reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Czerwiec 2012

maćku w takim razie trzymam kciuki za waszą wizytę, ja miałam ostatnio 4 tygodnie temu więc dzisiejszej nie mogę się doczekać :tak:

AVO dokładnie dowiem się u ginki dziś bo moja waga coś mnie chyba oszukuje bo raz pokazuje że mam 5 kg do przodu (w to nie wierzę bo miałam już więcej kilka tygodni temu) a raz że 8kg ( do tej opcji się skłaniam) ale ja startowałam z wysoką wagą

klusiaM
zdrówka dla synka

reklama
Kurcze ja nie mam jeszcze biustonoszy do karmienia i pościeli do łózeczka (nowej) i się zastanawiam czy potrzebna mi teraz czy rożkiem przykrywać hmmm, a wszystko przez to, ze tą którą upatrzyłam w ikea już nie ma :(

ja wczoraj kupilam biustonosz dopiero :) w kappahl akurat byly przecenione i czarne, bo bialych nie znosze...

a z ta kolderka to wlasnie dzwonilam wczoraj do kolezanki, ona mowi ze dopiero jak maly zaczal biegac po lozeczku to kupila, wczesniej bylo lato - rodzila w maju - wiec rozek albo kocyk wystarczyly. wiec na razie sobie odpuszcze chyba, tym bardziej ze te koldry sa przeciez wielkie, maja 130 dlugosci to maly sie tam 10 razy owinie...

Witam się ;D
lena można zapomnieć o znieczuleniu ,cały oddział jest wyremontowany ,rodzi się w osobnym pokoju,bez żadnej innej rodzącej:-),kochana a powiedz gdzie ty mieszkasz
siula ja z Tczewa jestem więc jak sama wiesz daleko do Starogardu nie mam ;D napewno o wiele bliżej niż do Gdańska, no widzisz bynajmiej odremontowany jest i osobny pokój bo u Nas to osobny masz jak masz poród rodzinny i jak np. zaczyna się jedziesz do szpitala i chcesz rodzinny a w tym czasie inna kobitka rodziny tzn ma ten rodzinny to pech bo jest tylko jedna sala a pozniej jak lezysz na tej sali poporodowej to tam jest chyba z 10łóżek i tak wszystkie razem leżą :szok: nic prywatności rozumiem ze to szpital i wgl ale aż tylko to chyba lekka przesada

ja sie szykuje 100km jechac i zdarzyc ;// ;)
buziak podziwiam, ja to sie boje ze bym nie zdarzyla przejechac tych 50paru km zwłaszcza ze ode mnie do Gdanska zazwyczaj sa gigantyczne korki

Lena ja jak narazie zakupiłam 3 opakowania po 27 szt tych hugisów bo niby maleństwo powinno zużywać ok. 10 pieluszek dziennie a jak to się ma naprawdę to nie wiem, hmmmmmmmmm to paczka na 3 dni starczy :szok::crazy:
o zesz kurde :szok:

Lena ja do szpitala kupiłam pampers choć słyszałam , że podobno robili jakieś badania i okazało się że pomimo iż jest to dobrze znana marka to podobno nie koniecznie dobra, ponoć używanie tych pieluszek może doprowadzić do bezpłodności szczególnie narażeni są chłopcy:eek: a co do tych pieluszek Dada to moja siostra ich używała i powiedziała że niczym w zasadzie nie różnią się od Huggies-ów

Dziewczyny macie już wózki dla swoich robaczków bo ja tak przeglądam i czytam i już mam mętlik w głowie, czy macie jakieś opinie o wózkach firmy x-lander??? Wcześniej oglądałam wózki raf-pol ale jak się naczytałam to chyba zrezygnuje z tej marki:eek:
malinka akurat inf dot bezpłodności to chyba tak byc nie moze bo przeciez sparwdzaja pampersy przed dopuszczeniem ich do sprzedazy wiec gdyby bylo cos nie tak to pewnie nie byloby ich w sprzedazy

jak się zastanawiałam czy kupić pieluchy jedynki happy czy pampersy to sprawdzałam opinie w necie i też było pół na pół
także kupiłam po jednej paczce i bedę testować, a ptem dokupię te które mi lepiej przypasują
zaza wg mnie najlepiej sprawdzic te tansze ze wzgledu na cena a dwa zeby malucha odrazu do tych ''lepszych'' nie przyzwyczajac'' (chodzi mi tu o firme) mam nadzieje ze moj szkrabek nie bedzie uczulony na pampersy te baby dream albo te dada.

ja dzisiaj od 13 do 19 po sklepach lazilam, kompletuje wyprawke :baffled:
powiedzcie mi oilatum to kupilyscie soft czy zwykly? i czy takie wielkie opakowanie pol litra , czy mniejsze starczy? bo to chyba tylko na poczatku sie stosuje?
i jakie wkladki laktacyjne polecacie? bo wybor od cholery a pewnie to tak jak z wkladkami hig, nie przekonasz sie dopoki nie ponosisz...
w ogole czy wy wszystkie macie juz siare? bo ja nie mam. nic a nic. i troche sie martwie, w ogole te piersi takie male.... dzis kupilam stanik do karmienia, najmniejszy jaki mieli to 75b i i tak mam luz w nim jeszcze :eek::eek: robie sobie 2 razy dziennie ten masaz na sutki, jeden juz wyglada ok, a jeden nadal plaski jakis...

pieluchy kupilam papmpers jedna paczke, a druga chyba kupie huggies z tym wycieciem na pepek
Tez bede kupowac to Otallim Soft ale to wieksze w cenach zbytnio sie nie roznia bo za duza butle niecale 30zl i wtedy nie trzeba oliwki tak mi babka w aptece mowila
No niestety mi juz tam zdarzy sie ze cos poleci ale glownie to zrana kilka kropelek na koszuli mam ;o
odnosnie wkladek to sama stoje przed tym wyborem

GVKP trzymaj sie i nie rodz jeszcze, sciskaj nogi jak cie prosze

ps ODDAM HEMOROIDA W DOBRE RECE

uzywam masc avenoc .....znaczy uzylam raz :sorry: czekam na cud uleczenia

mamina tez zauwazylam ze ''mam to paskudzctwo'' i nie wiem czy czekac az samo zniknie i czy zniknie czy cos zrobic z tym tylko co ?:zawstydzona/y::zawstydzona/y:

maćku w takim razie trzymam kciuki za waszą wizytę, ja miałam ostatnio 4 tygodnie temu więc dzisiejszej nie mogę się doczekać :tak:

Ja za Was również ;-)

A ja się chyba wstrzymam z zakupem stanika do karmienia. Jak na razie bimbałki urosły mi tylko (?) o jakiś jeden rozmiar i obawiam się, że nadrobią po porodzie, więc boję się już kupować, bo kompletnie nie wiem, jaki rozmiar...

Ja za Was również ;-)

A ja się chyba wstrzymam z zakupem stanika do karmienia. Jak na razie bimbałki urosły mi tylko (?) o jakiś jeden rozmiar i obawiam się, że nadrobią po porodzie, więc boję się już kupować, bo kompletnie nie wiem, jaki rozmiar...

macku mi babka w sklepie mówiła że właśnie lepiej kupić dopiero po porodzie staniczek bo nie wiemy ile nam (.)(.)urosną. Takze odnosnie staniczka czekam

lena ja myślałam że w Tczewie jest porodówka na wypasie w szoku jestem
dziewczyny mam dziś kiebski humor mam ochotę się rozryczeć i to wyć ale boje się o małą ledwo się powstrzymuje łzy same mi lecą serce wali jak dzwon nawet za robote nie mogę się wziąść ratunku tego jeszcze nie miałam:no:

reklama
aga ja się właśnie będę zaopatrywała w te biustonosze z pierwszego linka bo bardzo dobrze mi służyły jak karmiłam wiktora.

Lena przydało by się żebyś uaktualniła liste czerwcowych mam uwzględniając też już te rozpakowane ;) :cool2:

Ostatnia edycja:
Do góry