reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Czerwiec 2012

jeju jakoś nie mogę się przyzwyczaić do tego, że czerwiec jest już 3 od początku :szok:

kamila
ale masz dorodnego już dzidziusia, wiele kobiet takie dzieciaczki już w terminie rodzi

Mi też bardzo twardnieje brzuch już od wielu wielu tygodni ale najczęściej w stanie spoczynku, najgorzej w nocy, często też mnie brzuch boli ale szyjka i cała reszta w porządku. Do tego też od dłuższego czasu mam wrażenie że odchodzi mi stopniowo ten czop ale może to moja wyobraźnia po prostu. Pewnie i tak donoszę do ostatniego dnia albo i dłużej...

reklama
Karamija mnie się chyba tez lekko siepie czop...- nie wiem jak powinnien wygladac ale co jakis czas przy podcieraniu albo na wkladce mam takie biale geste ciągnące jakby ...ekhmm.. smarko-gluty. Infekcja to nie jest bo sprawdzala mnie pod tym katem ginka... nie sa to duze ilosci pojedyncze glutki wiec nie panikuje naeazie..:)

witajcie moje piękne;)
załatwiłam prawie wszystko,co miałam na dzisiaj-mam wpis,że jestem zdrowa od swojego lekarza,mam załatwionego pediatrę dla Jasia,pozbierałam dokumenty do ubezpieczenia,jeszcze tylko stomatolog mi musi wpisać,że jest ok i mogę rodzić;-)
Byłam też na ktg i gadałam z ordynatorem oddziału,pytałam o wagę mojego dziecięcia i stwierdził,że on nie widzi nieprawidłowości,no może tylko tyle,że Jasie najprawdopodobniej długi będzie i jego waga w stosunku do długości jest taka a nie inna.
BMR mnie też brzuch twardnieje i boli,ale mnie się skraca szyjka i dlatego 1x w tygodniu mam ktg i biorę magnez i coś rozkurczowego,nie jest to jeszcze nic strasznego,niemniej lekarz zalecił kontrolę.Na Twoim miejscu bym jednak podjechała na IP.
AVO wg tego kalkulatora jestem idealnie w normie wagowej:-)
Miłego dzionka i mało stresów!!!
&&&&& za wizyty!

Witam

U mnie w końcu słoneczko, ciekawe na jak długo

Buziak to niesprawiedliwe !nie dosc ze masz rozbrajajace dzieci to jeszcze meza hahahahaha :-D:-D:-D
o tym samym pomyślałam :-D buziak u ciebie w domu musi być bardzo wesoło:-D

Dziewczyny pytanie czy mam się czym martwić: brzuch twardnieje mi coraz częściej. Wczoraj wieczorem to aż włączyłam stoper: mimo magnezu( w ciągu dnia wzięłam 10 tabl) i no spa forte (3 tabl) brzuch twardniał mi w ciągu godziny 8 razy co ok7-10 min. Leżałam cały dzień i cały dzień brzuch mi się stawiał ale z mniejszą częstotliwością. W nocy nie było lepiej - mimo, że wzięłam kolejną tabl. no spa i wypiłam melisę! Miałam okropne mdłości a dodatkowo brak tchu! Dziś wstałam i jak tylko się ruszę brzuch twardnieje! Szkoda gadać! Czy to jest coś czym muszę się martwić czy może jest to norma?

ja też mam non stop skurcze macicy, gin powiedział, że może ich być nawet ponad 20 na dobę, pod warunkiem, że nie są bolesne, spr mi szyjkę za każdym razem, biorę magnez a w razie gdyby były zbyt dokuczliwe mam brać doraźnie nospę
ponoć to normalne - jedne babki mają dużo tych braxtonów, inne nie

Karamija mnie się chyba tez lekko siepie czop...- nie wiem jak powinnien wygladac ale co jakis czas przy podcieraniu albo na wkladce mam takie biale geste ciągnące jakby ...ekhmm.. smarko-gluty. Infekcja to nie jest bo sprawdzala mnie pod tym katem ginka... nie sa to duze ilosci pojedyncze glutki wiec nie panikuje naeazie..:)

tez mam coś takiego od 3 dni, takie białe, lekko przezroczyste glutki
nawet mnie nie strasz, że to czop:szok:
w czwartek na wizycie będę pytać o to gina

dorota

no dokładnie smarko gluty albo galaretka, u mnie zaczynało się od przezroczystości ale czasem ma kolorek jakiś lekko różowawy lub inny, matko co za tematy :-D no ale co, życie ciężarnych :tak: Też nie panikuję bo wszystkie badania ręczne i ze sprzętem były ok

Hejka
mam lenia i nic mi się nie chce ide zaraz nastawić pranie zjem śniadanie zrobie obiad i zmykam z m na zakupy a tak mi się nie chce :shocked2::shocked2::shocked2:
miłego dnia

Ale rzeźnia!
Byłam na badaniach - oddałam siuśki, morfologie miałam, krzepliwość, fibrynogen i dodatkowo zrobiłam sobie toksoplazmoze IgM. Baba mi chyba dziure wywierciła w żyle bo nie mogłam zatamować krwi i mi cały wacik przemoknął! 4 fiolki zabrała a ja jeszcze na czczo :oo: no kosmos! Ale wracam już do żywych.

Witam się i ja :-D
Ja jakoś ogólnie nie czuję się :szok:, jakoś mnie strasznie muli od kilku dni i nie wiem dlaczego :-(, nie mam siły na nic, nic mi się nie chce !!!!! mała mi tak daje w dzień popalić że wieczorem nie mam siły ręką ruszyć, tak mała glizda kopinie czasami że się wszystkiego odechciewa dobrze że w nocy mam spokój :-D

reklama
alijenka nie tylko ty tak masz,jeśli to Cię pocieszy!Ja wczoraj zrobiłam NIC-cały dzień leżałam!!!A mój Jas to nawet w nocy nie da za bardzo pospać,bo jak już ja się jakoś ułożę,to jemu niewygodnie i zaczyna się wiercić:szok:

Dziewczyny czy wam rośnie brzuchol?Bo mnie w ciągu 3 dni obwód się zwiększył o 3,5 cm a brzuchol poszedł w w dół:eek:

Do góry