reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwiec 2012

reklama
Witajcie,
Noc plus minus ok! Zaczynam się budzić obolała - bezsensu!!!
Brzuch niby się uspokoił więc odpuszczam sobie kontrole. Mam być u lekarza w poniedziałek, ale jakby brzuch nadal wariował to podejdę do niego w piątek. IP mnie odstrasza i może dzięki temu brzuch się uspokoił?

Malutki ma nóżki już na moim żołądku i pod żebrami! Stópki czuję ciągle po prawej stronie brzucha, a jak się wyciąga to zaczynam mieć mdłości! Nie narzekam bo dobrze, że się rusza! W niedzielę gdy cały dzień leżałam bo chyba coś ciśnienie mi spadło - mały też jakoś tak mało był aktywny - i wtedy zrozumiałam jakie to uczucie czekać na jakikolwiek ruch dziecka! :szok: Więc niech się rusza na zdrowie!

Co do siary - posiadam i to zależy od dnia w jakich ilościach. Są noce, że gdy nie zabezpieczę się stanikiem i wkładką to mam koszulkę mokrą! Nienawidzę spać w staniku!!! Nie wiem co to będzie jak zacznę karmić:shocked2:
Wycieki są przeźroczyste i białawe - na zmianę! Często jak zaczynają mnie boleć sutki to zauważam wyciek!

Podzielam obawy co do Sicil i jej Maleństwa, ale może naprawdę nie mieć sił na wchodzenie na BB. Jak sobie pomyślę co ona przeżywa - wypisana do domu bez dziecka gdy Malutki potrzebuje takie intensywnej opieki - bardzo trudne zadanie dla Matki! Całę dnie pewnie spędza w szpitalu - a sił pewnie jeszcze nie ma zbyt wielu! Ech!
Niech te nasze Dzieciaczki siedzą w brzuchach przynajmniej do 35/36 tygodnia!

Gkvip trzymam kciuki aby sytuacja się uspokoiła!

Miłego kobitki!

P.s. Dziś moja koleżanka ze studiów zaczyna 37 tydzień ciąży - ciekawe kiedy jej maluszek wyjdzie na świat! Jak ja jej zazdroszczę bliskiego finału!:tak:

ja chcę juz być w 36 tygodniu!!!! Od 2 dni jestem ciagle zmeczona i nic mi się nie chce. Jutro mam wizyte u gina na drugim końcu Warszawy i tez mi się okropnie nie chce jechać....w zasadzie dla mnei te wizyty to strata czasu i kasy, no ale co zrobic jak się chcę mieć planowane cc , zrobione przez super lekarza:)

Obiecałam sobie nie przekroczyć 80 kg!!! Oszukałam sama siebie!!!! :/
Z piersi nic mi się nie sączy jeszcze...laktator kupiłam...
Ogarniam mieszkanie przed malarzem...wrrrr...

Hej witajcie,
Dzis znow do szkoly rodzicielstwa. W moim szpitalu zajecia sa o 10 rano i dzis P nie moze isc ze mna. No nic ide z dziewczyna kuzyna. Swoja droga smieszne bylo pytanie poloznej: Ktora z Was jest na zwolnieniu? No ptzeciez gdybysmy od rana pracowaly to jaka szansa zwolnic sie 6x od 10 rano??? Terminy nie dla ludzi tylko dla pracownikow szpitala i tyle. A ona sie dziwi, ze coraz mniej ludzi przychodzi...

Trzymam kciuki za gkvip zeby sie uspokoil sajgon:-)
No a moze jakis sms do Sicil? Na forum nie ma czasu ani pewni energii i ochoty to jasne gdy sa realne sprawy ale moze na sms odpisze? Jak myslicie?

Zycze milego dnia:-)

KamilaL a moze przed tv i jakis ulubiony filmik na dvd zalaczyc? Ja tak robie gdy raz na pol roku prasuje wieksza ilosc bo mam faze i tak tez planuje przy ciuchach i pieluchach;-) Wiesz, film znasz wiec sie nie skupiasz a jednak nuda mniejsza;-) W ten sposob obejrzalam wszystkie czesci Obcego:p No i standardowo Wladce Pierscieni:-)

Ostatnia edycja:
Obiecałam sobie nie przekroczyć 80 kg!!! Oszukałam sama siebie!!!! :/
Z piersi nic mi się nie sączy jeszcze...laktator kupiłam...
Ogarniam mieszkanie przed malarzem...wrrrr...

Carla, z jakiej wagi i wzrotu startowałaś i ile już przytyłaś?Ja tez sobie obiecuję ,że nie przekroczę 80 kilo i jeszcze mam szansę:) hehehehe. Z pierwszą córcią skończyłam na 85:)

właśnie oglądam ,,Porodówkę" i było cc, alez lekarze mocowli się by wyciagnąc mała z brzucha- aż mnie ciary przeszły co mnie czeka-AAAAAAAAAAAAAAAA. Z pierwsza córcią latałam po cąłym stole....

Ostatnio edytowane przez moderatora:
reklama
Ms Mickey Sicil zostala juz obsypana smsami na ktore wcale nie odpisuje ... i dlatego jest to zmartwienie, że nawet na smsa nie odpisuje..

U mnie w tv nałogowo bajki lecą .. :p ciężko dopchać się do filmu hehe... nie mam zadnych fajnych filmow... masz cos co mozesz polecic ?
juz poprasowalam 7 wiktorowych koszulek i zaraz serce mi wyskoczy ;p blech zmachalam sie:D

Do góry