reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Czerwiec 2012

reklama
Katrina- a to bardzo milo z ich strony, ucaluj i usciskaj ja ode mnie i wszystkiego NAJ... dla pannicy :tak:

U mnie ciagle leje.... wiec z basenu pewnie nici.... czekam az P wstanie po nocce i zobaczymy co zadecyduje bo mi sie nie chce... a i robie sobie dzis wolne od szkoly wiec ide nadrobic material....

Do pozniej:-)

Fajny ten drugi przynajmniej wizualnie. Troche sie boje kupowac biustonosz przez internet nawet go nie mierzylam przeciez... A jesli bedzie zle lezal?Mial zbyt szeroki odstep pomiedzy piersiami? Itd... Jedtescie zadowolone z takuch biustoniszy?

no wlasnie ja kupilam tylko jeden i jak mowie on ma troche luzu jeszcze no bo na bank urosna... a mysle ze jeden warto miec bo jak pozniej po sklepach biegac i przymierzac?

dobra ogarniam mieszkanie i jade zobaczyc te lozeczka i rozki. po wczorajszym rekonesansie masakra z rozkami, oczywiscie wszystkie przeslodkie misie .... naprawde chcialabym polubic ten styl ale jakos nie moge sie przemoc:cool:

i chyba zmienilam opcje na lozeczko, kupie jednak 120, bo przeciez zaraz bede chciala drugie dziecko to na co mi takie 140 przerabiane na tapczanik, i tak bede musiala drugie kupowac... no wiec chyba stanie na zwyklym 120 z ikei i jestem bardzo szczesliwa bo tam maja najzwyklejsze biale wlasnie :-)

Ja tez nie trawie stylu misie na pastelach:-( tak mnie to zniechecilo, ze nie kupilam rozka jeszcze. Ale przypomnialo mi sie, ze kolezanka mowila, ze ma prawie nieuzywany i mi pozyczy. A darowanemu... Najwyzej obszyje czyms ciekawszym gdy bedzie straszny. Przewijaki takie na lozko to samo paskudy. W koncu zdecydowalam ze bialy bedzie ok. Bo tych rozmytych kolorkow dzieciecych nie trawie.

Jesli chodzi o filmy, to wazne, zeby byl znany i lubiany bo nowy wciaga zbyt bardzo. Co kto lubi:-)

katrina - zdrówka dla córci!!

ja mam jeden stanik typowo do karmienia, a drugi mam swój, w którym lubię chodzić po domu z firmy BRUBECK, bo jest miękki/sportowy i łatwo odsłonić cyca. W ogóle uwielbiam tą firmę i bieliznę z niej, prawie wszystkie gatki mam takie same, bo tylko je kupuje - mega wygoda nawet w ciąży. Często są w sprzedaży w Rossmannie.

Ja też mam dziś lenia, ale pranie zrobiłam i cały obiad, to znaczy ziemniory się gotują i jeszcze wątróbkę muszę upichcić, ale ciuszki i pieluchy do prasowania jak czekały tak czekają...:-)

Ja się jednak zdecydowała pojechać do lekarza. Wszyscy mi mówią, że lepiej sprawdzić niż później płakać! No więc przed 15 przyjeżdża M po mnie i jadę do Lekarza. Trzymajcie kciuki aby nic się nie działo złego ani ze mną ani przede wszystkim z Małym. Boję się, że te skurcze i moja słabość źle na niego wpływają! Zobaczymy!
Mam nadzieję, że lekarz mnie uspokoi, że wszystko jest ok i będę miała spokój duszy!

Snilo mi sie dzis ze zapomnialam, ze mialam dziecko a jak juz sobie przypomnialam to nie moglam sobie przypomniec jak ma na imie. I to byl chlopiec... A potem nie pamietalam gdzie go zostawilam tzn u kogo jest a glupio bylo sie zapytac bi nie pamiwtalam imienia... Ewidentnie strach przed wlasna niekompetencja czai sie za rogiem;-)

BMR masz racje idz bedziesz pod opieka fachowcow uspokoisz sie a oni zawsze beda mogli jakos zareagowac. Trzymam kciuki:-)

Ja się jednak zdecydowała pojechać do lekarza. Wszyscy mi mówią, że lepiej sprawdzić niż później płakać! No więc przed 15 przyjeżdża M po mnie i jadę do Lekarza. Trzymajcie kciuki aby nic się nie działo złego ani ze mną ani przede wszystkim z Małym. Boję się, że te skurcze i moja słabość źle na niego wpływają! Zobaczymy!
Mam nadzieję, że lekarz mnie uspokoi, że wszystko jest ok i będę miała spokój duszy!

powodzonka!!

Co do laktatora- to zdecydowanie polecam elektryczny. Ja mialam Medeli i jestem super zadowolona. Ręczny tez miałam na poczatku, bo chcialam przyoszczędzić i pomimo,że pokarmu miałam mnóstwo, odciągnie go laktaorem ręcznym firmy Lovi było gehenną.

Co do łóżeczka 120 czy 140 to powiem tak, jesli kupisz 140 to starsze dziecko będzie miaął łóżeczko n a 5-6 lat, a męłmu tez kupisz 140 i tez na 5-6 lat. Jesli kupisz na 120, to po 2, 5 roku około i tak będziesz musiała kupić większe. I potem temu młodszemu tez po 2, 5 roku większe....więc w zasadzie tak czy siak będziesz musiał kupić drugie łóżko.

Katarina- 100 lat dla Alinki:)

Niech ta Sicil się odezwie wkońcu...a ktoś wie jak ona ma na nazwisko?

reklama
Witam,

katrina wszystkiego Naaajj dla córci:tak:
dużą pannę masz już w domu;-)

BMR powodzenia:tak:

AVO, Kamila
a ja po cc nie mialam prawie w ogole pokarmu ale do konca nie wiem czy to przez to, ze byla ta cesarka bo pozniej i tak nic się nie ruszyło:-( Ciekawe jak teraz bedzie chociaz ja przygotowana i nastawiona na karmienie butelką.

Sunshine
deszczowo dzisiaj, co nie?Beznajdziejna pogoda.
A moj synek ubral czapkę, buty i stal pod drzwiami ze chce na spacer:szok:
wygladal super, spodnie dresowe, kalosze, czapka zimowa i koszulka :-D zezloscil sie jak mu otworzylam drzwi i pokazalam, ze deszcz pada bo wczesniej nie chcial mi wierzyć:no: teraz poszedł spać więc spokoj:)
ha, Kamila Mlody jadl dzisiaj na sniadanie kanapkę, siedze kolo Niego taka zamyslona i prosi mnie o druga a ja do Niego: 'jeszcze chcesz" a On, ze tak i tak jeszcze raz Go spytalam i chyba dziecko zorientowalo sie, ze matce nie chce sie wstac:zawstydzona/y: i pozniej zjadl dwa jogurty za to:tak:

A ja od rana coś robię, a to kurze, a to łazienka a to to i tamto, jutro rodzice przylatują wiec sprzatam na całego:-) chociaz odkurzanie zostawilam męzowi, a niech tez cos zrobi ;) ma wstac za 3 godziny to akurat do tej pory sie wyrobie ze wszystkim.

Kurcze tez myslalam, ze moze bedą jakieś wiadomości od Sicilpol, a tu nic:-(

Do góry