabobonach ze w ciazy się na pogrzeby nie chodzi... żeby CIAŁA nie oglądać.... Ale ja bym poszła na Twoim miejscu.

Kurcze chciałam Was nadrobić bo popołudniu nie było mnie w domu a potem spotkanie z koleżankami ze już 23.30 się zrobiła!!!! Aaaaa! idę spać ;) do jutra :)

fusy z kawy!?! a jak to sie do srodka dostanie i zgnije???
tantuum rosa po porodzie sie rozpuszcza w butelce najlepiej z dziubkiem i polewa po wierzchu po sikaniu. irygatora si po porodzie nie uzywa, tylko w czasie zwyklych infekcji
do jutra!

dorota ja bym na pewno poszła na pogrzeb swojej babci:tak:
Babka gadala glupoty w sklepie ze nie mozna (mowia, zeby raczej nie ogladac martwego czy dotykac ale tylko tyle i nie wiem ile w tym prawdy) ale na pogrzeb, jak sie tylko dobrze czujesz oczywiscie to idz:tak: ja jak bylam w ciazy z Mlodym to niestety nie moglam leciec na pogrzeb mojej ukochanej prababci ani wujka, pogrzeby byly dzien po dniu a naprawde chcialam ale polozna odradzala juz wtedy lot samolotem wiec odpuscilam ale gdybym byla na miejscu w PL to na pewno bym byla na tych pogrzebach:tak:

macku
ja w tej ciazy nie mialam zadnego ktg jeszcze, a w ciazy z Kuba mialam pierwsze ktg w dniu terminu porodu jak sie sama zglosilam do szpitala, ze nie czuje ruchow dziecka:tak: i pozniej kilka dni pod rzad na nie jezdzilam bo Maly sie nie ruszal a sprawdzali wtedy czy wszystko ok.

Gratuluje dzisiejszych udanych wizyt:-)

Jutra postaram sie zagladnac wieczorkiem bo w poludnie juz bede miala gości wiec nie bede miala za bardzo czasu, dobranoc :)

Hej. Ciężko mi się zaczął dzisiejszy dzień.
Od rana miałam 7 mega bolesnych skurczy , mam nadzieję, że to tylko przepowiadające .. i na tym koniec...
Do tego krocze całe strasznie mnie boli, najgorzej w pachwinach...
Wczoraj wieczorem też koszmarnie się czułam.
Eh...

Życzę miłego dnia .

Witajcie,ja tez wczoraj zle sie czulam.... Brzuch mi twardnial wieczorem i w nocy i nawet nospa nie pomagala..... Do tego tak mnie zaklulo w pochwie, ze hej! Dzisiaj mam gina na 15. Zobaczymy co powie. Kamilka,
moja tez taka bardziej niemrawa sie zrobila.......

Ostatnia edycja:
reklama
Avo 3mam kciuki za wizytę.
Chciała bym, żeby była już połowa maja to nie było by tego stresu, że za wcześnie się urodzi... :dry:
A teraz to przy każdym skurczu ciśnienie mi strasznie skacze ze stresu.

Do góry