reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwiec 2012

Dziewczyny czy wam rośnie brzuchol?Bo mnie w ciągu 3 dni obwód się zwiększył o 3,5 cm a brzuchol poszedł w w dół:eek:

ja 2 kwietnia mialam 94cm wczoraj wieczorem 101 a dzis rano 97. chyba pod wieczor zawsze jest wiecej. zaluje ze nie mierzylam sobie nigdy bioder bo ciekawa jestem czy mi weszlo.... chociaz mam wrazenie ze nie, po spodniach jakos specjanie nie czuje poza tym ze sie w pasie nie dopinaja :)

reklama
W pasie mam najrubsze miejsce :-)

hmmm a ja właśnie mam najgrubsze mierząc brzuch z boczkami :-D
Nie sugerowałam sie niczym. Tylko Kami mówiła, ze nie rozważa porodu naturalnego, a cesarkę robi się na 2 tyg przed....przynajmniej u mnie w szpitalu...dlatego pytam :-)

ja się nie znam kiedy się cesarkę robi tylko coś tak czytałam że Kamila wczoraj pisała bo ktoś właśnie jej już mówił o tym, a u mnie teraz cesarkę będzie miała moja koleżanka ale jej gin powiedziała że czekają aż się zacznie akcja porodowa ta pierwsza faza i dopiero beda ją ciąć bo niby wtedy lepiej hormony działaja

No ja nie mam planowanej cc :) Zrobia mi dopiero jak zacznę rodzić i pojade do szpitala :) Ah :p Ja się specjalnie wczoraj zapytałam gin. czy mam się sugerowac terminem om czy usg skoro ejst taka różnica to powiedziała że w przypadku tak dużej różnicy w terminie bardziej bierze się pod uwagę z usg bo przecież jak dziecko bedzie bardzo duze to nikt kobiety nie bedzie przetrzymywal jeszcze kilka tygodni tylko ze wzgl na ostatnią miesiączkę.

Hej;)
Wpadłam tylko się przywitać i powiedzieć, że jako tako się mam. Nadal mam bolesne skurcze, "rozrywanie" krocza i wogóle się nie nadaję. Idę leżeć
Trzymajcie się kochne;*

........ Ja się specjalnie wczoraj zapytałam gin. czy mam się sugerowac terminem om czy usg skoro ejst taka różnica to powiedziała że w przypadku tak dużej różnicy w terminie bardziej bierze się pod uwagę z usg bo przecież jak dziecko bedzie bardzo duze to nikt kobiety nie bedzie przetrzymywal jeszcze kilka tygodni tylko ze wzgl na ostatnią miesiączkę.

Ciekawe. MI niczego takiego nie powiedział. Jak mój mały dalej będzie wyprzedzał termin o 3 tyg, to chyba sama upomnę się o poród przed terminem (jezeli maly wczesniej sam się nie wysunie :-D) Najbardziej chciałabym rodzić 19 maja :-) Dzień po moich urodzinach....bo pierwszego urodziłam dzień po urodzinach męża :-D

Czesc dziewczyny

Ja dzis pospalam do 10tej , oj fajnie bylo:-) Rano tylko wstalam , zrobilam mezowi sniadanko, ubralam córcie i sobie poszli. A ja do łózka.

Ja tez juz zglupialam z tymi terminami porodu. Mam z om na 4 czerwca a z usg na 27 maja. Mój młody tez jest spory, wiec liczac dwa tygodnie wczesniej to cesarke mi zrobia kolo 12 maja wg. moich obliczen. Mój lekarz zgodzil sie na dwa tygodnie przed.

Leci ten czas:szok:

To mnie właśnie interesuje...czy jak termin się przesuwa bo dziecko duże, to termin na cesarkę też??

Ja jeszcze nie wiem czy będę miała cesarkę, ale puki co mały ułożony jest pośladkowo, więc raczej tak. I co teraz? Termin z om na 14 czerwca, z usg na 24 maja....to cesarkę będę miała 10:szok:

To chyba tak nie działa, bo wypadało by, że urodzę na miesiąc przed terminem z om :eek:

Dziewczyny termin cc się nei przesuwa! Zreszta termin porodu zwykłego tez nie. Moze być tak,że się urodzi rzeczywiscie 2 tyg wcześniej, ale to przypadek i prawdopodobnie jakby dziecko było małe i termin z usg przesuwał się w druga stronę to i tak by sie urodziło 2 tygodnie wczęsniej. Kamila pytałaś o wage mojej Lilki- ona w 36 tygodniu wazyła 3600:)

Witam was dziewczynki dawno mnie nie bylo ale nadrabialam, czytajac nie udzielajac sie....
Mnie tak chorobsko rozlozylo ze od kilku dni nie bylam w stanie sie ruszyc, przez 4 dni zylam tylko na kisielku, no masakra jakas glosu nie mam do tej pory piszcze jak nastolatek w trakcie mutacji, ale goraczki juz dzis nie mam i jakos funkcjonuje dzis jak moge, przynajmniej mi sie w glowie nie kreci...
Niezapominajka strasznie niepokojace jest to co piszesz, co Ci lekarz powiedzial??
Ja tez z OM termin porodu mam na 4 czerwca, a z USG na 30 maja, jakbym miala wybierac wolalabym rodzic w maju juz;-)

reklama
no ja tez slyszalam ze zawsze bierze sie termin z OM bo na kazdym USG wychodzi inny termin, zreszta USG ma pewien prog bledu, u mnie pomylilo sie o 8 cm i 800 gr wiec naprawde sporo! i wg USG maly byl mlodszy o 2 tyg, czyli powinnam miec termin wtedy 2 tyg po terminie z OM a okazalo sie ze byl duzo wiekszy niz pokazalo USG no i co wtedy :D zreszta jakie to ma znaczenie w wypadku kiedy i tak trzeba czekac na akcje porodowa??
(bo nie mowie o planowych cc , to tez jesem pewna ze bierze sie termin z OM) ale jak i tak sie czeka na porod to i tak dziecko sobie pore wybierze i na zaden termin nie patrzy :D:D:D:D ale namotalam ale moze mnie ktos zrozumie :p

Do góry