reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Czerwiec 2012

reklama
Dzień dobry środowo
SPAĆ MI SIĘ CHCE

BMR ciesze się że brzuszek się uspokoił :tak: ja też jestem obolała od kopów ale każdy kopniaczek mnie cieszy :-)

carla81 mi się marzy nie przytyć więcej niż10 kilo i też nie wiem czy się uda, ale najważniejsze żeby dzidzi było dobrze

U mnie siara pojawia się sporadycznie ale wiem że jest, na szczęście mogę jeszcze spać bez stanika i to mnie bardzo cieszy bo ja to ekshibicjonistka w temacie odzieży łóżkowej ;-)

Popołudniu mamy wizytę ale pewnie jeszcze wpadnę przed żeby upomnieć się o kciuki
Ktoś jeszcze idzie dziś na podgląd? Jeśli tak to trzymam kciuki

Dobrego dnia kobitki

Witam!
Ja też dzisiaj mam wizytę :tak: Ale ciekawe, czy dowiem się czegoś ciekawego, bo ostatnia była niecałe 2 tyg. temu, więc może tym razem nie będzie usg...

hejka!

Ja nie śpię od 5.... chyba naprawdę coś mi się poprzestawiało. Normalnie to o 9 oczy mi ciężko otworzyć, a tu już trzeci dzień z rzędu budzę się przed mężem. I nie ma mowy o zaśnięciu. Dzisiaj czytałam książkę i myślałam, że się uda przysnąć choć na 1,5 godzini i doooopa.

A w dodatku nie bardzo mogę np. wyjść na dwór bo wciąż czekam na majstra o remontu. Coś cienko widzę zakończenie remontu do końca tego tygodnia skoro on przychodzi na 2-3 godziny dziennie...... Naprawdę mam dość. I już nie chodzi o to, że nie zdążę przed porodem bo nie zamierzam się rozsypywać do końca maja, ale o ten bałagan w domu. Nawet już ciuszków i rzeczy kupionych dla małego nie mam gdzie trzymać i jak przychodzi paczka to w kartonie wstawiam ją po prostu do sypialni. I potem pół nocy nie śpię bo koty wykazują ogromne zainteresowanie pudełkami kartonowymi i oczywiście chcą w nich spać, więc muszę je wyganiać.

Siarę miałam 3 dni, takie małe kropelki, a jak rano wstałam to plamki na koszulce były. Teraz nic nie leci, ale sutki mnie bolą strasznie.

Życzę powodzenia na dzisiejszych wizytach!!!!

Kurcze ja puki co mam 6,5 i mam nadzieje że więcej niż 10 nie będzie... :( bo mam i tak dużą nadwagę a pragnę być "normalna" a nie wiecznie gruba :/

Dzień dobry,
witam się przy bułeczkach maślanych i herbatce z miodem :-)
Nie poczytałam nawet wczoraj, bo tylko synkiem byłam zajęta, bidula najwięcej miał 39,5, ale walczy dzielnie, bo wieczorkiem to nawet humor miał. Rano przyszedł do mnie i jeszcze śpi.
Przed chwilą uśmiechnęłam się na widok listonosza, bo przyszedł "stary", więc mam nadzieję, że tamtego gnoja zwolnili, a już w poniedziałek mi znowu wsadził awizo:wściekła/y:. Znowu zadzwonił do mnie, ja otworzyłam a on "ja tylko do skrzynek". Byłam nieprzytomna i nie pomyślałam, by go sprawdzić.
No i fajna niespodzianka, bo do Kuby dzinsów babka dorzuciła drugie fajne spodenki. Zawsze to coś... bo teraz to ja jednocześnie wyprawka moja i córy, ale Kuba też wyrasta, więc ja tylko kupuję, a T robi dziwne miny...;)
Dziś zamierzam poprasować, bo T nie ma, no chyba, ze Kubuś będzie marudny..

witam

kamila i avo dzieki za cenne rady dot. laktatora :-):-):-) przekonalyscie mnie ze warto zainwestowac. a jakie sa lepsze elektryczne czy reczne? roznica w cenie ogromna! zastanawiam sie tez nad butelka medela calma, ma specjalny smoczek ktory nie odzywczaja od piersi bo trzeba mocno ssac, ale rozne sa opinie na necie co do jej dzialania...

z wyprawki brakuje mi jeszcze lozeczka i jego wyposazenia, recznika, wanienki, jednego stanika do karmienia i moze pare pieluch dokupie bo mam 5 flaneli i 5 tetrowych.

tak sobie mysle, mamy powiedzice czy dobrze kombinuje: na pierwsze tygodnie kupie rozek i ewentualnie otulaczek, na pozniej spiworek np rozmiar 72, a pozniej dopiero jak zacznie siadac to kolderka i poduszka? dobrze kombinuje?

kupilam tez wczoraj lovele do prania, bo nie bylo tych platkow jelenia, teraz nie wiem czy dobrze zrobilam slicznie pachnie,a le moze za duzo chemii? :/

Witam i ja :) słonko świeci, a ja mam mega lenia, ale nic trzeba go pokonać i ruszyć d.... na spacerek.
Wczoraj wieczorem tak mnie brzuch bolał, ze ledwo się ruszałam w nocy też, ale dziś już wszystko ok :)

Kurcze ja nie mam jeszcze biustonoszy do karmienia i pościeli do łózeczka (nowej) i się zastanawiam czy potrzebna mi teraz czy rożkiem przykrywać hmmm, a wszystko przez to, ze tą którą upatrzyłam w ikea już nie ma :(

reklama
Witajcie:-)

Ja już po porannym oddaniu krwi i moczu, bo jutro wizyta:-)

za dzisiejsze wizyty 3mam kciuki!!!

wieczorkiem kolejne zajęcia z sr.

ja dzisiaj od 13 do 19 po sklepach lazilam, kompletuje wyprawke :baffled:
powiedzcie mi oilatum to kupilyscie soft czy zwykly? i czy takie wielkie opakowanie pol litra , czy mniejsze starczy? bo to chyba tylko na poczatku sie stosuje?
i jakie wkladki laktacyjne polecacie? bo wybor od cholery a pewnie to tak jak z wkladkami hig, nie przekonasz sie dopoki nie ponosisz...
w ogole czy wy wszystkie macie juz siare? bo ja nie mam. nic a nic. i troche sie martwie, w ogole te piersi takie male.... dzis kupilam stanik do karmienia, najmniejszy jaki mieli to 75b i i tak mam luz w nim jeszcze :eek::eek: robie sobie 2 razy dziennie ten masaz na sutki, jeden juz wyglada ok, a jeden nadal plaski jakis...

pieluchy kupilam papmpers jedna paczke, a druga chyba kupie huggies z tym wycieciem na pepek

ja kupię póki co tą mniejszą butelkę oliatum soft, bo nigdy nie wiadomo jak dzidzia zareaguje.
Mi z cycków nic jeszcze nie cieknie, ale mojej siorce też przed porodem nic nie ciekło a z pokarmem nie miała problemu.

Do góry