reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwiec 2012

witam rankiem,
samopoczucie do dupy
czuje sie rozzalona i placzliwa
bola mnie miesnie na zoladku bo mala widac rosnie
krew z nosa ciagle mi leci
doopa boli bo Tadzio
na mysl ze musze poprac i poprasowac wszycho to mam zalamke
wydaje mi sie ze w domu mam syf i nikt nie potrafi tego sprzatnac tak dobrze jak ja
:eek::eek::eek:
moze lepiej niech ja juz urodze bo jeszcze depresji dostane od tego narzekania

wczoraj przywiozlam wozek, bujaczek, chodzik tak chodzik ktory jest duzy i to tez mnie drazni bo ja to z tych jestem co ascetyczne pustki preferuja
powoli sie zagracam i to tez mnie dobija, nienawidze tego....zawsze sobie przysiegalam ze ja w domu nie bede miala tak jak inni ze sie bede przewracac o klocki, srocki i inne zabawki ...

dobrze to jak juz sie wyzalilam to sobie popracuje, jak sie uda to bede tradycyjnie podczytywac.

caluski w brzuszki i zaciskac nozki kochane

reklama
Ja wczorajszy dzień nawet nieźle przeżyłam, bez większych twardnień brzuchola, ale na noc oczywiście zapomniałam wziąć dawkę magnezu i dzisiaj od rana troszkę twardnieje. Ale tylko gdy chodzę. Jak siedzę lub leżę jest ok.

U mnie pogoda taka niemrawa i czuję się ogólnie jakoś słabo. Zmierzyłam ciśnienie i takie normalne jak na mnie 102/68.

Ale nastrój mam lepszy - majster zachrzania od 7:30 i powiedział, że dzisiaj będzie robił do 22:00, więc jest coraz większa szansa na zakończenie remontu pokoju maleństwa do soboty.

No i jeszcze K. dzwonił, że prawdopodobnie będzie miał dłuuuuuugi weekend (od 28.04 do 03.05) wolny, więc może uda się nam wtedy zliczyć szpital, gdzie będę rodzić, zrobić resztę zakupów (wózek, łóżeczko itp.) i może jeszcze jakiś wyjazd nad jezioro Białe koło Płocka. Oczywiście jeśli pogoda będzie sprzyjać.

Wszystkim dzisiaj wizytującym u gina życzę powodzenia i trzymam &&&&&&&&&&&& za najlepsze wieści.

Dzień dobry, dziewczynki
w Wawie dzisiaj smętnie, a ja miałam okropny sen i teraz jakoś tak mrocznie całkiem mi heh. To pewnie obawy przed dzisiejszym USG, ale wcale mi nie jest fajnie po tym, jak przyśniło mi się, że spałam i nagle urodziłam Tomka, który był maciupeńki, więc wsadziłam go do plastikowego pojemnika śniadaniowego i przykryłam szybko nieupranym (kolejny wyrzut sumienia) kocykiem i zawiozłam na IP. Tam czekał nasz przyjaciel ginekolog, który pokiwał tylko głową, wziął dzieciątko na ręce, a potem zaczęło się coś małemu sączyć z głowy i... już było po wszystkim. Masakra jakaś. Pamiętam, że pytałam go jeszcze, czy nie mogli jakoś ratować mojego synka, bo przecież szpitale z 3. stopniem referencyjności tak robią, ale zaśmiał się i powiedział, że najnowsze trendy mówią o tym, żeby tego nie robić, bo to nic dobrego ani dla rodziców, ani dla dziecka. Do d*py takie sny przed wizytą :(:(:(

trzymajcie dziś proszę kciuki o 15 za nas - te Wasze kciuki na wagę złota, już nie raz się sprawdziło!

Witam po pierwszym śniadanku:tak:
Wczoraj w nocy ostro wzięłam się za poszukiwania szafy dla dzieci, bo jak zwykle wszystko JA...
I Nadia(takie na razie imię) tak dawała z tymi gazami,że szok, jakby z balona powietrze uciekało..Potem tak mi naciskała na c**e, że wyłam jak wilk, dziwne, ze Kuby nie obudziłam. Może pozycja siedząca jej nie odpowiadała, ale ja musiałam siedzieć...
Rano zadzwonił T jakie pieczywo(bo nie wychodzimy od 3 dni), to była nieprzytomna. I patrzę a tu Kuba śpi obok, nawet nie pamiętam kiedy przyszedł...(Już lepiej się czuje, tylko ma okropny kaszel).
Kuba tez chyba miał niezłą noc,bo jak tatuś przyszedł, to on do niego: Mamy coś dla Ciebie!!! Pieczarki na patelni! Hehhe Pewnie mu się śniły:-D
Dziś kolejna próba prasowania i segregowania ciuszków małej.
Miłego!

Ostatnia edycja:
magnii sny bywają przeróżne, nasza psychika wariuje w dziwnych kierunkach podczas snu. Zobaczysz, ze będzie wszystko dobrze na badaniu i od razu odpuszczą złe mysli :)

Ja w temacie snów miałam ostatnio erotyczny sen z Kuba Wojewódzkim, mężem koleżanki i Jarkiem Kuźniarem...i zastanawiam się dlaczego mi moja psyche nie wybierze ciekawszych obiektów :> :>

Dzień dobry, dziewczynki
w Wawie dzisiaj smętnie, a ja miałam okropny sen i teraz jakoś tak mrocznie całkiem mi heh. To pewnie obawy przed dzisiejszym USG, ale wcale mi nie jest fajnie po tym, jak przyśniło mi się, że spałam i nagle urodziłam Tomka, który był maciupeńki, więc wsadziłam go do plastikowego pojemnika śniadaniowego i przykryłam szybko nieupranym (kolejny wyrzut sumienia) kocykiem i zawiozłam na IP. Tam czekał nasz przyjaciel ginekolog, który pokiwał tylko głową, wziął dzieciątko na ręce, a potem zaczęło się coś małemu sączyć z głowy i... już było po wszystkim. Masakra jakaś. Pamiętam, że pytałam go jeszcze, czy nie mogli jakoś ratować mojego synka, bo przecież szpitale z 3. stopniem referencyjności tak robią, ale zaśmiał się i powiedział, że najnowsze trendy mówią o tym, żeby tego nie robić, bo to nic dobrego ani dla rodziców, ani dla dziecka. Do d*py takie sny przed wizytą :(:(:(

trzymajcie dziś proszę kciuki o 15 za nas - te Wasze kciuki na wagę złota, już nie raz się sprawdziło!

Sen okropny, ale postaraj się o nim zapomnieć! Myśli o badaniu powodują takie sny. To tylko dlatego, że jesteś w 30 tyg a nie np. 36 i boisz się, że dla malucha jest jeszcze zbyt wcześnie! Spokojnie! Ja jak mam sny w takim klimacie - wyrzucam je z myśli i staram się zapomnieć! Pamiętaj, że Maleńki czuje Twoje strachy.
Ja np. wczoraj jak leżałam pod KTG to początkowo aż się prawie trzęsłam ze strachu i Mały też strasznie wariował i szybko mu serduszko biło. Więc starałam się rozluźnić i wyrównać mój oddech, a aby sobie pomóc zaczęłam w myślach opowiadać mu o Naszym nowym mieszkanku - o jego pokoju i co i gdzie będzie. Dało to rezultaty - ja się uspokoiłam a tym samym Mały mniej szalał :-)
Za wizyty trzymam kciuki!

Dziewuszki moje drogie, tak się szykuję i make'upuję i puszczam małej muzykę, no i natrafiłam na utwór, który zawsze poprawia mi humor, jak jest mi do doopy. I mimo pogody i tego, że ogólnie sił mało, to się trochę z malutką pobujałyśmy i uśmiech na twarzy od razu:-D:-D

No bo, kto da radę jak nie my!!

WRZUTA - Ryszard Rynkowski - Blues dla tych, co nie traca ducha - mp3

Muńka ja kocham Rynkowskiego za jego głos!

December ja rozumiem post,abstynencja i w ogóle ale WOJEWÓDZKI?????????????????:eek::no::no:

magnii trzymam mooooccccnnnooooo bardzo!!!a o śnie zapomnij,bo wszystko jest cacy i w porządku!!!

reklama
Do góry