reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Czerwiec 2012

Ja mam siarę w niewielkiej ilości. Pokarm miałam po CC normalnie, bez żadnych problemów. Liczę, że tym razem będzie tak samo i już rozglądam się za laktatorem.
Do września będę karmić tylko cycem a później gdy zacznę szkołę dojdzie dokarmianie modyfikowanym mlekiem. W sumie planuję karmić 6 miesięcy, ale jak to będzie to samo wyjdzie :)

reklama
Witajcie dziewczyny
Gvip - trzymaj się i narazie Mia niech niewychodzi za wcześnie.
Rururka- kciuki zaciśniete już tak niewiele do czerwca.

Właśnie luknęłam na MAJ kolejne dwa dzieciaczki na świecie. Jedna mama miała cesarkę bo kamienie miała i musieli operować a druga niespodzianka podobno płciowa nie córka a syn ...ale najważniejsze że wszyscy cali i zdrowi.:-)
Ja natomiast dalej walczę z bólem pod żebrami . Co do siary Ja już jej nie mam co MNIE zadziwia to chyba to pokarm już leci powoli bo jest taki lekko mleczny kolorem wyciek jak tylko wody się napije...no i w nocy śpię na ręczniku bo wszystko zaraz mokre a nie mogę spać w staniku bo uciska żebra.
Moj maluszek od czasu do czasu tak naciska głową na dół że aż nie mogę wstać bo kuje.Wczoraj miałam pierwszy raz atak twardniejącego brzucha normalnie aż mi brakło tchu. Już wiem że to nic przyjemnego. Moja linia na brzuchu się pojawiła nad pępkiem. Ubrania robią sie zaciasne te których nie nosiłam jakiś czas.
Dziś może zakupimy wózek tutaj o tyle jest lepiej że niema śniegu więc nie trzeba wybierać takiego co dobrze go pokona.
Poprałam ubranka kocyki teterki skarpeteczki czapeczki , pidżama już gotowa do szpitala i koszula. Jeszcze dziś zakupie hugiski.... i sprzęt do manicure dla maluszka.
W weekend baby shower z jednej strony się ciesze bo niema to jak jakieś babskie spotkanie a z drugiej to nowośc dla Mnie i trochę Mnie ot zawstydza że robia imprezę i przynoszą rzeczy dla małego ktore napisze na kartce....

Hej :)

Standardowo wstałam o 6:10, od jakiegoś czasu budzę się dokładnie o tej godzinie :confused2:

Ja też chciałabym karmić 6-7 m-cy, a jak wrócę do pracy, to chociaż rano i wieczorem. Ale przy Kornelku miałam problem z pokarmem, więc próbuję sobie nie wmawiać, że tym razem będzie podobnie...

Dziewczyny, może to głupie pytanie :sorry:, ale zastanawia mnie czemu warto kupić laktator, jeśli zamierza się karmić piersią. Chodzi o odciąganie nawału między karmieniami? Sorry, tak jak pisałam, miałam mało pokarmu przy 1-szym dziecku i nie wiem, co to "nawał" mleka i laktator :sorry:

Paulina Hm to taka tradycja jest tam gdzie jesteś, że robi się taką imprezę ?? :) Fajnie :) a co do ucisku głową w dół i kłucia.. mam to samo, często mnie aż blokuje i nie mogę wstać z łóżka...

A dziś śniło mi się że karmiłam niemowle piersią :) ( tak mi się przypomniało )

Iwon laktator jest bardzo przydatny tuż po porodzie gdy masz problem z pokarmem, położne zalecają wtedy jak najczęstsze "męczenie" sutków laktatorem czyli odciąganie nawet jeśli tam nic nie ma, by pobudzić do produkcji. Później jak masz go za dużo to można odciągać między karmieniami , żeby nie zrobił się zastój czy zapalenie co jest bardzo bolesne. Albo np. gdy musisz gdzieś wyskoczyć np. pozałatwiać sprawy a zostawiasz malucha pod opieką to żeby nie pchać w niego mieszanek modyfikowanych to można odciągnąć i zostawić w buteleczce - też wygodna sprawa.
Mleko matki można też zamrażać "na czarną godzinę" :) Jak ma się go bardzo dużo można odciągac i robić zapasik w zamrażarce .. może postać naprawde długo a często się przydaje.

Ostatnia edycja:
Witam,

Avo winko przekonuje, jeszcze mozna dodac coś ulubionego do zjedzenia, co nie najlepsze jest dla dziecka

Gkvip trzymaj sie

Zmykam teraz trochę popracować do popołudnia:tak:

Paulina Hm to taka tradycja jest tam gdzie jesteś, że robi się taką imprezę ?? :) Fajnie :) a co do ucisku głową w dół i kłucia.. mam to samo, często mnie aż blokuje i nie mogę wstać z łóżka...

takie pary przyszłej mamusi zaczyna powoli być modne w Polsce..jedni nierobią ob mają swoje zabobony że nienarodzone dziecko ze niema co losu kusić
Co to jest baby shower? - Kobieta - WP.PL tutaj jest pokrótce jak to wygląda u Mnie to będzie niespodzianka i nic nic niewiem. Jedynie tatusia panowie muszą porwać z domu więc pewnie spędzi baby shower dla tatusia w pubie albo coś mu wymyślą:-);-):tak::szok:

Wpadłam się tylko przywitać, bo jeszcze z psami na spacerze nie byłam, a to dlatego, że przez 45minut próbowałam się dodzwonić do przychodni, żeby się zarejestrować

Zajrzę później do Was

reklama
Do góry