reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Czerwiec 2012

niech mnie ktoś zagoni do roboty, bo nic mi się nie chce, a w lodówce tylko światło, więc przydałby się porządne zakupy zrobić, nie wspomnę o zasierścionej podłodze, którą wypadałoby odkurzyć :confused2: ale mam lenia

reklama
Hejka! ale miło jak słoneczko świeci!!

Ja wczoraj po szkole rodzenia pojechalam jeszcze z mężem na zakupy i po powrocie padłam. Zajęcia bardzo fajne i już nie mogę doczekać się środowych!!

Moja waga coś ostatnio stanęła...fakt, że jem mniej niż jakieś 2 tygodnie temu, bo po prostu nie czuję już tak często głodu, ale mam nadzieję, że to nie zaszkodzi maleństwu, bo wg tego przelicznika to ważę troszkę za mało.
Ciekawa jestem jaka będzie aktywność mojej córci po urodzeniu. Bo zauważyłam, że ona wcale nie ma tak jak przeważnie mówią, że jak się ruszamy, to kołyszemy dzidzię i ona śpi, a aktywność zaczyna się w nocy. Ja jak się ruszam to ciągle ją czuję, a w nocy mam wrażenie, że śpi ze mną, bo jak się budzę w nocy to jej nie czuję, a rano jak już się rozbudzę, to mówię jej dzień dobry, kładę rękę na brzuch i czekam. Ona po chwili jakby się rozbudzała powoli, bo te ruchy są takie ospałe, a potem są coraz bardziej wyraźne.
Wczoraj szybko szłam, bo byliśmy spóźnieni do SR i jak już sobie usiadłam na zajęciach, to myślałam, że mi wyskoczy z brzucha i tak całe 2,5 godziny. Potem chodząc po sklepie też myślałam, że chce mi uciec i ledwo chodziłam między regałami, a jak wróciłam i się położyłam, to od razu zrobiła się spokojniejsza...hmmm...

Dziewczyny byłam u ginki !!

Termin porodu przesuną mi się na 23 maja !!
Milan waży już 3 kg. i jego wymiary odpowiadają już 37 tygodniowi ciąży.
Łożysko ok i wszystko inne.. oprócz ruchów. Za mało zdecydowanie .

a i mialam ktg - niezbyt dobry zapis wyszedł bo zadnego ruchu nie wykryło ... ale serduszko ok biło.

a nie powiedzieli Ci co może być przyczyną tak niewielu ruchów?

Dziewczyny pytanie czy mam się czym martwić: brzuch twardnieje mi coraz częściej. Wczoraj wieczorem to aż włączyłam stoper: mimo magnezu( w ciągu dnia wzięłam 10 tabl) i no spa forte (3 tabl) brzuch twardniał mi w ciągu godziny 8 razy co ok7-10 min. Leżałam cały dzień i cały dzień brzuch mi się stawiał ale z mniejszą częstotliwością. W nocy nie było lepiej - mimo, że wzięłam kolejną tabl. no spa i wypiłam melisę! Miałam okropne mdłości a dodatkowo brak tchu! Dziś wstałam i jak tylko się ruszę brzuch twardnieje! Szkoda gadać! Czy to jest coś czym muszę się martwić czy może jest to norma?

Mi powiedzieli w szpitalu, że nie powinien się brzuszek napinać częściej niż 10 razy na dobę, w książce jest napisane, że nie powinno być więcej napięć niż 4 na godzinę. Każdy gada coś innego. Wczoraj położna na sr mówiła o tych skurczach, ale określała to właśnie jako trening mięśnia macicy, tylko w sumie nie było mowy o tym czy jakaś ilość jest niepokojąca. Mi się w ciągu godziny napinał wiele razy i pojechałam do szpitala, no i zatrzymali mnie, choć badania były ok. Dostałam dożylnie siarczan magnezu i przez jeden dzień relanium i póki co nic takiego się nie powtórzyło.

Kama wierz mi,że ja mam czasem już dość:zawstydzona/y:bo jak się przekręca,wierci i tak ciągle to aż boli...mój pęcherz to już w ogóle jest zmasakrowany!!!A jak np. stoję za długo albo chodzę to Jaś potrafi tak przywalić,że aż mnie zgina:szok:

Muńka gin sama nie wiedziała co może być nie tak bo wg. usg jest wszystko wporządu patrzyła nawet czy nie jest opętlone pepowiną ale wszystko okazało się dobrze. Może na próbach wątrobowych coś wyjdzie.. zobaczymy puki co mam sie nie martwić jak jest 10 na godzinę a jak nie ma to mam lecieć biegiem do szpitala. Idę do gin 7 maja więc zobaczymy co i jak.

Ruda ja jeszcze niedawno to samo czułam , co prawda bolało i nie było zbyt przyjemne ale teraz mam porównanie jak to jest jak się tego nie czuje i powiem szczerze że wolała bym żeby mnie tak porządnie okopał niż ma być taki grzeczny :)

ja to brzuchola mierzę sobie łącznie z boczkami w tym najgrubszym miejscu bo tak normalnie w pasie to mam 102, ale jakie to dziwne w brzucholu mi przybyło a waga ciągle stoi :-D

ja mam dzisiaj 97:szok:ale ja przed ciążą nie miałam wcale brzucha...a mi przybyło 0,5 kg,więc w sumie 8;-)
lecę jakiś obiad na szybciora zrobić,bo M. za niedługo do pracy a ja w lesie ze wszystkim;)
Która pytała co słyszymy jak teraz dzwonimy do naszych lubych???
Ja mam zakaz dzwonienia-raz,że taki rodzaj pracy,że nie bardzo może zawsze gadać, a dwa,że też słyszałam"już?"
więc teraz smski,a jakby coś się zaczęło dziać to mam pozwoleństwo dzwonić do samego najwyższego w firmie:-):-)

reklama
to mój m jeszcze się nie pyta czy rodze za to u niego w pracy kierownik się pytał kiedy urodze żeby zstępstwo za mojego mieli to mój m powiedział mu żeby zadzwonił do mnie to ja mu powiem kiedy :-D:-D:-D

Do góry