reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Czerwiec 2012

Dziś minęło 4 latka, jak się ostatnio "rozpakowywałam", aż nie wierzę, że tren czas tak zasuwa... a im jestem starsza, tym bardziej przyspiesza.
No to najlepszego dla Córci!!! :tak:

Ja się jednak zdecydowała pojechać do lekarza. Wszyscy mi mówią, że lepiej sprawdzić niż później płakać! No więc przed 15 przyjeżdża M po mnie i jadę do Lekarza. Trzymajcie kciuki aby nic się nie działo złego ani ze mną ani przede wszystkim z Małym. Boję się, że te skurcze i moja słabość źle na niego wpływają! Zobaczymy!
Mam nadzieję, że lekarz mnie uspokoi, że wszystko jest ok i będę miała spokój duszy!
&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&
Jedź! Ja dziś na wizycie dostałam delikatną zjebkę od gina, że do niego nie zadzwoniłam jak jedego dnia non stop miałam skurcze :sorry: Powiedział, że takie sprawy należy zgłaszać.

Co do łóżeczka 120 czy 140 to powiem tak, jesli kupisz 140 to starsze dziecko będzie miaął łóżeczko n a 5-6 lat, a męłmu tez kupisz 140 i tez na 5-6 lat. Jesli kupisz na 120, to po 2, 5 roku około i tak będziesz musiała kupić większe. I potem temu młodszemu tez po 2, 5 roku większe....więc w zasadzie tak czy siak będziesz musiał kupić drugie łóżko.

Niech ta Sicil się odezwie wkońcu...a ktoś wie jak ona ma na nazwisko?

Ale dla starszego dziecka można później kupić coś "wypasionego" typo kolorowy tapczanik czy coś w ten deseń :tak:

Ja powiedzmy, że wiem jak się nazywa. Tzn mam gdzieś zapisane...

reklama
Nadal nie posunęłam się z niczym, mimo szczerych chęci. Nawet dziś z piżamy nie mam zamiaru się rozebrać...
Zapomniałam że na ostatniej wizycie endokrynolog zaleciła zwiększyć dawkę euthyroxu, co powinno dodać mi energii, zrobię to od jutra,zobaczymy czy pomoże.
Dziś tylko siedzę na telefonie i gg, zero asertywności, powinnam to rzucić i wziąć się do roboty...
Co wieczór mam tyle planów: że jutro to tyle rzeczy porobię, ale ostatnio to nici z planów:-( LENISTWO na maxa.
Odwiedzę Was w nocy.
7 najczęsciej popełnianych błędów wychowawczych - bbEdukacja
a to wrzucam, bo uważam, że przydatne, sensowne rady.

Buziaki

No to najlepszego dla Córci!!! :tak:

&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&
Jedź! Ja dziś na wizycie dostałam delikatną zjebkę od gina, że do niego nie zadzwoniłam jak jedego dnia non stop miałam skurcze :sorry: Powiedział, że takie sprawy należy zgłaszać.

Ale dla starszego dziecka można później kupić coś "wypasionego" typo kolorowy tapczanik czy coś w ten deseń :tak:

Ja powiedzmy, że wiem jak się nazywa. Tzn mam gdzieś zapisane...

ja wolę drewniane łóżka niz tapczaniki........chyba,ze naprawdę wypasione tapczaniki i kanapy:) ale na wiekszosc z takich mnei nie stać:)

Lece do apteki bo mi sie magnez już kończy i od razu tantuum rosa sobie kupie ;)
ninuszka jak byś mogła napisać ile płaciłaś za tantum rosa ja dziś w aptece pytałam się i 10saszetek kosztuje 35zł :szok: nie ukrywam , że myslałam ze to troszkę tańsze jest dlatego z ciekawości pytam :-D

Ja się jednak zdecydowała pojechać do lekarza. Wszyscy mi mówią, że lepiej sprawdzić niż później płakać! No więc przed 15 przyjeżdża M po mnie i jadę do Lekarza. Trzymajcie kciuki aby nic się nie działo złego ani ze mną ani przede wszystkim z Małym. Boję się, że te skurcze i moja słabość źle na niego wpływają! Zobaczymy!
Mam nadzieję, że lekarz mnie uspokoi, że wszystko jest ok i będę miała spokój duszy!
BMR &&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&& daj znać jak wrócisz!

katarina sto lat dla córeczki :tak:

witam

kamila i avo dzieki za cenne rady dot. laktatora :-):-):-) przekonalyscie mnie ze warto zainwestowac. a jakie sa lepsze elektryczne czy reczne? roznica w cenie ogromna! zastanawiam sie tez nad butelka medela calma, ma specjalny smoczek ktory nie odzywczaja od piersi bo trzeba mocno ssac, ale rozne sa opinie na necie co do jej dzialania...

wg mnie electryczne sa lepsze bo nie musisz pompowac jak szalona, co do smoczkow to tommy tipee ma takie ala sutkowe ze niby sie dziecko nie przyzwyczaja

tak sobie mysle, mamy powiedzice czy dobrze kombinuje: na pierwsze tygodnie kupie rozek i ewentualnie otulaczek, na pozniej spiworek np rozmiar 72, a pozniej dopiero jak zacznie siadac to kolderka i poduszka? dobrze kombinuje?
ja tez nie kupuje kolderki ani poduszkim bedzie poki co spiworek a jak bedzie zimno to taka narzutka bobaskowa, kurna w koncu lato a bobiki wola jak jest chlodniej

Witam się ;D

mamina tez zauwazylam ze ''mam to paskudzctwo'' i nie wiem czy czekac az samo zniknie i czy zniknie czy cos zrobic z tym tylko co ?:zawstydzona/y::zawstydzona/y:

jak zaczelam czytac na necie to sie okazalo ze to moze byc czubek gory lodowej ten jeden hemoroid i moze tak byc ze mam zahemoroidowana cala doope w srodku i o tym nie wiem:no: obralam wiec taktyke ze dwa razy dziennie smaruje gnoja mascia na hemoroidy.
Ponoc 3/4 bab w ciazy to ma tylko o tym nie mowia bo sie wstydza.
kostka lodu tez pomaga ...nie wiem ale tak pisza znawcy hemorojdowi.
Mi to sie chyba zrobilo od spania na plecach i prawym boku no i od tego ze mnie Misha kopie w odbyt jakby. Takze nazwijmy to piekny czas usiany hemorojdami.

A ja mysle, ze jeden zwyklejszy wiekszy trzeba kupić, bo jak w szpitalu karmić itp :/

ja kupilam taki ekstender do stanika czyli taki kawalek jakby pasa stanikowego i jak mi sie zrobi zaciasny to sobie dopinam to i w obwodzie sie zwieksza o kilka cm. Miski mam lekko zaduze... ale te staniki ze szparka sa tragiczne, moj cycek wyglada w tym oblesnie i sie czuje jak krowa dojna w ubraniu.
Chyba wole juz zwykle staniki ktore beda podnoszone na cyca niz takie opakowane suty. No ale zeby nie bylo mam takie dwa jak te z pierwszego linka. Wg mnie sa aseksualne, niewygodne i nie daja podtrzymania ktore zapobiegnie rozstepom. Dlatego zamierzam kupic jeszcze usztywniany jakis

BMR daj znac jak wrocisz co tam lekarz powiedzial

Mamina, ja tez mam jedego przyjaciela- nie boli mnie, nie piecze, nie krwawi-znalałam go mozna powiedzieć przypadkiem. Jest wielkosci ziarnka groszku.....zapominam go smarować.Mam andzieję,że po porodzie sobie zniknie, jak ten nadmir krwi mnie opuści....

Ja nie lubie staników do karmienia, wolę zwykłę wycięte i lekko usztywniane:)

mamina a tą maść to ktoś znajomy polecał czy poprostu taką w aptece dostałaś, kurdę az mnie dreszcze przeszły jak przeczytałam "jak zaczelam czytac na necie to sie okazalo ze to moze byc czubek gory lodowej ten jeden hemoroid i moze tak byc ze mam zahemoroidowana cala doope w srodku i o tym nie wiem" :szok::szok: kurdę mam nadziję że po ciąży znikną ;o

Kiedyś na TLC leciały wstydliwe choroby czy jakoś tak i własnie był facet z hemoroidami i miał operacyjne usuwane, ale on miał w takim stopniu że mu w życiu codziennym przeszkadzały.

mamina a tą maść to ktoś znajomy polecał czy poprostu taką w aptece dostałaś, kurdę az mnie dreszcze przeszły jak przeczytałam "jak zaczelam czytac na necie to sie okazalo ze to moze byc czubek gory lodowej ten jeden hemoroid i moze tak byc ze mam zahemoroidowana cala doope w srodku i o tym nie wiem" :szok::szok: kurdę mam nadziję że po ciąży znikną ;o

Kiedyś na TLC leciały wstydliwe choroby czy jakoś tak i własnie był facet z hemoroidami i miał operacyjne usuwane, ale on miał w takim stopniu że mu w życiu codziennym przeszkadzały.

on to nie miał odbytu tylko jeden wielki hemoroid:) DO tyłka mu sie tego wepchac już nie dało i siedzieć nie mógł........w ciazy podobno co 3 kobieta ma hemoroidy.....u mnei to skutek zatwardzeń, kótre mam od niemal poczatku ciąży....

AVO no dokładnie okropnie to u niego wyglądało.
No ja właśnie miałam przez jakiś czas zatwardzenia że 2 to był cud jak się udało, przeszło mi ale została nie miła pamiątka przypadkiem odkryta bo ani nie boli, nie krwawi nic, poprostu sobie jest :wściekła/y: a jeszcze mogą wyjść podczas porodu nie? Czy źle mi się wydaje? Kurdę chciałabym się tego pozbyć

reklama

TO byly winogrona nie hemoroidy hehe:-)

on to nie miał odbytu tylko jeden wielki hemoroid:) DO tyłka mu sie tego wepchac już nie dało i siedzieć nie mógł........w ciazy podobno co 3 kobieta ma hemoroidy.....u mnei to skutek zatwardzeń, kótre mam od niemal poczatku ciąży....

plantator hemorojdowy:-D

Ta masc kupilam w aptece bez recepty, ponoc samo smarowanie wazelina tez pomaga bo nawilza ale napewno nie leczy. Grunt to nie cisnac kupala i nie poczytywac na kibelku. A jak sie gnojki uczepia i nie znikna to tam pisali ze jest gumkowanie hemoroidow. Tego juz nie czytalam dalej ponoc drogie.
No zeby jeszcze czesac hemoroidy i upinac gumkami :szok: hahaha

Do góry